מילוי אגוזים וקישואים
שרשור מפגש חורף אצל איליס - כאן
ומילוי הגלילות:
גלילות חצילים במילוי קישואים ואגוזים/ איליס
כותבת את המתכון כפי שהכנתי למפגש, כמובן שניתן לשחק עם הכמויות . (לי נשאר הרבה מהמילוי , לכן הגשתי כתוספת בצד)
** עדיף ומומלץ להתחיל בהכנת המילוי כדי שיספיק להתקרר במקרר **
4 חצילים – לפרוס פרוסות (לא עבות) לאורך , לפזר מלח גס ולשלוח למנוחה כחצי שעה.
לשטוף היטב ולייבש.
לחמם מחבת פסים ולצרוב אותם עם מעט שמן זית ופלפל שחור.
להניח לקירור.
מילוי
4 קישואים מגורדים
2 בצלים קצוצים
חצי חבילת פטרוזיליה
חצי חבילת כוסברה
2 חופנים של אגוזי מלך
מלח, פלפל,
לטגן עד להזהבה את הבצל, להוסיף את הקישואים המגורדים ,לבחוש בעדינות.
להוסיף מלח, פלפל שחור.
במג'ימיקס לטחון את הירק עם האגוזים, להוסיף לקישואים ולקרר.
להוציא מהמקרר לקצוץ דק דק ולתבל ב- 2-3 כפות חומץ, 5-6 שיני שום.
לבדוק אם חסר מלח/פלפל שחור.
הרכבה
להניח תלולית של המילוי על פרוסת החציל, לגלגל ולהניח בצלחת הגשה.
להגיש פושר עם טחינה והרבה לימון