מחלוקת משפטית IOL תודה ליוסריאן וצי

דובי123

New member
מחלוקת משפטית IOL תודה ליוסריאן וצי

על תשובתכם בפורום ז``ל , רק עכשיו ראיתי את תשובותכם ליוסריאן שאלה: האם הצו אשר לדעתך יש לבקש היש לבקש אותו מבית המשפט [התיק כבר גנוז] או מההוצל``פ , כאמור המחשבה היתה לבקשד זאת במסגרת כלל בקשות העיקול למינהם להלן עמדתי לסוגיות שהעלתם: א. זכויות חוזיות כמובן שיש לקבלן ב. זכויות קניניות? כמדומני שגם יש היות והבנין כבר בנוי ולא מדובר במגרש כך שיש כאן קנין אשר לקבלן בהתאם לחוזה זכויות ברוב בקנין הבעיה כאמור היא שכלפי הטאבו הקבלן הנו ``שקוף`` הוא לא רואה אותו ולא יודע עליו [למרות הזכויות שיש לו!!!!!! והרי לא ניתן לעשות עיסקא עם אחר כל עוד לקבלן חוזה עם בעלי הקרקע!!! עסקא עם אחר תהיה עסקא בתרמית ויהיו שניים אוחזים ואומרים זה שלי הוא . ע``כ ברור שלקבלן זכויות חוזיות והייתי מוסיף אף קיניניות אך אינני עו``ד ואינני יודע היכן בחוק לחפש] והיות והקבלן ``שקוף`` כלפי הטאבו נוצרת בעיה לפחות לכאורה כיצד יאפשר הטאבו רישום הערת אזהרה לטובת נושה כאשר הטאבו לא יודע כלל על זכויות החייב. הן קימות!1 רק שהן לא הובאו בפני הטאבו!!
 
אבל על זה בדיוק היתה ההדברות שלי...

עם צפי (צ` בחיריק). לא מדובר ברישום עיקול בטאבו. כדי לרשום עיקול בטאבו - יש צורך בכך שמי שהרישום מבוצע נגדו יהיה רשום כבעל זכויות כלשהן במקרקעין. מדובר ברישום הערת אזהרה על כך שניתן צו עיקול על זכויות חוזיות של קבלן שאינן רשומות בטאבו. רישום כזה אפשרי לפי סעיף 130 לחוק המקרקעין והוא גם רצוי כי כדאי שמי שמתעניין במצב הזכויות בקרקע יידע שיש הליך שמתנהל עם מישהו שיש לו זכויות חוזיות כלשהן. לקריאת עמדתי אתה יכול לפנות לפורום המנוח, בקישור המצ``ב.
 
סליחה דובי, רק עכשיו ראיתי ש...

אתה בעצמך הפנית לאותה הודעה שלי בפורום המנוח. אבל אם כך - אז אני לא מבין מה אתה לא מבין בעמדה שלי. (ברור שלא בטוח שהעמדה שלי היא הנכונה).
 
חשבתי על התגובה שלך שם

ואני סבורה שגם אם אפשר לרשום ה. אזהרה על חובות הקבלן, הרי שלפי הסעיף בחוק יש צורך שזה יעשה על ידי בימ``ש ולא ע``י ההוצל``פ.
 
נכון, אבל אם הוא ישתכנע שמוצדק לעקל

את זכויותיו החוזיות הקבלן, אז ברור שהוא ישתכנע שמוצדק לרשום הערה שתזהיר על כך.
 

דובי123

New member
בקשת עיקול- היכן ?

האם ישירות בבית המשפט [התיק כבר סגור ונעול ההליך סופי לחלוטין לאחר פשרה בהסכמה ע"י בית המשפט המחוזי ביושבו לעירעורים] או להגיש הבקשה להוצל"פ וההוצל"פ הוא אשר יעביר לדיון בבית המשפט במידה וימנצא כי אין זה בסמכותו - כי הרי בסמכותו להטיל עיקולים ומכאן שיכול להורות על העיקול שבעיקבותיו יבוצא רישום הערת אזהרה והאם בקשה לעיקול זה צריך שתהיה נפרדת מכלל בקשות העיקול [אם היתה אהרת אזהרה לטובת הקבלן כמובן שבקשת העיקול לא היתה נפרדת אלא מוגשת במסגרת כלל הבקשות העיקול וכן רישום הערת אזהרה...תוך כדי כתיבה... נראה לי כי כלל לא צריך לבקש רישום הערת אזהרה מההוצל"פ אלא לאחר אישור העיקול על זכויותיו להורות לטאבו לרישום הערת אזהרה והשאלה אז תהיה מה יאמר הטאבו על כך שאין אהרת אזהרה לטובת הקבלן ובמקרה זה לאן ולמי לפנות] סליחה על ריבוי ההעודעות מטה אשר היו צריכות להיות תגובות
 
הדרך על פי יסואריאן

היא כזו - עקול לא ילך לך. לכן עליך להגיש בקשה בהמרצת פתיחה לבית משפט לרשום הערת אזהרה בטאבו, שלא יועברו הזכויות, היות ויש זכויות לקבלן בקרקע, שלא נרשמו בטאבו. לדעתי הצדדים לעתירה שכזו צריכים להיות הקבלן, בעלי הקרקע, והקונים. אם ביהמ"ש ישתכנע שעדין יש זכויות לקבלן בקרקע - כי הוא לא מכר את כולן עדיין לצד ג´, אז יתכן ותרשם הערת אזהרה. אם הוא מכר את כל זכויותיו, אז לא תרשם הערת אזהרה.
 

דובי123

New member
גם אם מכר הכל כמדומני יש מקןם להערת

אם לדוגמא התקשר בחוזי מכר על כל הדירות אבל לא מסר אותן עדיין אזי כמדומני עדיין יש מקום לרישום הערת אזהרה יוסריאן האם דעתך היא כדעת הפרשנות שניתנה כאן על דעתך? האינכם חושבים כי בבקשה חעיקול עלי לפנות להוצל"פ?
 
אני מרגיש כמו משורר |חרפ|

מתווכחים על הפרשנות למה שאמרתי. אבל, גברתי המנהלת לא פרשה נכון את כוונתי (רק שכבר לא התחשק לי להתווכח, במיוחד כשהיא לא אייתה נכון את שמי). אני לא אמרתי שעיקול לא יילך ולכן צריך לבקש סעד בצו מניעה. עד כמה שהבנתי את עצמי דווקא הצעתי כן לבקש עיקול, על הזכויות החוזיות של הקבלן. אני מודע לזה שבהעדר רישום - יהיה קשה לקבל צו עיקול, אבל תצהירים שיפרטו את הידוע על ההסכמים בין הקבלן לבין בעלי הקרקע יוכלו לעזור. כשהצעתי את זה לא הייתי מודע לכך שכבר יש פסק דין, והצעתי לפנות לבית המשפט. בינתיים התברר שההליך הוא כבר בהוצל"פ. במקרה כזה, אפשר אולי לבקש מראש ההוצל"פ עיקול כזה, במסגרת ההליכים שם, אבל ראש ההוצל"פ איננו מוסמך לצוות על רישום הערת אזהרה (אלא רק על רישום עיקול). לכן, במקרה כזה צריך לפצל את ההליך; לבקש עיקול מראש ההוצל"פ (תוך הבאת ראיות טובות על מה שהוסכם ולא נרשם) ואם מתקבל צו עיקול כזה - לבקש מבית המשפט להורות על רישום הערת אזהרה, כדי להזהיר את התמימים שאולי יתעניינו בקרקע. דובי שים לב ...|בל| כל מה שאמרתי זה סתם רעיונות. לא ניסיתי את זה. אל תסמוך רק עלי. אולי אני לא צודק.
 
סליחה טעות בסימנים ...

זה היה אמור להיות
בכותרת ו-
בתוך ההודעה.
 
לפי מספר הפעמים שטעיתי באיות

"שמך" אפשר היה לחשוב שלא קראתי את הספר איזה 12 פעם. היו זמנים.
 
יש כאן גולש אחד

שהספר נקרא על ידו בערך 200פ פעם. לשמחתי הוא הציג בפני את הספר, וקראתיו רק בשנה שעברה שוב, כדי להתרענן. לפעמים אני פוגשת אנשים שלא קראו את הספר, וממש לא מאמינה. איך זה אפשרי? (בעלי למשל).
 
איזה פלא, גם אשתי ...

לא קראה את זה, אבל זה היה מתוך עקרון. (לא שהבנתי את העקרון, אבל כיבדתי אותו). אני לא חושב שאני הגעתי ל-200, אבל אני לא רחוק מזה (בעברית, באנגלית קראתי פחות).
 
מה מה אתי?

מה, הוא מתבייש בזה שהוא קרא כל כך הרבה פעמים? הוא אמור להתגאות בזה.
 

מ.ה.

New member
מלכוד 22

אם הכוונה אלי, כפי שאני מניח, אז אני לא משוכנע שהגעתי ל- 200 אולם אשמח כשזה יקרה. ציפי, אני, כמובן, לא מתבייש בהכרותי איתך, לא עקב משך זמן ההכרות ולא עקב ההכרות עצמה. לפחות לא כל יום. אציין עוד כי את מכירה אותי יותר זמן מאשר אני מכיר אותך. ליוסריאן; אני מעריץ נלהב של הדמות. אם לא קראת אני ממליץ גם על "אלוהים יודע" של אותו סופר, אם כי רצוי מאד לקרוא תחילה (שוב) את הסיפור המקורי בספר "שמואל".
 
למעלה