מחלת החצבת גורמת לאיפוס הזיכרון החיסוני ולדיכוי חיסוני

קומרן

New member
מחלת החצבת גורמת לאיפוס הזיכרון החיסוני ולדיכוי חיסוני

מחקר חדש שהתפרסם בscience מציג סיבוך נוסף ממחלת החצבת - איפוס הזיכרון החיסוני.

מסתבר כי למבריאים מחצבת יש "דיכוי" חיסוני שנמשך זמן רב לאחר ההדבקה (וההבראה), דבר שהופך אותם לרגישים למחלות אחרות שאדם בריא אינו רגיש אליהן.

יש לזכור כי קיים חיסון יעיל כנגד חצבת שמונע כמובן גם את הסיבוך הנ"ל.

מומלץ לקרוא את הרשומה המקורית בבלוג "חיידקים, נגיפים, ושאר "ירקות"".

פולספגן

New member
בהנחה שזה נכון (לא נכנסתי לקישור), מי מבטיח לך שזה לא יכול

להגרם מהחיסון? (להזכירך, זה חיסון מוחלש)
האם מישהו בדק את זה?

קומרן

New member
לא יודע, לא קראתי את המחקר המלא וגם אין לי גישה אליו

אבל את מוזמנת לקרוא אותו ולכתוב את תובנותיך.
&nbsp
לגבי שאלתך הראשונה, קשה לענות עליה בלי ליקרוא את המחקר ואני מזמין אותך לעשות זאת.
בואי נגיד שנאספו נתונים בשתי תקופות - לפני חיסון מסיבי בחצבת ואחריו ועל סמך נתונים אלו הוסקו מסקנות כלפי הדיכוי החיסוני שקורה כתוצאה מתחלואה.
אילו תופעה כזאת הייתה קוראת כתוצאה מהחיסון (אימונולוגית זה פחות סביר), סביר שהיו רואים זאת בנתונים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

rainbow i

New member
מעניין, רק קשה להגיב בצורה עניינית

אם אתה לא יודע מה כתוב במאמר עצמו...
גם אצל דרור בר ניר לא מצאתי הסבר או גישה למאמר המלא.
יש הבדל בין איפוס זיכרון חיסוני - שזה אומר מחיקה מוחלטת, ולכן לא תהיה "היזכרות" חיסונית גם לאחר שנתיים-שלוש - ובין דיכוי חיסוני. לא ברור העניין הזה.
לא ברורה הקפיצה למסקנה שדווקא החיסון ימנע את "איבוד הזיכרון החיסוני".
ייתכן אפילו שהחיסון עצמו גורם לדיכוי או חסר חיסוני - ולכן מתאספת קבוצה של כל כך הרבה נפגעים מהחיסון הזה.
והכי לא ברור מבחינתי הוא שאם יש פוטנציאל ממשי למנוע את התפרצות המחלה הבאמת קשה הזאת - ואם יש לה נזקים נלווים ידועים חמורים כל כך - למה לא טרחו עד היום לשפר משמעותית את בטיחות החיסון נגד חצבת, ובמקום זה הדביקו אליו שלושה חיסונים נוספים (מתוכם שניים מקבוצת ההרפס שייתכן שהשילוב כשלעצמו יוצר בעיה נוספת). אבל זו כבר לא שאלה שאני באמת מפנה אליך.
בכל אופן תודה שהעלית לכאן, אנסה למצוא גישה למאמר המלא (ואם אתה תמצא כזאת אשמח אם תביא לכאן).

קומרן

New member
יש גישה למאמר המלא, היא פשוט בתשלום, כל פרסום חינמי של המאמר

ברשות הרבים נחשב לפיראטיות. בכל מיקרה, לטענת פולספגן היא פרופסור ולכן בוודאי שיש לה גישה חופשית לסיינסן, נשמח אם תעלה פי די אף של המאמר.
&nbsp
1 דיכוי \ איפוס - זה לא באמת משנה, העניין הוא שיורדת מאוד כמות תאי הB והT שאינם קשורים לחצבת , דבר שמוריד מאוד את ההגנה כלפי האורגניזם שמערכת החיסון "למדה" לפני המחלה. כל עוד אין גישה למאמר זה לא ברור האם הרמה שלהם עולה בחזרה אחרי פרק זמן ארוך או שהם נלמדים מחדש (ממש כמו ילד שנולד).
&nbsp
2 איבוד הזיכרון החיסוני נגרם בשל המחלה והתגובה החיסונית שמאפיינת אותה. החיסון גורם לתגובה חיסונית אחרת (מכירה את הטענה הנכונה בחלקה שחיסון מחסן לשנים פחותות מאשר המחלה הממשית?) ולכן אם החיסון מונע את המחלה וגם לא גורם לאפקט הזה - הוא בהכרח עוזר מאוד למנוע את התופעה. אגב, למסקנה הם הגיעו אחרי שהם סקרו נתונים מתקופות של לפני ואחרי חיסונים מסיבים בחצבת.
&nbsp
3. הכל ייתכן, בסופו של יום נעשתה השוואה בין התקופות של לפני ואחרי חיסון מסיבי בחצבת, לפחות לפי מסקנות החוקרים והערות העורך של סיינס (ושוב, לי אישית אין גישה למאמר המלא) - לא ניצפתה תופעה דומה לגבי החיסון - האם יש לך נתונים שמצביעים על מגמה אחרת?
&nbsp
4. בסך הכל החיסון נחשב למאוד בטוח ויעיל (גם לחצבת מb strain) על ידי כל גופי הבריאות. שיפורי בטיחות צריכים לבצע כל הזמן אך בואי לא נשכח כי קיים קונצנזיוס שהחיסון בטוח.

rainbow i

New member
הבנתי

אז הנושא נשאר מעניין ופתוח עד שמי מאיתנו יקרא את המחקר המלא שגם אתה לא קראת אותו, מסתבר.
אגב, אלמלא הפיתוי שלו להיכנס לפולמוס-חיסונים - הבלוג של בר ניר הוא אחד הבלוגים היותר מעניינים ברשת.

קומרן

New member
רגע, עצם העובדה כי הביולוג כותב על חיסונים מורידה מערך

הבלוג שלו בעיניך?
&nbsp
ואם הוא היה נכנס לפולמוס החיסונים אך כותב דברים שיותר קרובים לתפיסת עולמך?
&nbsp
זה מעניין
&nbsp
&nbsp

rainbow i

New member
מהי תפיסת עולמי?

הכניסה לפולמוס ונקיטת העמדה היא שמורידה מערכו בעיני.
לא עצם הכתיבה על חיסונים - אלא ההתעסקות ב"מתנגדי חיסונים" כנושא, ונקיטת עמדה חד צדדית בנושא - למרות שנגישים בפניו גם מחקרים אחרים.
כן. בהחלט. אילו היה בלוג דומה בנושאים הנ"ל שהיה נופל לפולמוס החיסונים ונוקט עמדה חד צדדית שפירושה "התנגדות גורפת לחיסונים" הייתי מוצאת בו טעם לפגם, וזה היה מוריד מערכו בעיני.
אם כבר ליפול לפולמוס - הייתי מצפה להתבוננות פתוחה וסקרנית על שני הצדדים.

קומרן

New member
מה ז"א התבוננות פתוחה וסקרנית?

אל תשכחי שמדובר באיש מקצוע ובעולם המקצועי אין כל כך פולמוס בנושא החיסונים.
&nbsp
האם הוא צריך לדעתך לתת את הדעת על כל פיסת אינפורמציה נטולת הקשר שמישהו מביא?

rainbow i

New member
אני חושבת שהוא כותב את הבלוג ממקום פתוח וסקרן

יש הרבה "איש מקצוע" בעולם המקצועי של דרור בר ניר, וחלקם אפילו כותבים בלוגים ומחזיקים אתרים.
לטעמי האישי בבלוג הזה - מעבר למידע ה"יבש" ניכרת ההנאה שלו מהעיסוק ומהחקירה והחשיפה הן של גילויים חדשים, והן של תובנות חדשות ביחס לשינויים בתפיסות ובהתפתחות נושאי מחקר.
להגיד את זה במלים פשוטות - מרגישים שהאיש פשוט אוהב ונהנה ממה שהוא עושה.
ולאדם סקרן, שנהנה מטבע וממדעי החיים - הבלוג הזה הוא אחד הבלוגים האיכותיים והמסקרנים שיש בעברית.
הוא קל, נגיש וקולח, וחוויית הקריאה עצמה היא של סקרנות ופתיחות שנעשית משותפת גם לקורא וגם לכותב.
מכיוון שזה הבלוג האישי שלו - שיכתוב שם מה שהוא רוצה, מה שנוגע לו ומעניין אותו.
על מה הוא צריך לתת או לא לתת את הדעת זה לחלוטין מעניינו.
כשהוא ראה לנכון הוא כתב כך:
http://drorbn.blogspot.co.il/2014/11/caribou-feces-virus.html
וכשהוא ראה לנכון הוא כתב כך:
http://drorbn.blogspot.co.il/2011/10/blog-post_07.html
ואם לא מקלקלים את האיכות ושמחת החיים שעולה מהבלוג הזה - מעבר ל"מקצועי" - לא יפחת מערכו גם בעיני.
לדעתי מה שה"ספקנים" עושים לו והכיוון שאליו דוחפים אותו זה ניצול ציני והרעלה פוליטית, חבל.

קומרן

New member
מה בדיוק הספקנים עושים לבלוג הזה?

ואיך בדיוק זה קשור לניצול ציני ולהרעלה פוליטית?
&nbsp
כאילו... הבן אדם כותב על מיקרוביולוגיה, לא ברור איך יכולה להיכנס ציניות והרעלה פוליטית למשוואה הזאת...
&nbsp

rainbow i

New member
כאילו... זאת המלה. ובכל זאת כך קרה.

ובינתיים במקום להתפלמס על העדפות הקריאה שלי,
וכדי שלא נוכל להגיד שאני "מטה את הדיון" לנושא אחר - הייתי שמחה אם היית טורח, מכיוון שהבאת קישור כדי להציג טיעון שעומד מאחוריו תוכן, שתאיר את עיני מהו אותו תוכן ומה אומר המחקר (לא על החיסון, את זה כבר הבנתי).

קומרן

New member
הבאתי קישור למאמר

את מוזמנת לקרוא את האבסטרקט של הכותבים ושל עורך סיינס ואף לקנות גישה למאמר.
&nbsp
מעבר לזה, אני מניח שמתישהו בזמן הקרוב יתחילו לצוץ עותקים של העניין.
&nbsp
&nbsp

פולספגן

New member
בואי נפחיד "קצת" את קומרן
-

בהלה מורגשת לאחרונה באזור המרכז בעקבות ריבוי מקרים של מחלת החצבת והסיבוכים נפוצים יותר אצל ילדים צעירים מאוד (בני פחות מחמש), במבוגרים מעל גיל 20 ואצל אנשים מדוכאי חיסון.
קומרן, התחסנת כבר?

למעלה