מחלה פשטה בחתולי הגינה, מה לעשות?

sharpcookie

New member
מחלה פשטה בחתולי הגינה, מה לעשות?

יש אצלנו בבניין 4 חתולים שאני מאכילה. לאחד מהם כבר תקופה ארוכה יש מחלת עור או פטריה כלשהי שבאה והולכת ומתבטאת באיבוד פרווה וסימנים אדומים בנקודות מסויימות (באיזור הצוואר ובית השחי בעיקר). כבר היו תקופות שזה היה נרפא ונעלם אבל בזמן האחרון זה הופיע בצורה יותר קשה - סימנים יותר גדולים והחתול הרזה בצורה קיצונית ונראה סובל. השבוע שמתי לב ששתי חתולות אחרות נדבקו ממנו וגם אצלן התחילו להופיע סימנים דומים.

מצרפת תמונה של החולה הראשון... מישהו מזהה את המחלה? האם זה מסוכן? והאם זה עלול להיות מדבק גם לבני אדם?

איני יכולה "לקחת" אותם לוטרינר כי הם לא מבוייתים. מה כן אפשר לעשות? יש איזושהי תרופה גנרית למחלה הזאת או שהם חייבים בדיקה? יש וטרינרים בחיפה שיוכלו להגיע לגינה ולבדוק אותם שם? וכמה הטיפול הזה עלול לעלות?

Yukita

Active member
מנהל
את יכולה להראות את הצילומים לוטרינר

באזור שלכם, כדי שיוכל לומר לך אם אולי זה משהו כמו סקביאס. במקביל, ותוך התייעצות עם הוטרינר, אפשר לקנות אמפולות revolution לחתולים - זה אמור להיות יעיל לא רק נגד פרעושים וקרציות אלא גם עוזר למקרים של סקביאס (שזה טפיל עור).
&nbsp
יש לציין שאם זה אכן סקביאס, במקרים כאלה מתקדמים צריך גם תרופה. בהתייעצות עם הוטרינר ניתן לברר אפשרות מתן במנות קטנות של אוכל רטוב.
&nbsp
סקביאס (אם זה אכן הדבר כאן) הוא טפיל מגרד, מציק ומכאיב, שאם מאפשרים לו להתפשט לא רק מדבק בין חתולים אלא גם יורד בסדקים הנפערים בעורם ופגע בסוף במערכות חיוניות.

sharpcookie

New member
אשמח לקבל המלצה לוטרינר באזור רוממה החדשה בחיפה

תודה על התגובה המהירה. מקווה שוטרינר טוב אכן יוכל לתת תרופה על בסיס התמונות בלבד, כי כשהחתולה הביתית הייתה חולה באיזושהי פטריה לפני כמה שנים, הוטרינר שלה אמר שחייבים לקחת דגימה למעבדה לפני הכל (בעייתי בחתולים שחיים בחוץ).

Yukita

Active member
מנהל
אני מקווה שהחיפאים כאן יתנו המלצה

בינתיים אסביר שבאור שאיבחון אמיתי צריך לעשות עם דגימה ובדיקה ישירה של העור... אבל לפחות ניתן לקבל רעיון התחלתי. יתכןשכן כדאי להביא אחד מהחתולים לוטרינר, מתוך הנחה שלכולם אותו מפגע עור (לא בהכרח נכון, אך סביר) וכך לקבל איבחון. וטרינר שיסכים עדוי גם לדגום קצת את העור בביקור במקום, ובבדיקה תחת מיקרוסקופ במרפאה יראה אם יש או אין סקביאס - האיבחון פשוט, רואים את החרקים בהגדלה במיקרוסקופ.
&nbsp
דברים אחרים עשויים להיות פחות קלים לאיבחון, אבל על כך נאמר פרה-פרה.

וטרינרים

באזור חורב יש הרבה וטרינרים. ליאורה וולדמן בהנטקה היא מומחית לבעיות עור אבל קשה לי להאמין שהיא תגיע לראות, היא יקרנית אבל יסודית וקשה לי להאמין שהיא תתן טיפול בלי לעשות משטח ולבדוק.
אולי כדאי לצלם מבחר תמונות ולתת קפיצה למדי-וט באינשטיין. יש שם תמיד וטרינר שיכול להתפנות תוך מספר דקות, אולי יסתכל וימליץ על משהו. הם תמיד מתחשבים בי במחיר (הכל יחסי כמובן) כשאני מביאה חתולי רחוב שזקוקים לעזרה.

sharpcookie

New member
כדורי Augmentin, מישהו מכיר?

יצרתי קשר עם הוטרינר שטיפל בזמנו בחתולה הביתית שלי. הוא כבר לא גר בחיפה ולא יכל להגיע או לספק את התרופות בעצמו אבל שלחתי אליו את התמונות ואחרי קצת ניג'וסים הוא שלח את המרשם הנ"ל:
&nbsp
RX Tabs Augmentin 500
7
1/2 tab BID for 7 days
&nbsp
הוא לא זמין להבהרות, אם הבנתי נכון, מדובר באנטיביוטיקה רגילה שאפשר לקנות בבית מרקחת. ושצריך לתת לכל חתול חצי כדור פעמיים ביום, במשך 7 ימים.
&nbsp
האם זה הגיוני? זה לא חזק מידי בעבור חתולים? מה גם שמדובר בחתול גדול ובשתי חתולות קטנות (בנות פחות משנה)

ארמורגם

New member
תשאלי בפורום רפואת חיות מחמד

בד"כ מתאימים מינון תרופה על פי משקל החתול.

sharpcookie

New member
תודה, פרסמתי גם שם אבל אם מישהו פה יודע, נא להגיב בדחיפות

היום שמתי לב שאחת החתולות הקטנות דווקא נראת בסדר, אבל אצל השנייה המחלה התקדמה מאוד והנגע גדל פי 2 מאז אתמול ואני ממש לחוצה בגללה. זה לא הכי ברור בתמונה המשותפת עם החתול הגדול בגלל הפרספקטיבה והפרווה הארוכה שלה, אבל אני מניחה שהיא שוקלת כ2/3 ממנו אם לא פחות.

אני טסה לחו"ל מחרתיים וחשבתי לטפל בהם אחרי שאחזור אבל לפי איך שהמצב של הקטנה נראה עכשיו, אני לא רוצה לדחות. יש שכנה שמוכנה לתת להם את הכדורים באוכל רטוב בזמן שלא אהיה פה, אבל אני צריכה לקנות את התרופה הנכונה ולהעביר לה הנחיות עד אז, אחרת הם לא יטופלו לפני החודש הבא...

dimitrygo

Active member
מנהל
לפי מה שכתוב בלינק למטה המינון הוא 12.5-20 מ"ג לק"ג משקל גוף

פעמיים ביום, כלומר לחתול ממוצע במשקל של 4 ק"ג צריך לתת 50-80 מ"ג פעמיים ביום. הכדורים שוטרינר רשם לך מכילים 500 מ"ג כלומר פי 10 מהמנה המינימלית. לפי החישובים יוצא שאת צריכה לחלק את הכדור ל-8 חלקים ולתת כל שמינית כזאת פעמיים ביום.
http://www.doctors.co.il/forum-165/message-134674#message-134674
&nbsp
והשאלה יותר גדולה האם זאת בכלל תרופה מתאימה? האם הוא הבין שזה לא פצע פתוח?

ארמורגם

New member
מה האבחנה של הוטרינר?

נשמע לי מוזר מתן אנטיביוטיקה דרך הטלפון.
&nbsp
מעבר לכך שלאנטיביוטיקה יש תופעות לוואי בלתי הפיכות, כמו השמדת אוכלוסיית החיידקים הטובים במערכת העיכול, שלא מתאוששת לעולם, ייתכן שנדרש טיפול בכלל אחר. סתם לצורך הדוגמא, אם מדובר בפטריה, אנטיביוטיקה מחשילה את המערכת החיסונית ומאפשרת לפטריה להתפשט ביתר מהירות.
&nbsp
אם את רצינית לגביהם, את חייבת לקחת אותם לבדיקה פיזית אצל וטרינר. כל דרך אחרת היא שרלטנות רפואית.

sharpcookie

New member
הוא לא נתן אבחנה, רק שלח את המרשם

אחרי ששלחנו אליו את אותן תמונות שהעליתי לכאן. הוא כבר לא עובד בחיפה ולא יכל לבדוק אותם פיזית אבל אמר שהכדורים האלו יעזרו. כמו שכתבתי זה לא היה נראה לי הגיוני מלכתחילה ששני החתולים יקבלו את אותו המינון, וגם לא נראה לי שאפשרי בכלל לחלק כדור ל-8 חלקים.
&nbsp
השאלה אם עדיף לתת להם את המרשם הזה בכל זאת, או להמתין שבועיים עד שאחזור מחו"ל ואוכל להזמין וטרינר אחר לבדיקה פיזית.

ארמורגם

New member
את טסה מחרתיים

בכל מקרה לא תוכלי לתת להם אנטיביוטיקה במשך 7 ימים.
אז עדיף לא להתחיל בכלל, מאשר לתת טיפול חלקי במקרה הטוב או שגוי במקרה הרע.

רק כמה שרשורים מתחתייך נכתב על חתול שמת ממינון לא נכון של אמפולה נגד פרעושים. אל תחשפי את החתולים שלך למנת יתר של אנטיביוטיקה. כשתחזרי תתני להם טיפול נכון, בתקווה שהמצב לא יחמיר עד אז...

אולי מישהו אחר יכול לקחת אותם לבדיקה ולטפל בהם בהיעדרך?

sharpcookie

New member
לא, יש שכנה שהסכימה להאכיל אותם ולתת להם תרופות אם אביא לה

אבל היא לא יכולה לקחת אותם לבדיקות. גם אני לא בטוחה אם אוכל "לקחת" אותם - כמו שאמרתי אלו לא חתולים מבוייתים, הם עלולים לתקוף ולשרוט אם ירגישו מאויימים. בגלל זה קיוויתי למצוא וטרינר שיתן אבחנה על סמך תמונות בלבד או וטרינר אמיץ ומיומן שיוכל להגיע ולבדוק אותם בגינה עצמה (גם לא יהיה קל, הם עלולים לברוח וזהו).

ארמורגם

New member
הכי לא נכון זה לבדוק אותם בגינה

בקליניקה יכולים לקרות 2 דברים:
1. ישנם חתולים שמתכנסים בתוך עצמם בסביבה לא מוכרת, ולא תוקפים
2. במקרה שלא, אפשר לבדוק אותם בתוך כלוב מחיץ (squeeze)
&nbsp
בגינה אין סיכוי לבצע בדיקה גופנית נאותה או בכלל.

sharpcookie

New member
אז הגענו לשוקת שבורה

אי אפשר להשתמש בתרופה שנרשמה על סמך צילומים שנשלחו לוטרינר, אי אפשר לעשות להם בדיקה בגינה בה הם חיים, ואין לי אפשרות לקחת אותם פיזית לקליניקה (חוששת שישרטו אותי אם אנסה ללכוד אותם, עוד הרבה לפני שיגיעו לקליניקה)... מקווה שיש איזשהו סיכוי שיבריאו לבד עד שאחזור לארץ

ארמורגם

New member
ישנם לוכדים בתשלום שעוסקים בדיוק בזה

אם את מפחדת להכניס אותם לכלובים (בהנחה שבכלל יש לך כלובים), אז ישנם אנשי מקצוע שישמחו לעשות זאת עבורך.

efratushh1

New member
המלצה על וטרינר באזור

הוטרינר שלי מקרית חיים ועושה ביקורי בית גם בחיפה (למיטב ידיעתי באותה עלות כמו ביקור במרפאה)
ממליצה להתייעץ איתו
דר יהב זיו 0542008702
בהצלחה

למעלה