מחלת הנשיקה

1adior

New member
מחלת הנשיקה

יש לי מחלת נשיקה שחוזרת על עצמה פעם שניה יש לי גם תופעות של כאבי פרקים עייפות ובקצור תשישות נוראה האם זה מחלת נשיקה כרונית -או שזה יכול להיות תשישות כרונית מבדיקת דם של שנת 97 היה לי ebna-g-postive ebv-g-postive והשבוע קבלתי בדיקות דם ו ebv vca ab lgG שיצא 170 לכן אינני מבינה האם התופעות הן ממחלת נשיקה או ממחלה אחרת אשמח אם תעזרו לי

sayv

New member
היי, אני לא מבינה בתוצאות הבדיקות

אבל אני מניחה שהן אומרות כי המחלה עוד קיימת בגוף? או האם שרק היתה? אני לא יודעת ומוטב לשאול שאלה כזו את הרופא. לי היתה מחלת הנשיקה ויש סברה שהפיברו שיש לי הנה סיבוכים שלה. הסיפור שאת מספרת נשמע דומה מאוד למה שעבר עלי- סימפטומים קלאסיים של מחלת הנשיקה. יש חשד שמחלה הנשיקה יכולה לגרום לתשישות כרונית- אך - כל רופא יוכל להגיד לך מקריאת תוצאות הבדיקות אם המחלה עדיין פעילה בגופך או לא. מחלת נשיקה כרונית היא מאוד מאוד נדירה- משהו כמו % מהאוכלוסיה נדמה לי- נשאר נשא של המחלה והיא מתעוררת כל פעם מחדש. לכן אני ממליצה לשאול רופא. במידה והמחלה לא פעילה אצלך עכשיו- ז"א עברה כבר - זה אומר דרשני ויש לבחון האם באמת מוצדק החשד לתשישות כרונית. כמובן יש לשלול חשדות למחלות/מצבים אחרים. בהצלחה ותרגישי טוב, סיון

1adior

New member
מחלת הנשיקה

אז מה אם יש לי מחלת נשיקה שהיא כרונית........כך חושב גם הרופא שלי אז...אני צריכה להישמר לא להדביק את הסובבים אותי מפני שאומרים שמחלת הנשיקה מאוד מדבקת ויש לציין שאני יכולה להדבק מכל אדם שמתעטש לידי

sayv

New member
בזמני התקפות- רצוי שתזהרי לא להדביק

אני מניחה שזה כמו עם הרפס- מדבק רק כשפעיל- לא כשרדום. כמו שפעת קשה- זה תזהירי הסובבים אותך לבל יתקרבו מדי פן ידבקו.

siv1

New member
מחלת הנשיקה ותשישות כרונית

אני חייבת לציין שאני לא רופאה אולם יש לי וותק של 13 שנים
כשיש נוגדנים מסוג IGg לוירוס מסויים זה אומר שהיה לך את הוירוס מתי שהוא במהלך חייך. כשוירוס פעיל צריכים להמצא נוגדנים מסוג IGm. בעיקרון EBV הוא וירוס שגורם למחלת הנשיקה. נדיר מאוד מאוד שחולים פעמיים במחלת הנשיקה (בכל מקרה זה לא אותו וירוס אלא צורה דומה) אבל יש עוד משפחה מאוד גדולה של וירוסים (כגון CMV) שעלולים לגרום לסמפטומים דומים לאלה של מחלת הנשיקה. לפי כך אם התופעות נמשכות יותר מ3 חודשים - מומלץ מאוד לפנות לרופא שמבין בCFS. (את מוזמנת שלוח לי מייל ואשלח לך רשימה כזו). בכל מקרה רופאי משפחה רבים טועים ומטעים וקוראים לתסמונת התשישות הכרונית - מחלת נשיקה כרונית. את מוזמנת לטייל באתר המצ"ב על CFS ופיברומיאלגיה ללמוד ולהבין יותר. בהצלחה סיון ג.

למעלה