מחלה אוטואימונית לחתולה

RonliG

New member
מחלה אוטואימונית לחתולה

צריכה את עזרתכם:
יש לי חתולה מעוקרת, בת חצי שנה. גדלה אצלי מגיל שלושה שבועות.
לפני שבוע התנפחה לה כף היד ויצא לה פצע על השפה. ניגשנו לוטרינר שאמר שזו עלולה להיות מחלה אוטואימונית מסוג:
Eosinophilic Granuloma complex
הוא הציע לתת טיפול שבוע באנטיביוטיקה מסוג: Synulox ולהגיע לביקורת בעוד יומיים ולראות האם חל שיפור ובמידה ולא לעשות ביופסיה כדי לבדוק האם החתולה חולה במחלה זו.
האם למישהו ניסיון עם מחלה ספציפית זו או עם אוטואימונית מסוגים אחרים?
כרגע לא חל שיפור במצב היד והשפה. החתולה מתנהגת כרגיל, שמחה ומשתוללת וקופצת ורצה על היד כך שזה לא נראה שזה כואב לה. היא לפעמים מתעסקת עם היד ומנסה ללקק.
לא בטוחה שזה רלוונטי, אבל יש חתול נוסף בבית בן שנתיים וחצי בריא.
אודה לתשובתכם.
מצרפת תמונה של היד והשפה.
תודה!

Yukita

Active member
מנהל
ECG

לפי התמונות, באמת יש דמיון למה שמתואר בתור סימנים קלאסיים של ECG - אז יש בהחלט סיכוי שהוטרינר שלכם צודק. האיבחון אמור להיות די פשוט דרך ביופסיה. הבעיה עם ECG היא שהמקור הוא ככל הנראה אלרגיה למשהו, והקושי הוא לזהות אלרגיה למה בדיוק (יכול להיות לעקיצות של משהו, למשל פרעושים או יתושים, יכול להיות לאוכל, יכול להיות למשהו אחר). אם מזהים את מקור האלרגיה, גם מזהים את הדרך הטובה ביותר להפטר מהבעיה. אם לא מזהים, נראה שהתמודדות עם ECG עוברת באחד משני ערוצים: 1. המצב קל (פצעים מקומיים קטנים יחסית, לא מציקים לחתול) או 2. המצב קשה (מפושט, מציק וכו'). במקרה הראשון נוטים להתערבות מינימלית (טיפול מקומי, אם בכלל, לפעמים קצת אנטיביוטיקה כדי לטפל בזיהומים בתוך הפצעים), ובמקרה השני לפעמים מגיעים לטיפולים כמו נגד אלרגיה (אנטיהיסטמינים וכו'). באופן כללי, לא כל מחלה אוטואימונית פירושה מחלה קשה מאוד, גם אם זה יכול להציק ולהיות קשה לפתרון מוחלט. במקרה זה השאלה היא עד כמה הECG, או שאולי נכון יותר לומר התגובה האלרגית למה שזה לא יהיה, קשה.
&nbsp
א-ב-ל -
&nbsp
זה לא מידע מיד ראשונה ולא מדובר בנסיון אישי. אפשר לקרוא מידע מועיל על הנושא כאן:
http://icatcare.org/advice/cat-health/eosinophilic-granuloma-complex
&nbsp
ופה יש עוד קצת על הכיוונים האפשריים של ECG מנקודת מבט וטרינרית:
http://veterinarynews.dvm360.com/when-steroids-quit-workingfor-eosinophilic-granuloma-complex-cats
&nbsp
יתכן שכדאי לכם לכתוב שאלה גם בפורום רפואת חיות מחמד כדי לקבל נקודת מבט מהוטרינרים שם.

RonliG

New member
תודה על התגובה המפורטת. אשמח לשמוע גם ממישהו

שיש לו חתול/ה החולה במחלה

dimitrygo

Active member
מנהל
הייתה לי חתולת רחוב ככל הניראה חולה במחלה הארורה הזאת

אבל אצלה זה התבטא בצורה יותר גרועה - כיבים ודלקות בפה.
אני חייב להגיד שלוטרינרים שונים יש גישות שונות. יש וטרינרים שאוהבים איבחון מדוייק ויש כאלה שמסתפקים בתסמינים ומתחילים בטיפול כי למעשה הטיפול הוא זהה למספר המחלות שגורמות לתסמינים זהים.
אני במזנו פחות חקרתי על הצורה הזאת של המחלה ולכן אני לא יודע להגיד לך האם יש מחלות דומות עם תסמינים זהים ומה הטיפול הנרדש.

בהחלט חשוד לאאוזינופיליק קומפלקס

ניתן לבצע משטח מגע לאבחון קל יחסית של הלקות.
&nbsp
המחלה היא לרוב "אלרגיה שיוצאת משליטה" ולכןהטיפול הוא לרוב משולב:
1- טיפול בסטרואידים
2- טיפול אנטיביוטי אם יש חשד לזיהום משני
3- מעבר למזון היפואלרגני
4- טיפול אדוק כנגד פרעושים.

למעלה