מחלות כתוצאה מרגישות למזון?????

osher lev

New member
מחלות כתוצאה מרגישות למזון?????

שלום רב ברצוני לקבל ידע בכל הנושא של המחלות כתוצאה מרגישות למזון מזון שכאשר נאכל יגרום לתופעות ובעיות אצל אנשים מסויימים. לדוגמא:צליאק,רגישות ללקטוז,סוכרת וכו' ברצוני ללמוד על נושא זה ולקבל מידע נוסף על מחלות שקשורות לרגשות במזון שטרם הספקתי להכיר אשמח אם תחשפו בפני מחלות נוספות או תופעות הקשורות לרגישות במזון אצל בני אדם וגם היכן אוכל להשיג חומר ולהשתלם בנושא? תודה מראש, אושר

מחלות נוספות

PKU - אסור לצרוך פנילאלנין G6PD - אסור לצרוך חלבון מסוים שנמצא בפול (קיים בעיקר אצל יוצאי לוב ועירק) יש גם אלרגיה לבוטנים ולאגוזים (שאני לא יודעת אם יש לה שם) והיא חמורה מהאלרגיות האחרות בכך שצריכה של המאכל האסור עלולה לגרום לשוק אנפילקטי וממש להוות סכנת חיים, גפ בכמויות קטנות. יש הבדלים גדולים ונרחבים בין המחלות הללו. רגישות ללקטוז למשל נגרמת בגלל חוסר באנזים לקטאז שהגוף מפריש באופן טבעי פחות עם השנים, ואם לוקחים אותו כתוסף ביחד עם צריכת מוצרי חלב הבעיה למעשה נפתרת. בניגוד למשל לצליאק שהיא פשוט אלרגיה והגוף לא מסוגל לעכל גלוטן, ואין שום דרך להירפא מזה. בסוכרת יש שני סוגים, סוכרת נעורים וסוכרת סוג 2, וההבדלים רבים - החל בגורמים, דרך הסימפטומים ותופעות הלוואי וכלה בטיפול. לגבי שתי המחלות שציינתי כאן - אם אני לא טועה הן דומות לצליאק במובן שזו אלרגיה של הגוף ואין דרך לפתור אותן או "לעקוף" אותן מלבד הימנעות טוטאלית. בנוסף, אאל"ט, גם G6PD עלולה לגרום לשוק אנפילקטי בצריכה של החלבון האסור. לי אישית יש צליאק, אבל על כל המחלות האחרות המידע שלי מאוד מוגבל וייתכן שלוקה בחוסר דיוקים, אבל אני חושבת שנתתי לך כיוון התחלתי לא רע.

רגישות למזון

היכנס למנוע החיפוש "גוגל" בעברית או אנגלית הקלד רגישות למזון או אלרגיה למזון + מחלות ותמצא חומר רב על הנושא ועל מחלות שונות כמו שציינת ונוספות אחרות כמו מחלות עור שונות כמו הפרעות קשב והיפראקטיביות ועוד ועוד...

למעלה