מחלת הנשיקה

מחלת הנשיקה

שלום, אני בת 23. כשהייתי בת 19 חליתי במחלת הנשיקה, והיה לי הנגיף EBV. זה עבר אחרי כחצי שנה. בחודשיים האחרונים, אני מרגישה שוב סימנים של מחלת הנשיקה - כאב גרון, חום נמוך, בלוטות לימפה מוגדלות... הלכתי להיבדק למחלת הנשיקה, מתוך מחשבה שאולי נדבקתי הפעם ב-CMV. אלא שלהפתעתי, בבדיקה יצא ש-EBV IGM גבולי. CMV יצא שלילי. הרופא שלח אותי בעקבות כך לבדיקה נוספת, לאחר כשבוע, ושוב יצא EBV IGM גבולי. EBV IGG יצא שלילי. רציתי לשאול, מה זה אומר EBV גבולי? האם זה אומר שנדבקתי שוב במחלת הנשיקה? הבנתי שאי-אפשר להידבק שוב ב-EBV, אז איך זה הגיוני? תודה מראש על התשובה, דולי.

מחלת הנשיקה

ברוב המקרים IGM גבולי הוא בעיית מעבדה ולא מראה על מחלה. ניתן במקרים לא שכיחים להדבק שוב במחלה אבל לא נראה לי שזו הבעייה.

אבל עשיתי בדיקה חוזרת, ושוב יצא גבולי...

מה לדעתך אני צריכה לעשות? כבר חודשיים שאני עם בלוטות לימפה מוגדלות, כאבים, חום... וזה לא עובר. שאר הבדיקות יצאו תקינות. לבקש מהרופא עוד בדיקה? או אולי לבקש בדיקה למשהו אחר? תודה רבה על התייחסותך, דולי

מחלת הנשיקה

צריך לראות עם רמת הנוגדנים IGG השתנתה בין הבדיקות . אם לא אז לא סביר שזה מחלת הנשיקה. בשביל הפרוטוקול צריך לבדוק גם איידס.

עדכון ועוד שאלה../images/Emo92.gif

הגיעו תוצאות של בדיקה נוספת שעשיתי, EBV EBNA. היא יצאה POSITIVE. זה אומר שיש לי מחלת הנשיקה, נכון? רציתי לשאול, מה יכולה להיות הסיבה שמחלת הנשיקה חזרה? כתבת שבמקרים נדירים היא חוזרת. האם זה אומר שמשהו לא בסדר במערכת החיסונית שלי? האם אני צריכה לדאוג? אגב, בדיקת HIV יצאה שלילית...

למעלה