מחלף יגאל ידין בחיפה

yairp4

Active member
מחלף יגאל ידין בחיפה

יצא לי לנסוע בנתיבי המפרץ בשבוע שעבר וראיתי שיש עבודות בניה מתקדמות באיזור הטכני (מחלף יגאל ידין). לפי מה שאני הצלחתי להבין, נתיבי המפרץ ימשיכו בכיוון צפון-מזרח מעל לדרך יגאל ידין ומסילת הרכבת לצומת שנבנה כעת בדרך משה דיין ממזרח למסילת הרכבת. במחלף תהיה לולאה לבאים מכיוון צפון מזרח (מדרך משה דיין) לכיוון דרום (מסוף המכולות, ואני מניח שבעתיד זה יהיה כביש הגישה למנהרות הכרמל) ורמפה לבאים מכיוון קרית חיים (דרך יגאל ידין) למערב (נתיבי המפרץ). מה שלא הצלחתי לראות זה איך יתבצע החיבור מנתיבי המפרץ לכיוון קרית חיים ומכיוון מסוף המכולות לצפון מזרח. מצאתי מעט מאוד מידע באינטרנט על המחלף הזה ורציתי לשאול אם למישהו יש מידע נוסף על מבנה המחלף, תאריך פתיחה צפוי וכו'. בכלל, כל מידע על המחלפים השונים באיזור (כמו המחלפים המתוכננים של 75/4 ו- 75/22 או הכניסות והיציאות השונות של מנהרות הכרמל) יתקבל בברכה, כי משום מה קשה מאוד למצוא מפות מפורטות של הפרוייקטים שמתבצעים כרגע באיזור חיפה.

tzahi106

New member
מחלף יגאל ידין בדרך 22 אמור בעתיד להתחבר

לכביש עוקף קריות וכך תתאפשר נסיעה רצופה ונטולת רמזורים מצומת עין המפרץ (דרום עכו) ועד הדר שבחיפה. ככל הידוע לי כביש עוקף קריות כלול בתוכנית ההאצה של המשק והמכרז שלו כבר נסגר לפני כשבועיים עכשיו צריך להמתין לפרסום הזוכה (לא ידוע לי מתי זה יקרה) ולהערכתי העבודות יחלו זמן לא רב לאחר מכן.. מכשולים שונים כגון תחנת דלק של פז כבר פונו מהתוואי.

scooby5

Member
ההמשך לקריית חיים יימשך בתוואי הנוכחי

סידור הנתיבים לפני המחלף, יהיה כזה, שהמשך ישר בכביש תוביל לנסיעה על המחלף, וירידה ימינה תוביל להמשכו של הכביש כפי שנוסעים בו כיום. הבעיה היחידה שאני רואה כאן, היא יצירת "מכשול מרומזר" לנוסעים מכיוון הקריות למנהרות הכרמל. בעיה נוספת, עליה כבר שאלתי בעבר בפורום תחב"צ (ואולי גם כאן, לא זוכר) היא מוצאו של המחלף מול מחסני קוקה קולה. עדיין לא ניתן פתרון להפרדת הכביש מהמסילה שממשיכה למפעלים הכימיים במתחם בתי הזיקוק. מיעוט המידע ברשת, מהווה מכשול לפתרון. מישהו מבין/יודע ?

yairp4

Active member
תודה. האם המסילה לבתי הזיקוק ?

למיטב ידיעתי היא לא פעילה כבר כמה שנים טובות, ואין שום כוונה לפתוח אותה מחדש, אז השאלה היא האם יש בכלל צורך למצוא פתרון למפגש איתה?

yairp4

Active member
תפוז ארור

הכותרת אמורה להיות "האם יש צורך למצוא פתרון למסילה לבתי הזיקוק"

Palsci

New member
המסילה פעילה

אם הכוונה למפגש מסילת הרכבת בין הכניסה לבתי הזיקוק ובין צומת וולקן, אז המסילה הזו פעילה. רק אתמול בבוקר עברה שם רכבת ארוכה עם מכולות, בדרכה למסוף מכולות, שנפתח לפני מספר חודשים בשטח אחד המפעלים.

yairp4

Active member
לא ידעתי

תודה על התיקון. באמת מעניין איך יפתרו את הבעיה הזאת.

חריש

New member
לדעתי זהו פיתרון זמני

הכביש אמור להמשיך לכיוון צומת וולקן, ויעבור מעליה באמצעות גשר. למיטב הבנתי (המבוססת על ניחוש בלבד), מפגש הכביש מסילה ישאר שם עד שתחלנה העבודות על כביש עוקף קריות, ויוקם הגשר מעל הצומת (עניין של כמה שנים). מה שיותר מעניין זה גורל מפגש המסילה עם שדרות ההסתדרות - לא נראה לי שיש שם אפשרות לבניית הפרדה מפלסית, מאחר וכל האזור רווי בצנרת דלקים. נראה שהמפגש ישאר כמו שהוא.

למעלה