מחלה באקווריום- עזרה בבקשה!

• פותח הנושא geen
  • פורסם בתאריך

geen

New member
מחלה באקווריום- עזרה בבקשה!

אחרי שעברתי דירה ואני מאכלסת מחדש את האקווריום, קניתי שלשום 3 מולי בלון להוסיף לאוכלוסיה. עכשיו אני רואה שיש להם כתמים לבנים, שעברו גם לסקלר שלי, ולפלאטים. אני זוכרת שיש טפיל מסוים שגורם לזה, השאלה מה, האם זה דג חולה או משהו במים באקווריום? איך אפשר לטפל בזה? (הייתה פעם איזה תמיסה שהפכה את כל המים לסגולים..) עזרה.. תודה!

ganjaman stound

New member
מחלת הנקודות הלבנות ?

אם אכן לזה את מתכוונת אז מאוד יכול להיות שהיא הגיעה עם הדגים שקנית כמו שיכול להיות שהיא כבר היתה אצלך באקווריום המחלה תוקפת בד"כ כאשר הדגים חלשים דגים חלשים=איכות מים ידודה בכל מקרה כרגע זה כבר לא עם זה הגיע מהדגים או היה אצלך באקווריום משום שהדגים משמשים לטפיל כנשא ואחר כך בתום מחזור החיים הם יורדים לקרקעית להיתרבות עזרה ראשונה - החלפות מים יותר תכופות להעלאת רמת המים ואפשר להגביר גם את הטמפ' קצת לזרז את מחזור החיים שלהם כדי שירדו מהדג אולם להיפתר מהם אכן צריך תרופה (סגולה? אני חושב שהיא כחולה) אם אני לא טועה ואנחנו מדברים על אותה מחלה אז היא נקראת ICH ואם אני כן טועה מישהו בטח כבר ידאג לתקן אותי בכל מקרה התכשיר נגד ICH קיים ברוב חנויות הדגים ויש לפעול כמובן לפי ההוראות שמצורפות לתכשיר שקנית מקווה שעזרתי - ושיהיו בריאים

ganjaman stound

New member
אוי אני עייף

ידודה=ירודה "כרגע זה כבר לא....משנה עם זה הגיע עם הדגים"

אורי-

New member
גם הלחץ של המעבר (סטרס) תורם

יש דגים רגישים מאוד למחלות האלו , ומהם זה יכול להמשיך לכל השאר. הטיפול הוא די פשוט , כמו שציין גאנג'ה , וכולל טיפול תרופתי + העלאת טמפרטורה (לזרז את מחזור החיים של הטפיל) , יש ממליצים גם לשלב תוספת מלח. כמו שאמרתי בעבר - צריך למצוא מוכר מקצועי , ולוודא שהוא מביא לכם את התרופה הנכונה ולא מעדיף למכור משהו שהוא מרוויח ממנו והדגים לא.

cvg is the one

New member
פשוט ולעניין :

לכי לחנות דגים ותבקשי :מלפור זו תמיסה שהורגת את הטפילים הלבנים !

סימסית

New member
יש טיפות נגד נקודות לבנות זה עולה

כ-14 ש"ח זה בבקבוק כמו של טיפות אף...

למעלה