מחלה מתסכלת

yafi10t

New member
מחלה מתסכלת

שמי יפית, אמא שלי חולת אלצהיימר, ההתמודדות עם המחלה מאוד קשה לי ולמשפחתי, זה פשוט מדהים איך אמא שתפקדה בצורה שאי אפשר לתאר- היתה מכינה הכל , דואגת לכולנו, ממש כולנו היינו תלויים בה- באיזה שהוא אופן, השתנתה ביום אחד, ועכשיו היא תלויה בנו. ההרגשה ממש לא נעימה. הרגשה של תיסכול וחוסר אונים שאי אפשר לתאר אותה. אמא שלי בת 57, ממש צעירה, ואני הכי רוצה שתספיק להכיר את הילדים שלי שהיא עדיין במצב טוב יחסית- כרגע היא עדיין זוכרת אותנו ומתפקדת עד כמה שאפשר, ואני מקווה שזה ימשיך ככה עוד שנים רבות.

justme007

New member
"ברוך הבא למועדון" ../images/Emo140.gif

כמה שזה נשמע קלישאי. אמא שלי גם חלתה בגיל צעיר. ואיכשהו לומדים לחיות עם זה. עצה שלי אלייך: תתנו לה כמה שיותר אהבה בשלבים הראשונים, כדי שהיא לא תלך לאיבוד. רצוי גם שהמשפחה תקבל יותר מודעות ע"מ שיוכלו להתמודד עם המצב.

יפית , מצטרפת לתקוות שלך

יפית יקרה , גם בעלי באותו הגיל ועדיין מתפקד טוב מאד. הוא הפסיק לעבוד לפני כמה חודשים וכל יום מטייל ברגל בעיר , גולש באינטרנט , מדפדף קצת בכותרות העיתון ורואה הרבה תוכניות בטלויזיה - חדשות ואירוח. אני כל כך מבינה את התסכול שלכם , כי אמא היא בדרך כלל מרכז הבית, גם עובדת בחוץ וגם מנהלת את משק הבית ועוזרת לילדים. עכשיו אני צריכה בנוסף לכך גם לטפל בבעלי , בדברים שהוא לא יכול , בעיקר התרופות והמכוניות וגם מאד חשוב פשוט להיות איתו , לתת לו תשומת לב ושיוכל לשתף אותי במה שהוא עובר במשך היום , אפילו שזה קשה לו מילולית. מה שאני יכולה לספר לך על ילדיי, הם למדו לחיות עם המצב ולזרום עם אבא, לדבר איתו יותר לאט וגם לספר לו דברים ולפעמים לחזור על כך כמה פעמים. יש לנו נכד והוא מאד נהנה ממנו וגם אני מקווה שזה ימשיך כך עוד שנים רבות. אני מקווה שאימך מקבלת תרופות והן עוזרות לעכב את התפתחות המחלה. ואת בחורה יקרה , המשיכי בחיים שלך , בתכניות שלך , כי זה מה שאמא היתה רוצה ואל תחשבי רחוק מדי כי זה ממש מדכא. שולחת לך חיבוק אמיץ וגם לאמא והלוואי שהיא תמשיך כך עוד שנים רבות. טובה

שריוש2

New member
שלום יפית...

סבתי חלתה בגיל לא כ"כ צעיר 78,79.. ועדיין ההתמודדות עם המחלה קשה. זה אכן מדהים. גם אני לא מאמינה שסבתי שהיתה מתפקדת מצוין, וכל היום רצה [א יושבת דקה אחת לנוח], מבשלת ועוזרת לכולנו ועוד הרבה דברים, הפכה בין רגע לשבר כלי. לבנאדם שהוא לחלוטין מנוגד ממה שהיא היתה. בנאדם שלא מסוגל לעשות כלום בעצמו. בנאדם שיושב כל היום על הספה חסר אונים. בעוד שהיא הכל היתה עושה בעצמה. תמיד היתה נקייה מריחה טוב, ועכשיו מתנגדת למקלחת נחרצות.היתה תמיד על הרגליים כבר משש בבוקר. מתקלחת ומתחילה יום עבודהחדש של בישולים במטבח, יציאה לעבודה, חזרה מהעבודה וקניות, והמשך בישולים עד הערב. ההרגשה אכן מאוד לא נעימה. וזה מהשהכי כואב. סבתי אף פעם לא רצתה להיות תלוייה באף אחד. היא תמיד אמרה שלעת זקנה, לא איפכת לה מה יקרה לה, רק לו זה. אחרת, היא לא רוצה לחיות. והנה.. זה קרה לה. ואנחנו חושבים, שאם היא היתה יודעת שזה מה שיקרה לה, או אם היא היתה יכולה לראות את עצמה עכשיו במצבה, לא היתה מפסיקה לבכות. גמאני מקווה בשבילכם. שמצבה הטוב ימשיך עוד שנים רבות ושתספיר להכיר את ילדייך. שבת שלום

ענתי44

New member
שלום יפית ../images/Emo24.gif

לא ביום אחד הפכה אמא שלך מאישה מתפקדת לשבר כלי, זהו תהליך ארוך ונסתר מהעין. בשלבים האלו החולים מצליחים להסוות את מה שקורה בתוכם. יש פה ושם סימנים. אזהרות. כרטיסים אדומים. אלא שאנחנו, באופן טבעי ואנושי, מייחסים את זה לעייפות זמנית או לגיל המעבר או לזקנה.ואז. יום אחד זה נוחת עלינו. יום ארור אחד נופלות כל מסכות ההגנה שיקירנו בנה והוא לא מסוגל יותר לתפקד, ובוםםםםםםםםם כאילו פצצה התפוצצה לנו בפרצוף. לא לחינם אומרים שאלצהיימר זו מחלה של כל המשפחה. כי בני המשפחה, עולמם מתהפך עליהם והם אלו שנושאים בעיקר העול. קשה. לי עד היום שלוש שנים אחרי, קשה לקבל שהאישה שהעניקה לי חיים ומשמעות לחיים ושהיתה אישה שהחזיקה את כל המשפחה המורחבת על כתפיה הרזות, ושהתנדבה והיתה פעלתנית ונמרצת, קרסה. שהאישה הנערצת עליי נעלמת לה בתוך האלצהיימר. אני כל כך מתגעגעת אליה וחסרת אונים. לכן, כולנו פה חווים את מה שאת ומשפחתך היקרה חווים. כולנו שותפים לרגעים הקשים שעוברים עליכם.את התסכול ואת חוסר האונים. מצטרפת אל תקוותך שהשלב הקל של המחלה ישאר עוד הרבה שנים. ושהיא תזכור את כולכם, ותתפקד כמה שיותר. על ההתמודדות עם המחלה אני מציעה לך לקרוא פה או באתר העמותה. בכל שאלה, או רצון לשפוך את הלב- אנחנו כאן בשבילך

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום יפית

שלום רב, מבינה את תחושותייך כולנו כאן באותה סירה. אני מבינה שאמך בשלב הראשוני של המחלה ומקווה שהיא מקבלת תרופות לעיכוב המחלה.אם היא נמצאת באינטראקציה עם אנשים ? האם יש לה חברות שהיא נפגשת עמן? מה סדר היום שלה? אני מבינה שהיא עדיין זוכרת אותך ואת אחייך? מה זה מתפקדת עד כמה שאפשר? האם היא קונה לבד , מבשלת, הולכת לבנק ולרופא לבד או ,שהיא תלויה בכם? האם היא יודעת לשוב לביתה לבד? חשוב מאד שלחולה יהיה סדר יום קבוע אחרת הבלבול שהוא נמצא בו מחריף. גם אני בת לחולת אלצהיימר אמי לקתה במחלה גם בגיל צעיר 65 אנחנו 18 שנים מתמודדים עם המחלה. אמי בבית עם מטפלת, בתחילת המחלה ביקרה במעון יום 5 שנים . היא נהנתה שם מאד. וגם לנו היתה שמחה לראות אותה שבעת רצון. ממליצה לך להרשם כחברה בעמותת אלצהיימר , ללכת לקבוצות תמיכה , לכתוב בפורום ולקבל כלים להתמודדות עם המצב החדש. יש בפורום חברים נפלאים שיוכלו לסייע לך מניסיונם האישי בכל עת . שולחת לך חיבוק גדול . אשמח לסייע בכל עת זהבה שחם

yafi10t

New member
לזהבה שחם-אלצהיימר

לאימי יש חברות הם באות לבקר אותה והיא גם מבקרת אותן. המצב שלה מצב דיי סטטי כרגע, היא עובדת במשתלה בבמחלקת הייצור מכינה שתילים וכו'- העבירו אותה למחלקה זו לאחר שעבדה שנים במכירה, כיוון שלא זכרה שמות של צמחים , שכן היתה ספצית בידע- העבירו אותה למחלקה זו- מבינים אותה בעבודה וסובלנים איתה, שעל כך אני מודה לאחראית פולינה מידי יום. אותנו היא עדיין זוכרת. קשה לה ללבוש חולצה, אבל בגדול היא עדיין מנקה, כביסות- אנחנו נותנים לה לעשות זאת עדיין שלא תדעך במחלה הארורה, מקווה שתמשיך ככה עוד מספר שנים. תודה על התמיכה. יפית.

רותי57

New member
אני מצטערת

שאמך כל כך צעירה וכבר חולה במחלה הארורה כדאי שתקבלו כמה שיותר אינפורמציה על המחלה, ופורום הזה הוא אחד המקורות. במחלה הזו יש עליות ויש מורדות. תהנו מהרגעים השקטים כאשר קימים, וכאשר רע ממש יש את הפורום השהוא מקסים וברגעים הקשים מעודד ביותר.

למעלה