מחלקת הרושם והטעם

רוחיק11

New member
אף פעם לא ניסיתי, אבל תמיד יש פעם ראשונה


 

רוחיק11

New member
מחלקת הרושם והטעם

אשמח למתכון של מנה ראשונה
ממחלקת הרושם והטעם לארוחת ליל שבת

המגבלות: לא חריימה (כי יש לי קציצות במיץ עגבניות למנה עיקרית + עוף בחרדל וסויה)
לא סלמון בפסטו (כי אנחנו אכלנו את זה אצל האורחים שיבואו...)
לא חייב דג, אבל רצוי משהו קליל שלא מחייב שעות במטבח החם
 

tzivi1

New member
אין לי מתכון מסודר

בעקרון, הרעיון לפרוס את החצילים/ קישואים לאורך, ולאפות/לטגן (אני מעדיפה אפיה), ולמלא אותם במילוי של בשר טחון, כפי שמכינים לבולונז. אפשר לזלף מלמעלה רוטב עגבניות (אני הייתי מזלפת טחינה למחלקת הרושם).
&nbsp
יש המון מתכונים שרצים באינטרנט. אני אישית לא הכנתי בעבר לפי גרסה בשרית (הכנתי רק בגרסה חלבית מעולה של יעל גרטי), אבל יש לי רעיון של איך הייתי מכינה אם הייתי רוצה בשרי. אם מעניין אותך שאכתוב, תני איתות.
 

tzivi1

New member
רק דבר אחד...

זה לא בדיוק כמו לבולונז, כי בולונז יוצא יחסית רטוב, והמילוי צריך להיות יחסית יבש (לא מאוד יבש, כדי שלא יתייבש באפיה).
 

אפיהיל

New member
גלילות חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות בתנור
זו הורסיה שלי על בסיס מתכון שניתן בזמנו "שם" על ידי ליאתי101


גלילות חצילים ממולאות בשר בתנור – אפיהיל על בסיס ליאתי101
חצילים חתוכים לאורך דק
למרוח בשמן ולאפות משני הצדדים

לטגן בצל גדול חתוך לריבועים
(צריכים גם בצל לרוטב, אז אפשר להכין יותר ולשמור בנפרד לרוטב)
½ קילו בשר טחון
פפריקה מתוקה בשמן, מעט אבקת מרק, בהרט או שום גבישי אם רוצים
להוסיף את התערובת למחבת, כאשר הבצל קצת מתקרר ולערבב
לטגן תוך ערבוב על אש בינונית (4) עד שמשנה את הצבע
כאשר מתקרר להוסיף 1 ביצה (הביצה מייצבת כך שיש מילוי ולא פירורים)
לשים כפית מילוי בכל פרוסת חציל (לפי הגודל כמובן)
לגלגל

רוטב:
לטגן בצל
להוסיף מים (כמות בהתאם לכמות החצילים. צריכים בערך עד חצי הגובה)
רסק עגבניות (עם מעט מעט סודה לשתיה לנטרל חומציות)
תבלינים לפי הטעם (מלח, כמו סוכר)
לשפוך מעל החצילים
בתנור, לא מכוסה באש בינונית-חזקה (6) עם טורבו
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יש מתכון של איליס לגלילות חצילים מולאות קרם אגוזים (פרווה)

ממפגש החורף (שהתקיים אצל איליס) לפני שנתיים. אם לא תמצאי, אחפש לך מאוחר יותר בע"ה
 
מילוי אגוזים וקישואים

שרשור מפגש חורף אצל איליס - כאן
ומילוי הגלילות:
גלילות חצילים במילוי קישואים ואגוזים/ איליס
כותבת את המתכון כפי שהכנתי למפגש, כמובן שניתן לשחק עם הכמויות . (לי נשאר הרבה מהמילוי , לכן הגשתי כתוספת בצד)
** עדיף ומומלץ להתחיל בהכנת המילוי כדי שיספיק להתקרר במקרר **

4 חצילים – לפרוס פרוסות (לא עבות) לאורך , לפזר מלח גס ולשלוח למנוחה כחצי שעה.
לשטוף היטב ולייבש.

לחמם מחבת פסים ולצרוב אותם עם מעט שמן זית ופלפל שחור.
להניח לקירור.

מילוי
4 קישואים מגורדים
2 בצלים קצוצים
חצי חבילת פטרוזיליה
חצי חבילת כוסברה
2 חופנים של אגוזי מלך
מלח, פלפל,
לטגן עד להזהבה את הבצל, להוסיף את הקישואים המגורדים ,לבחוש בעדינות.
להוסיף מלח, פלפל שחור.
במג'ימיקס לטחון את הירק עם האגוזים, להוסיף לקישואים ולקרר.

להוציא מהמקרר לקצוץ דק דק ולתבל ב- 2-3 כפות חומץ, 5-6 שיני שום.
לבדוק אם חסר מלח/פלפל שחור.

הרכבה
להניח תלולית של המילוי על פרוסת החציל, לגלגל ולהניח בצלחת הגשה.
להגיש פושר עם טחינה והרבה לימון
 

honey32

New member
טורטיות ממולאות - תמיד מתקבלות בשמחה

אפשר למלא בסלט טונה, סלמון מעושן, חצילים-טחינה-ביצה קשה, ירקות מוקפצים..
בקיצור מה שרוצים.
חותכים באלכסון - אפשר לשים בצלחת 2 חתיכות מסוגים שונים - יוצאת מנה יפה.
 
למעלה