מחלף 20/5 - איך יהיה בדיוק?

משה9

New member
מחלף 20/5 - איך יהיה בדיוק?

נסעתי במחלף גלילות כמה פעמים לאחרונה, ואני לא מצליח להבין איך הגשר החדש שבונים ישתלב בתנועה - פשוט אין שם מקום, כל עוד לא מרחיבים בצורה מאסיבית את הגשר של כביש 5 - צריך מקום גם לנתיבים לאיילון דרום, גם לבאים ממזרח וגם נתיבי הגשר שמשתלבים, אבל אין שם מקום פנוי! באתר נתיבי איילון זה נראה כאילו הנתיבים המשתלבים נכנסים לנתיבים שיש כיום לכיוון מערב, ללא התייחסות להרחבת הגשר. למישהו יש מושג? תודה

alantan

New member
ראיתי תכנית יותר מפורטת לפני כעשור

שחזרתי אותה כאן מזכרוני. התכנית הייתה שהגשר יתחבר לדרך מספר 5 מהצד הצפוני ולא מהמפרדה.

משה9

New member
תודה, וכל הכבוד על הזכרון, אבל

הבסיס צמוד לגמרי לאיילון מצד מזרח, יהיה צורך לנגוס בו. מעבר לכך, זה הגיוני - אבל מסובך מאוד לבנייה (חבל שלא חשבו על זה קודם ופשוט היו משאירים שם יותר מקום בגשר..). ואכן יותר לכיוון מערב, ראיתי שבגבעה כבר נגסו בצד הצפוני של הכביש והנחתי שאכן לשם כך.

alantan

New member
נראה לי שזכרוני הטעה אותי

במחשבה שניה, יתכן שהתרשים היה משהו דומה למצורף. האם זה יותר הגיוני?

משה9

New member
אולי זה הגיוני, אך בפועל

הגשר החדש ממוקם מזרחית למחלף, כך שהשרטוט הקודם יותר מתאים. ולגבי מה שכתבתי על הבסיס, זה לא רלוונטי, מאחר שמדובר בגשר, שפשוט יעבור ליד איזור הגדר ומעל הפניה ממזרח לצפון, כך שהבסיס לא מפריע.

Sephiroth

Member
הסתכלתי בצילום לווין מהאתר של עריית ת"א

בעיקרון היום יש שלושה נתיבים מכיוון מזרח למערב בכביש 5, וגם 3 נתיבים בפניה מערבה מכביש 20 לכביש 5. ככל ההנראה הגשר החדש יכיל רק 2 נתיבים (כמו גשר 2 / 5) - ואז כבר מתפנה נתיב אחד לתנועה מכיון מזרח למערב בכביש 5. כמו כן, השוליים וההפרדות של הנתיבים ממערב למזרח מאוד רחבים - ויתכן שיבנו את הנתיבים החדשים על חשבונם. מה שבטוח - יהיה צפוף

משה9

New member
אין בצילום פתרון מספק

משום שהגשר החדש, כשמתחבר לכביש 5, תופס בו את כל הנתיבים, ומשאיר רק את נתיבי הפנייה לאיילון! הפתרון היחיד בלינק זה הוא "הזזה דרומה וסלילה מחדש של קטע כביש 5 מזרח באזור המחלף" - כלומר הרחבת הגשר, וזה כבר כן הגיוני. אגב, אני מקווה שלכיוון מזרח, יהיו ארבעה נתיבים בכביש 5 בין איילון למחלף הכפר הירוק.

באתר של נתיבי אילון...

כותבים במפורש שירחיבו את הגשר כדי ליצור עוד נתיבים

zvir1

New member
יש 8 נתיבים סה"כ

2 נתיבים: לולאת כניסה לאיילון דרום כיום 2 2 נתיבים- כביש 5 מזרח מערב כיום 3 2 נתיבים: הגשר מ איילון צפון ל 5 מערב( כיום 0) 2 נתיבים- כביש 5 מערב- מזרח -כיום 3 סה"8- היה 8

למעלה