מחלות נחשים - דרושה חוות דעתכם

מחלות נחשים - דרושה חוות דעתכם

אודה למי שיוכל להודיע לי האם הוא נתקל באחת המחלות שציינתי במאמר, מאיזה גזע, מין וגיל הנחש?? בתודה, ד"ר נאור קטלן

naja

New member
שלום נאור וברוך הבא לפורום.

נתקלתי בעבר בחלק מהבעיות שמתוארות במאמר. ביבלות נתקלתי אצל פיתונה בורמזית שישבה תקופה ממושכת על מצע לח כהכנה להטלה.אחרי הנשל הבא זה נעלם. בפליטות נתקלתי אצל בואות קונסטריקטור צעירות שהגיעו במשלוח(משום מה זו תופעה דיי ידועה). הן טופלו בבייטריל והבריאו. במחלת הגופים הפנימים נתקלתי אצל זכר בואה קונסריקטור בוגר, מספר חודשים לאחר שקיבלתי אותו. הוא לא התעוות לגמרי אלא רק בחלק האחורי של הגוף ומת בתוך שבועיים. שלחתי לך מסר לגבי המאמר.

Itamaro

New member
אמאל'ה ../images/Emo5.gif

איזה פחד
. יש דרך לאבחן את מחלת הגופים הפנימיים הזאת? ויש דרך להוסיף סידן לאוכל של הנחש?

naja

New member
בקשר למחלה הזו.

עד כמה שידוע לי, אין דרך לצפות את המחלה, אין לה טיפול מונע ואין לה טיפול כשהיא מתפרצת. החדשות הטובות הן שהמחלה הזו מאוד נדירה ותוקפת כמעט אך ורק בואות קונסטריקטור. בקשר לסידן-יש כאלה שמפזרים על הנחש אבקת סידן. אני לא בטוח כמה זה טוב או בריא. אני משתמש בשיטה הכי טובה שקיימת: מגדל בעצמי את המכרסמים ודואג להאכיל אותם בתזונה טובה ומגוונת.

Itamaro

New member
אז אין סכנה שדבר כזה יתקוף את

הפיתון שלי? ואין אבקת סידן שאפשר לפזר על העכברים?

naja

New member
זו מחלה של חנקים.

לכן יש סיכוי מזערי שהנחש יותקף, אבל אני לא לגמרי בטוח שגילו את המחלה הזו בכל סוגי החנקים. בקשר לאבקת סידן-לדעתי זה מיותר לחלוטין.

naja

New member
המאמר עלה לקטגוריית המאמרים.

למי שיש הערות בנושא-הוא מוזמן להעלות אותן כאן או בתגובה למאמר עצמו.

אני חייב להודות שנתקלתי כמעט בכל זה

אני לא זוכר באיזה נחש זה היה אבל נתקלתי בריקבון פה נדמה לי פיתון בורמזי. אבססים גם בפיתון בורמזי וגם בנחש מלך קליפורניה. במחלות נשימתיות נתקלתי בעיקר בפיתון ובואת עם דגש על פיתונים בורמזים ובואות קונסטריקטור. בבעיות שנובעות מתזונה לא נכונה לא נראה לי שנתקלתי יותר מדי בנחשים, אלו בעיות שיותר נפוצות בלטאות וצבים. מה שכן יצא לי לקרוא מאמר שסיפר על פיתון לבן שפה שמת ובניתוח שלאחר המוות התברר שהוא סבל מעודף של ויטמין D3 וזו הייתה סיבת המוות. באנורקסיה נתקלתי במגוון רחב של נחשים, ברוב המקרים לאחר טיפול בגורמים הסביבתיים והרבה סבלנות הם יוצאים מזה. בהקאה גם נתקלתי לא יכול לזכור באיזה נחשים. גם בפליטה ועצירות יצא לי להתקל לא מעט. בסלמונלה נתקלתי בפיתון בורמזי ובפיתון סלעים אפריקאי. בחסימה בדרכי השתן או שזו הייתה עצירות נתקלתי בפיתון סלעים אפריקאי עם סלמונלה. במחלת הגופים המוכללים נתקלתי בבואה עצים אמזון. בגידולים סרטניים אני חושב שנתקלתי אבל אין לי שום הוכחות מדעיות לכך. מקווה שעזרתי אם יש עוד שאלות אשמח לענות לך ולפרט כמיטב יכולתי.

תגידורק לי נידמה או שאני צודק???

לפי מה שאני קורא פה נחשיי הבואה מועדים למחלות וכל מיניי כאלה או שאני טועה??? כי כל מחלה כימעט פה רשום שראו אותה אצל כמה נחשים + בואה היא מופיעה כימעט בכל ההודעות מה קורא עם הנחש הזה מבחינת בריאותית בגדול?????

1צחי

New member
לרב

הבואה הוא נחש בריא ולא מועד ל"פורענות" זהו נחש עמיד שאם מגלים את המחלה (שבד"כ נגרמת בגלל תנאים לא טובים) בזמן אז הטיפול לרב מצליח. עובדה היא שהבואה דיי נפוצה בין המגדלים ואף מתרבה הקלות יחסית.

woma

New member
הבואה בד"כ נחש בריא זה נכון...אבל

ישנה עליה במספר הנחשים מסוג זה החולים ב IBD שזהו קיצור שמה של מחלת העצבים הפוקדת פיתונים ובואות (בעיקר בואות ובורמזים, אבל שמעתי כבר גם על מרושתים, מתכדרים, קרפטים ופיתוני עצים ירוקים). ממה שידוע לי המחלה עשויה לדגור אפילו למעלה משנה בטרם תתפרץ וכשהיא מתפרצת חבל"ז חשוכת מרפא (הגורם המחולל וירוס לכן אנטיביוטיקה לא תעזור). המחלה נישאת גם במגע נחש אל נחש וגם יכולה להיות מועברת ע"י אדם מנחש אחר.להתפרצות המחלה סימפטומים שונים הדומים פעמים רבות לסימפטומים של מחלות אחרות קלות לטיפול.

כמו שכבר כתבו לך נחשי בואה אינם

נחשים חולנים במיוחד, להפך הם יחסית די עמידים. אבל כשהטיפול בהם לקוי כמו עם כל חיה אחרת הם עלולים לחלות. אומנם הרשימה שראיתי של בעיות נראת לך די מרשימה אבל ליונקים ואני מניח שגם לעופות יש רשימות גדולות בהרבה. בואה זה אחד הנחשים הנפוצים בשבי ולכן נתקלים אצלו ביותר בעיות מאשר נחשים שאינם נפוצים בשבי והמידע עליהם מועט. לסיכום: תטפל טוב בנחש ורוב הסיכויים שמחלות לא יהיו לו.

למעלה