מחלה בזמן הצבא

מחלה בזמן הצבא

שאלה אל מי שיודע או מכיר - מה קורה במצב בו מתגלה סרטן בזמן השרות הצבאי. האם מישהו יודע מה התהליכים שצריך לעשות כדי להיות מוכר כנכה, או לקבל קצבה. מי נותן הקצבה - הצבא או ביטוח לאומי? בטח יש עוד שאלות שאני לא יודעת לשאול כי אין לי מספיק רקע בנושא. אני אשמח לכל פיסת אינפורמציה או נסיון בנושא. (אם יש בעיה להחשף, אשמח גם לקבל מסר) תודה ויום טוב לכולנו גלי

נושא מאוד מורכב

בעיקרון, הכל שאלה עם אפשר להוכיח שהמחלה נגרמה בגלל הצבא עם אני מביא לדוגמא את אנשי השיטת, שקיבלו את הסרטן בגלל פקודה והוראה של הצבא, אז הצבא אמור להכיר בהם כנכים כל החיים עם בזמן הצבא קיבלת את המחלה, ואי-אפשר להוכיח שזה "נגרם" בגלל הצבא, הצבא גם יכיר בך כנכה אבל זמני יכול מאוד להיות שיש עוד דברים שאמורים להוות גורם בכל מה שקשור לנכות מה שבטוח צריך עורך דין טוב

זה באמת מעניין....

ההגיון אומר שהצבא אחראי על חייליו ואם חלה אחד החיילים הצבא אחראי לשלומו עם כל המער שבדבר באמת מזל גדול שזה קרה בצבא כי בצבא מקבלים את הטיפול הכי טוב לי נתנו בגיל 34 פרופיל 21 בגלל המחלה וזהו הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת וגם כמעט איבדתי את הרשיון נהיגה בגלל שחלה עליהם חובת הדיווח... אשמח להתעדכן זה מאוד מעניין גם אותי.

תתעקשי

לא חייבים להוכיח שהמחלה נגרמה בעקבות הצבא. מספיק שהיא נתגלתה במהלך השירות. צה"ל רואה זאת כמחדל שלו שהוא לא גילה זאת לפני הגיוס והמשיך בתהליך כרגיל. מגיעות הטבות רבות וקצבה לתקופה ארוכה. לא לוותר- ללכת על זה עד הסוף. אני ממליצה בחום לפנות בדרכים הרגילות- לזמן וועדה רפואית ולשאול את כל השאלות. כמו כן מומלץ לפנות לפרקליטת הצבאית הראשית (פחות מקובל, אבל הם ישמחו לעזור). ענף ייעוץ וחקיקה עוסק במקרים כאלה (או לפחות מייעץ למי לפנות). כמובן שכל מה שאמרתי הוא ממה שהבנתי בעבר. אני לא רוצה להטעות אז כדאי שתבדקי את זה. במקרה יש לי טלפונים שלהם (מקווה שהם עדיין רלוונטיים) 03-5692052/3/4 מקווה שעזרתי. את מוזמנת לשאול שאלות נוספות- יש לי מקורות יודעי דבר בתוך המערכת. אני מוכנה לרחרח קצת...

למעלה