מחלת גרובר

happy end

New member
מחלת גרובר

שלום,
אז כנראה שהעקיצות המוזרות והמגרדות שעליהן התיעצתי כאן לא מזמן (http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=2181&pagenumber=3#176881243) אינן נובעות מעקיצת חרק או מסקאבייס אלא תוצאה של מחלת גרובר. אני עוד צריכה לעבור ביופסיה לאישוש האבחנה אבל רציתי לברר בנתיים פרטים על המחלה. אשמח למידע ובעיקר לדעת כמה זמן אני עוד אסבול מהגירודים המציקים האלו? כרוני לכל החיים? תקופה מסוימת? יש משהו שיכול אולי לעזור מבחינת אורח חיים? מוסיפה שאני מאד אלרגית לאבק ופרוות בע"ח וסבלתי בעבר בזמן הריון מאטופיק דרמטיטיס.
תודה

מחלת גרובר

מחלת גרובר הינה מחלה דלקתית מגרדת, לרוב מופיעה או מזכירה נגעים דמויי עקיצה אשר הולכים ומתרבים, ומגרדים ברמות שונות. ניתן אכן לאשש את האבחנה בביופסיה - שמציגה תמונה אופיינית (לא נפרט כאן שינויים היסטופתולוגיים...). לרוב המחלה חולפת מעצמה בתוך 6-12 חודשים.
קיימים טיפולים רבים אשר יכולים להקל על מצבך - החל מתכשירים סטרואידליים מקומיים שונים, טיפולים אנטיביוטייים פומיים (שנלקחים עקב האפקט האנטי דלקתי ולא עקב האפקט האנטי חיידקי) וטיפולי פוטותרפיה. רוב המטופלים זוכים להקלה עם אחד או משלב של הטיפולים הנ"ל.
ממליץ להשאר במעקב צמוד של רופא העור.

happy end

New member
תודה

שימחת אותי שהמחלה הזו עוברת בסוף לאחר אי-אלו חודשי סבל...אז יש לי עוד כ-10 חודשים לגרד עצמי לדעת...
אכן קיבלתי מישחה סטרואידית ואנטי היסטמינים כטיפול להרגעת הגרד. קבעתי לי ביופסיה לעוד שבועיים ומניחה שאז אדע סופית את האבחון המדויק (אני רק תוהה איך לעזאזל אני תמיד תופסת בעיות עור ביזאריות כאלו...).
&nbsp
שוב תודה לך על ההרגעה והסיוע גם בימי אבחון הסקאביס המוטעה וגם על המענה המקצועי כעת.
&nbsp
ונ.ב- לרופאת העור האנטיפטית שאיבחנה אותי עם סקאיבס אחרי שהציצה שנייה ב"עקיצות" ואז אמרה לי לא לגעת שבועיים בילדים שלי, ניבאה שכבר הדבקתי אותם בכל מקרה בסבל הזה, ולקינוח נתנה קרם להרגעת הגרד שגרם לי לאלרגיה, ולמעשה גרמה לי לשבועיים של רכבת הרים רגשית ופיזית: קצת מקצועיות ואנושיות בסיסית לא תזיק לך.
&nbsp

למעלה