מחלת הנפש הרדומה

dod_basim

New member
מחלת הנפש הרדומה

מה כל הסיפור הזה אה?? אם זה אמת ומה זאת המחלה?? פרטים בבקשה פרטים

tiger

New member
קיימת סברה שמיסתובבים בינינו אנשים

מעורערים נפשית וכאשר הם מעשנים גרס התופעה מחריפה.

יוסי99

New member
אני מכיר את זה קצת אחרת

המונח שאני שמעתי הוא "עולם הנשארים", אנשים שנכנסים לטריפ (לאו דווקא מ LSd וכאלה - אני מדבר על סמים קלים עדיין), ולא מצליחים לצאת ממנו ונשארים. שמעתי על סיפורים של אנשים כאלו, שנשארו מעורערים. כמו כן היה לי קטע מפחיד למדי עם חבר שהרגיש שהוא "נשאר" וכל הזמן ביקש שנעזור לו, ולכאורה זה שמדי פעם דיברנו איתו\תפסנו אותו חזק וכו עזר לו, הקטע הכי מוזר בזה היה שהוא בשלב מסוים פשוט "ניתז" מהכסא שלו, כאילו קיבל שוק חשמלי. מצד אחד זה נשמע כמו סתם פראנויה, מצד שני זה נראה רציני למדי, במיוחד כשאתה שומע כל מיני סיפורים על אנשים שכביכול זה קרה להם.

mis understood

New member
מה שאני שמעתי...

(ושמעתי את זה אמנם מפסיכולוג אבל זה עדיין בגדר שמועה ולא מידע בדוק) שיש אנשים שנכנסו למצבים נפשיים די איומים בעקבות סמים קלים אבל זה כשהחומר היה "מורעל" או מרוסס בחומרים נוספים למיטב ידיעתי אין מחקרים מוכחים שקנאביס גורם ל"התעוררות" של מחלות נפש רדומות אבל אותם מקרים שכן קרו להם דברים קשים זה נשמע די מפחיד... בקיצור - תזהרו מה שאתם מעשנים... לא לסמוך על מקורות מפוקפקים מיס

Paradise Lost

New member
די שטויות

קיימת סברה כלשהי, על-פיה לאחוז קטן מהאוכלוסיה קיימות מחלות נפש רדומות כלשהן (לפי מה שאני שמעתי מדובר על כשני אחוזים ומטה). העניין הוא כזה: מה שמעורר את אותן "מחלות רדומות" הן חוויות רגשיות חזקות, ממש שום דבר שקשור ספציפית לגראס. באותה מידה אם כן, גם חוויות שאינן קשורות כלל לסמים עלולות לעורר אותן, וכמו כן גם סמים כמו אלכוהול, לדוגמא. ידוע שסמים "מרחיבי מחשבה" כגון ל.ס.ד עלולים לעורר מחלות שכאלה בסיכויים גבוהים יחסית לחומרים אחרים. שוב, הם לא גורמים למחלות נפש, אלא רק מעוררים אותן, ולכן בשל השפעות הסם הוא אינו מומלץ לאנשים בעלי היסטוריה של סכיזופרניה במשפחתם, לדוגמא. בקשר לגראס: ברגע שאני אראה נתונים אמינים על אנשים שכתוצאה ישירה מגראס התעוררו בהם מחלות נפש - אז יהיה על מה לדבר. -חלומות מתגשמים-

Napoliya

New member
המממ

דודה שלי ז"ל הייתה סכיזופרנית, נחנקה ונהרגה מסופגניה (לא מבלשטת!) כל מה שגראס עשה לי זה חיוך על הפנים וכמה קילו מיותרים...

"קיימת סברה כזאת"

שמעתי שגם קיימת סברה לפיה העישון מסרטן אבל יאללה - מי מאמין לרופאים החמדנים האלה ולחוקרים החסרי חיים האלה שבמקום להוריד כמה ראשים טובים על חוף הים הולכים למעבדות שלהם עם הפיפטות והמבחנות.

קיימת סברה שעישון מסרטן???

זו לא סברה,זו עובדה בשטח.. ולגבי הסברה של סמים ומחות נפש רדומות,עד כמה שידוע לי זה נכון,אני אנסה למצוא קישורים מתאימים. בנוגע לסמים קצת יותר קשים מגראס,דוגמאת ל.ס.ד זה בהחלט עלול לעורר מחלות נפש "רדומות"... יום כתום..

ZBlaster

New member
לפי מה שאני יודע

גראס עלול לעורר מחלות נפש רדומות, אך למעשה רק שני אחוזים מהאוכלוסיה סובלים מכאלה מחלות. בעצם רגע... אממ. אני לא בטוח אם זה שני אחוזים מהאוכלוסיה או שני אחוזים מהמעשנים, אבל על כל מקרה, האחוזים שסובלים ממחלות רדומות שכאלה הם נמוכים מאוד, ויש סיכוי נמוך שהגראס יעורר אותם. בד"כ סמים אחרים מעוררים אותם... דברים כמו ל.ס.ד למשל. ההסבר המדעי של התופעה הזו שאנשים נשארים שרוטים היא ארוכה, ובמקרה היום קראתי אותה. משהו על סינופסות במוח. אני לא בטוח עד כמה זה היה אמין, כי איזה תלמידת בית ספר במגמת ביולוגיה כתבה את זה...
אז שלא יעבדו עליכככככם!
Z-Blaster

Paradise Lost

New member
מוכן להביא לי קישור למחקר כזה?

לא שללתי את הנושא, העניין דווקא נשמע לי הגיוני ביותר. אך ככל הידוע לי, לא הוכח מדעית ל-X אחוזים מהאוכלוסיה קיימות מחלות נפש רדומות... אמרתי "קיימת סברה כזו" מכיוון שאני לא עומד להציג משהו כעובדה, אלא אם אני יודע שכך הוא הדבר. בכל זאת אין קשר לגראס...

pazro

New member
מחלות נפש כתוצא של סמים

אנשים בעלי "חוסר איזון כימי במוח" (להלן מחלות נפש) יכולים לחיות שנים בלי שום תופעות. אבל כשהם משתמשים בסמים זה בה להם כמו שוק חשמלי ללב. ואז יש אפשרות שעקב הבעיה הקימת המוח שלהם ירד מהפסים (במובן המאוד מילולי של המילה). איך את/אתה יודעים אם יש לכם חוסר איזון כימי (קל ככל שיהיה)? מעשנים הרבה. חליתם, יש לכם בעיה. לא חליתם, אין לכם בעיה. בו נגיד שזה באמת רק שני אחוז. אז אחד מכול חמשים איש שמתמשים בסמים יגמור בבית חולים לחולי נפש (בהיתחשב שזה לא חייב להופיע אחרי השימוש הראשון) את/אתה מוכן לכחת את סיכון? ברור שכן!!! מה לא עושים בשביל כמה שעות של כיף.

taotao1

New member
יש פה עירבוב של פידבק והתעוררות

פידבאק - כתוצאה מחומרים כימים שלא משנה מה הם עושים למוח, אחרי מספר שנים (יכול להיות 20 ו40 שנה) פתאום נכנסים לטריפ בלי כלום, יענו יושבים בעבודה, קצת עומס פה שם ובום - זה דיי מסוכן , זה חוזר חזק מאוד...

למעלה