מחליפה רגע ניק - פי"ה בדיקת דופק והמלצה על רו

מחליפה רגע ניק - פי"ה בדיקת דופק והמלצה על רו

היי לכולן...

אז ביום ראשון גיליתי שני פסים בבדיקת הריון. לא ניסינו יותר מדי (הפסקתי גלולות רק לפני חודשיים), ובשילוב החשש שלי משחלות פוליציסטיות הייתי בטוחה שייקח הרבה זמן עד שנצליח, בקיצור זה תפס אותי בהפתעה גמורה. משום מה למרות כל ההתנגדויות שלי במהלך השנים, אני עכשיו דווקא די מצפה לזה ומתרגשת (מישהו אמר דיסוננס קוגניטיבי??)

רציתי לשאול אתכן-- יש לנו תור לייעוץ גנטי ביום שישי ותור לרופאת נשים ביום שני- אז אהיה בשבוע 6 ואני מאמינה שהיא תעשה לי בדיקת דופק. האם חשוב שהבנזוג יתלווה אליי (לשתיהן)? או שזאת סתם בדיקה?

ושאלה נוספת- זקוקה להמלצה על רופאת משפחה טובה בנס ציונה/רחובות.

תודה רבה ויום חמישי שמח!

בשעה טובה!

אני הייתי דוחה את התור בשבוע שבועיים כי בשבוע 6 זה יכול להיות מוקדם מדי בשביל דופק וזה סתם מלחיץ בעיני.

מעבר לזה, לייעוץ גנטי חשוב שילך כי שואלים שאלות על ההיסטוריה המשפחתית ומן הסתם חשוב גם לשמוע על הצד שלו.

לדופק זה כבר עניין אישי:)

יש לי בעיה עם דחיית התור

אני כנראה נמצאת עם הרופאה הכי מבוקשת בארץ כי אין לה תורים בכלל, והתור הבא הוא רק בסוף אוגוסט.
השאלה אם עדיף לקבוע תור לרופא נשים אחר פשוט, או לבוא ולקוות לטוב...
ואם יש למישהו המלצה לרופא נשים באזור נ"צ, רחובות או ראשלצ- מעולה

פלגיה

New member
תשמעי

לדופק זו בדיקה מאוד פשוטה. לא צריך מומחיות מי-יודע-מה בשבילה. אם את עושה בדיקת דופק בשבוע 6 תביאי מראש בחשבון שיכול להיות שלא יראו אותו, או שיראו איטי, וזה עדיין לא אומר כלום. רק יגידו שתבואי עוד שבועיים, ובשבועיים האלה כבר יעברו לך סרטים בראש, וחבל.

מצטרפת לפלגיה ומוסיפה:

אין לי המלצה לרופא נשים כי אני לא מהאיזור, אבל יכולה להגיד לך לגבי כל ההריון, שאני די מהר הבנתי שהתפקיד של רופא נשים בהריון **תקין** זה פחות או יותר להקליד את תוצאות הבדיקות שאת עושה לתוך המחשב. כך שלא התרגשתי מאיכות הרופא שלי, ונשארתי עם הרופא הרגיל של הקופה שלא הייתי כזו מבסוטה ממנו, אבל כאמור לא הרגשתי שאני זקוקה ליותר מהרופא. לבדיקות הלכתי לרופאים טובים כמובן.
כל זה כמובן משתנה אם יש משהו הכי קטן שלא בסדר בהריון - ואז הייתי הולכת לפרטי.

ועוד עצה באותה רוח - לוותר על אחות ליווי הריון של הקופה. סתם ניג'וס ומוסיף מטלה של קביעת תורים. האחיות הרגילות של מרכזי בריאות האישה יכולות באותה מידה לעשות את הבדיקות הדרושות (שקילה, שתן, לחץ דם).

ואני מרגישה ההפך ממך לחלוטין

1. כי את אף פעם לא יודעת מראש אם ההריון שלך יהיה תקין. 20% מההריונות הם לא.... וזה אחרי אלו שלא צלחו את השליש הראשון...
הייתי אצל רופא אנמי שכזה שלא זיהה בזמן בעיה. זה כמעט עלה לילד שלי בחייו... והייתי אשה צעירה ובריאה ללא שום סיבה שההריו שלי יסתבך. והוא הסתבך
2. אחיות מעקב הריון זה דבר מעולה לזיהוי סימנים ראשוניים שמשהו לא בסדר. לשקול ולמדוד ל"ד כל אחד יכול אפילו בבית. השאלה מה לעשות עם הנתונים האלה- וזה אחיות מנוסות בהריון ולידה ידעו הרבה יותר טוב

את כנראה צודקת.

כתבתי לגבי החוויה האישית שלי.

נוטה להסכים עם עינב

לא שאני חושבת שחייבים רופא מעקב הריון "תותח"
ומי שמכירה אותי יודעת שאני באופן כללי לא מתחברת לרופאים

אבל רופא לא טוב עם ציוד לא טוב יכול פשוט לעשות שטויות
אם זה להגיד לאשה בשבוע 11+6 שיש דופק והכל בסדר, למרות שפועל ההריון שלה הפסיק להתפתח כבר שבועות לפני כן,
אם זה להגיד לאשה אחרי גרידה שיש שארית ברחם והיא חייבת מיון דחוף, ובמיון מתברר שמה שיש ברחם זה שרירן שהיה שם תמיד,
הכל דוגמאות אמיתיות מהחיים של חברות שלי ויש עוד.
&nbsp
מומלץ למצוא רופא מעקב הריון טוב, שיש לו בקליניקה מכשיר אולטרה סאונד נורמלי (לא צריך צבעוני ותלת מימד... אבל גם לא משהו ענתיקה משנת תרפפ"ו) ולהצמד אליו.
&nbsp
וגם זמינות חשובה, לא בטוח שהייתי הולכת למעקב הריון אצל רופאה שלא ניתן להשיג אצלה תורים לשבועיים קדימה.

foofoo77

New member
זו עצה שכמעט עלתה

לי בחיי.
אני לא הייתי מייעצת שום דבר כזה לאף אחת. יש לה תור שתיבדק גם אם אין דופק עדיף לוודא שאכן ההריון בתוך הרחם.

foofoo77

New member
את נותנת עצה רפואית ללא כל הכשרה רפואית

למעט הריון אחד תקין וקל.
בזמן שאלו לא הפרוטוקולים הרפואיים והחיים של מאות ואלפי נשים אחרות. אז כן, מותר להעיר ולא נכתב לך שום דבר בצורה גסה , מעליבה או רומסת כמו שאת יודעת לכתוב.
ואם יש לך בעיה עם היותי כאן מנהלת הפורום פורום משוב הוא שלך ובשבילך אני מפצירה בך להתלונן בו.

זה מצחיק

כי את פופו, המלכה הראשונה והבלתי מעורערת של מתן עצות שהן רפואיות או משפטיות ועוד תחומי מקצוע שאת לא מבינה בהם, בד"כ בנחרצות שגם בעלי המקצוע לא היו מעזים לנקוט בה.

אני לעומת זאת כתבתי מנסיוני האישי, וגם הבהרתי זאת בתגובתי לעינב וזהו.אגב, בשום מקום לא כתוב שצריך ללכת לרופא מעקב הריון לפני בדיקת הדופק. אבל אני באמת לא רופאה אז לא אכתוב שאת מלחיצה סתם. שכל אחת תעשה מה שמתאים לה בהתאם להבנתה.

ולגבי פניה להנהלת הפורומים - אין לי כוונה כזו. אבל זו באמת אחלה דרך לסתום כל דיון.

foofoo77

New member
ניסיונך האישי הוא טוב

וזה אחלה ונהדר
אבל נשים כמו ענב וכמוני למדו על בשרן ובדמן מהי העלות של רופא אדיש ועצות שכאלו.
ואיפה זה כתוב? בספר האדום עם הגלגל של קובי בר למשל.

Givonit

New member
תמיד כדאי לבדוק מיקום שק הריון

מניסיון לא כייפי במיוחד של חוצני פרטי משלי...

תודה רבה על התגובות

החלטתי שבכל מקרה אני צריכה ללכת לקבל הפנייה לבדיקות דם וכו', ואהיה מוכנה לכך שלא שומעים דופק. אם לא נשמע- לא נתאכזב, אם כן, יופי לנו

Noich80

New member
בהצלחה!!!

שיהיה עגול תקין ומשעמם.
יש לך עצבים מברזל!

לא ממש...

אתמול היינו בבדיקה, הרופאה אמרה שאכן זה הריון, אכן שבוע 5, בתוך הרחם, ושאבוא עוד שבועיים לבדיקת דופק....

למעלה