מחלוקת בנושא שכט לעוד

מחלוקת בנושא שכט לעוד

לפני כחודש שכרתי עוד לטיפול בהסכם הורות. לאחר כשבועיים בהם הוד יצר קשר עם הצד השני, שוחחו בטלפון פעם אחת, נשלחו מס הודעות סמס, והתהליך נתקע שם. העוד דורש את מלוא שכרו למרות שהסכם לא הושג. יתרה מזאת, הצד השני פנה לביהמש בנושא הסכם ההורות, וביהמש פסק שלא ניתן לבצע הסכם על ילד שעוד לא נולד, מידע שהעוד לא הבהיר בכלל וכנראה גם לא ידע, הרי שאז לא היה טעם בכלל לקחת אותו. מה דעתכם בנןגע לשכט שמגיע לעוד? היה הסכם שכט שבו כתוב היה שצריך לשלם מראש, הובטח לי בעפ שאשלם בשלבים. ומכיון שאין לי עותק מהסכם שכט, אני לא לגמרי יכולה לדעת מה כתוב שם. בעת החתימה הייתי בלחץ נוראי שנבע מכך שבוד צייר לי תמונה שחורה משחור של עתידי ולא הייתי מסוגלת אפילו לקרוא מה היה כתוב, ביקשתי שיסביר לי בעפ, הסביר, ומה שאני זוכרת שהיה כתוב שזה עבור הסכם, אבל כבר שבוע וחצי מאז שביקשתי ממנו עותק של המסמך ואינו שולח, ודורש את מלוא שכט. מה דעתכם?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
דרשי ממנו העתק חתום של ההסכם ביניכם

הוא חייב לתת לך זאת על פי החוק
בנוסף דרשי ממנו לוח זמנים להמשך הטיפול והסבר שלו מדוע לא יידע אותך שלא ניתן לבצע כרגע את ההסכם
והכל בכתב כמובן

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הודיעי לו (והכל בכתב כמובן)

שאת זקוקה לפרטים אלה כדי לדעת מה גובה התשלום שעלייך לשלם
במקביל התלונני בלשכת עורכי הדין שהוא מסרב לתת לך העתק מהחוזה ובכך, למיטב ידיעתך הוא עובר על החוק,

אם שכר הטרחה היה עבור הכנת הסכם

וההסכם לא הוכן (לא חשובה כל כך הסיבה) אז עוה"ד ראוי לכל היותר לשכ"ט ראוי על עבודתו עד עכשיו אבל לא עבור הכנת הסכם שלא הוכן.

מציע לך לנהל התכתבות עם העו"ד דרך עו"ד

ראשית הוא חייב לשלוח לך העתק מההסכם. הוא פעל עבורך בתור שליח ויש לו חובת גילוי מוגברת שכוללת גם הצגת מסמכים. שנית, על פניו אם מדובר ברשלנות מקצועית לא צודק לאכוף את ההסכם. לפי חוק החוזים לא יינתן צו אכיפה אם האכיפה אינה צודקת.

למעלה