מחכים לקולות המפונים

מחכים לקולות המפונים

מחכים לקולות המפונים אלפי המפונים מגוש קטיף ומצפון השומרון עלולים לא להצביע בבחירות הקרובות, כיוון שאין להם כתובת קבועה. ועדת הבחירות המרכזית תיאלץ למצוא פתרון אריק בנדר 14/11/2005 9:21 הבחירות לכנסת נמצאות כבר באופק, אך כעת מתברר כי 8,000 מפוני גוש קטיף וצפון השומרון עשויים שלא לממש את זכותם הדמוקרטית ולהצביע בבחירות. פנקס הבוחרים נפתח לפני כל מערכת בחירות, כאשר כל אזרח בעל זכות בחירה מופיע לפי כתובתו הקבועה. עבור המפונים, הכתובת המופיעה בתעודת הזהות היא של יישובים שכבר לא קיימים, וכיום אין לרבים מהם כתובת קבועה והם מפוזרים בבתי מלון, בקראווילות ובדירות שכורות. סוגיית הצבעת המפונים תעלה לדיון בוועדת הבחירות לכנסת ה-17, בראשות השופטת דורית בייניש, שתתכנס מיד לאחר שיוחלט תאריך הבחירות. גורם בכיר בוועדת הבחירות המרכזית אמר ל-NRG מעריב כי הפתרון יכול להיות הצבת קלפיות מיוחדות בכמה מקומות בארץ או שיוחלט לאפשר להם להצביע בקלפיות הנכים, באמצעות מעטפות כפולות. בשבוע הבא אמורה ועדת הכספים של הכנסת לדון בתקציב ועדת הבחירות, המגיע לכ- 180 מיליון שקל. התקציב הוגש לוועדה על ידי מנכ"ל ועדת הבחירות המרכזית, תמר אדרי, עוד בטרם החלו המהלכים להקדמת הבחירות. מעריב רק שתבינו אני לא הלך להצביע כי בפעם הקודמת שהצבעתי השתמשו בקול שלי נגדי אז אף אחד לא שווה את הקול שלי (רק אם יהיה משהו שבאמת באת אני יחשוב אם הוא שווה את זה )

למעלה