מחלת הנשיקה

luna10

New member
מחלת הנשיקה

האם זה הפורום המתאים לשאול שאלה על מחלת הנשיקה ?

luna10

New member
מחלת הנשיקה

שלום . רציתי לשאול , איך נדבקים במחלת הנשיקה ? אובחנה אצלי המחלה לפני כ-3 שבועות . זה התחיל עם כאבים בעורף וכאבי ראש, חום ותשישות. החום וכאבי הראש עברו אחרי שבועיים. עכשיו יש רק לחץ וקושי בנשימה ותשישות כמובן. בבדיקות הדם נתגלו ערכים גבוהים של לימפוציטים 60%ועוד כל מיני חריגות , CMV - חיובי-3 EBV/IGG - 224 EBV/IGM - 74 EBV-EBNA - 97 האם זה באמת אומר שזו מחלת הנשיקה ? והאם ניתן לדעת מאיזה סוג ? אם זה CMV - אחרי כמה זמן אפשר להכנס להריון ? האם זה רגיל הקושי בנשימה ? הבלוטות לא היו מוגדלות. תודה להתייחסות.

ששרון

New member
הי לונה

נדבקים במחלה דרך רוק (שעול, עיטוש, נשיקה!!!!!!!!!! כמו השם וכו), אם הבנתי נכון. בעקרון בטח יש לך רופא ומתפקידו לאבחן בדיוק, אבל בגדול: igg=נוגדן שמופיע אחרי מספר שבועות igm=נוגדן המעיד על מחלה פעילה ebna=מחלה בעבר בדקי מה יש לך +, מה - . ועל מה זה מופיע, אבל שוב, הרופא שלך אמור לאבחן את זה ולהגיד לך בדיוק הכל, לא באנטנט... המחלות פה אינן עוסקות בזה, אז בעקרון שווה לרשום את השאלות הללו בפורומים של המטולוגיה (יש רופא מעולה שמנהל פרום כזה בדוקטורס). כאן ענוסקים בפיברו ותשישות כרונית, אשר לעתים מופיעות אחרי המחלה הזו, אך באופן רשמי, אין ביניהן כל קשר (לפחות ע"פ הספרות הרפואית). זה יעבור, תנוחי המון ואל תתאמצי, ותוך כמה שבועות/חודשים זה נגמר. הזהרי כי אם את פעילה , אז את גם מדבקת, וחבל. שרון

בהחלט כאן מקום לדון במחלת הנשיקה

שרון, מחלת הנשיקה היא אחת הסיבות השכיחות לעייפות כרונית (תשישות). בכל פיברומיאלגיה יש תשישות. אבל לא כל תשישות היא פיברומיאלגיה. חלק ממצבי התשישות מתפתחים לפיברו, חלק לא. הפורום מנוהל ע"י נטורופתית ולכן, אין זה הולם להגדירו בהגדרות קונבנציונליות. גורמים נוספים לתשישות: אנמיה היפוגליקמיה (כפי שהיא מוגדרת ע"י הרפואה המשלימה) קנדידה דיכאון מחלות קשות וכרוניות (כסימפטום נילווה למחלה או לתרופות) ועוד... כל אדם שסובל מעייפות כרונית מתמודד עם קושי בתפקוד היומיומי. כל אדם שמתמודד עם תשישות מתקשה לעמוד בקצב החיים סביבו. הפורום נועד לעזור גם לאלו. לגבי מחלת הנשיקה - עם מזל זה עובר תוך כמה חודשים (בהם אנחנו יכולים לעזור) בלי מזל - זה יכול להימשך שנים (להיות כרוני) ולהתרחב לבעיות נוספות. התפקיד שלנו בפורום (לדעתי האישית והסובייקטיבית) הוא לעזור לאנשים לא להגיע לשם (כלומר: להגדיל את סיכוייהם להיפטר מזה מהר) ותודה על המידע שנתת לגבי הבדיקות
לונה, מחלת הנשיקה קיבלה את שמה כי בתחילה חשבו שכך נדבקים. כפי ששרון כבר כתבה לך, התברר שניתן להידבק גם בלי נשיקה אבל השם נשאר...
חשוב שתבררי עם הרופא שלך אם את עדיין מדבקת ואם כן, עד מתי, וחשוב שתשמרי שלא להדביק אחרים. המחלה כמחלה אקוטית דומה מאוד לשפעת ויכולה להופיע בעוצמות שונות ממחלה א-סימפטומטית (ללא סימפטומים, כאילו שאת לא חולה) ועד למחלה קשה מרובת סימפטומים. גם מחלה א-סימפטומטית יכולה לגרום לעייפות כרונית. לגבי הריון - לא ידוע לי על בעיה עם מחלת הנשיקה לגבי CMV (איך הגעת לזה?!??) - את יכולה לקרוא כאן, ויש גם את זה אבל שוב, כדאי לברר עם רופא נשים שעוסק בפוריות ו/או במיילדות

ששרון

New member
הי נאוה, הי לונה, מחלת הנשיקה

הי נאוה, היה לי חשוב לתחם את שני הדברים-מחלת הנשיקה מחד, ומחלות פיברו/תשישות, כי לפי כ-ל החומרים הרפואיים שקראתי, ולפי ההגדרה הרשמתי של התשישות הכרונית, אין מדובר באותן מחלות! תשישות כרונית מוגדרת בהגדרה העולמת שלה ברפואה הקונבנציונאלית (ומה לעשות, גם הרפואה הזו נחשבת, לא רק הרפואה המשלימה, אני מאמינה בשתיהן אמונה שלימה)-כתשישות שנמשכת מעל חצי שנה, ולה מספר סמפטומים נלווים שאין לי הכוח לפרטם. חשוב להבהיר ללונה ואחרים שקוראים, ש=-95 אחוז מהאוכלוסיה (לפי נתונים רפואים של סטטיסטיקות עולמיות) סבלו ממחלת הנשיקה. זה דבר שכיח מאוד, אצל ילדים זה נפוץ ומתבטא סתם כשפעת כך שרבים מאתנו כלל לא יודעים שהיה להם את זה בכלל ורק בבדיקות דם יגלו נוגדן ישן לזה. במקרים מסויימים זה ממשיך והופך לצערנו לתשישות הכרונית (או אולי לעוד דברים שרשמת, אני לא בקיאה בדברים האחרים), אבל פעמים רבות זה לא-וחשוב שחולים במחלת הנשיקה ידעו שיש תקווה, שלא כל מחלת נשיקה הופכת למשהו יותר גרוע ומרבית הפעמים זה פשוט עובר, ואין לזה השלכות מעבר. חבל סתם לצור פחדים אצל חולים, ואני כבר מספר שנים רואה חולים נכנסים בהסטריה לפורומים של פיברו/תשישות אחרי שהם 5 ימי םבקושי עם מחלת נשיקה, ובטוחים שזהו, הם חטפו סי אף אס, וזה כרוני לכל החים וכו, ואז חשוב תמיד להסביר להם שאין שום הכרח שזה יהפוך לזה, ושאצל מרבית האנשים זה עובר ואין סיבה לדאגה. לכן ניסיתי לתחם בין המחלות הללו של הפורום הזה למחלת הנשיקה, ואני מאוד מקווה בשביל לונה שזה יסתיים בכך, וחשוב שתדע שלרוב זה מסתדר היטב. אבל התנאי המרכזי ממה ששמעתי ממאות חולים (איישתי את קו העמותה לאורך חודשים ושמעתי מאוד סיפורים אישיים על מחלות אלו וכן על מחלת הנשקיה-)-שלונה תנוח, כי בלי מנוחה הכבד שלה לא יוכל להתאושש, וחבל. דבר אחרון=הריון-ממספר חברות שעברו מחלות נשיקה לשני סוגיהן (אי בי וי או סי אם וי)-אמרו להן הרופאים שיש לחכות שנה בין תום המחלה לכניסה להריון. זה מה ששמעתי מיד שניה, אבל אין לי הכרות אישית בנושא. עד פה שרון

luna10

New member
תודה לכולם על ההתייחסות - עוד שאלה

האם מישהו חווה מועקה בחזה וקשיים בנשימה ? בצילום חזה נראתה עמימות באזור. אני מרגישה יותר טוב וחזרתי לעבודה לאחר שבועיים וחצי בבית . זה נראה לכם מוקדם מידי ? עבודתי מסתכמת בעבודה מול מחשב - לא עבודה פיזית , אבל אחה"צ אני עם הילד (בן שנתיים) כך שגם אז אני ממש לא נחה. אין לי חום כבר שבוע וחצי - האם אני עדיין מדבקת ? תודה

יאנוס

New member
שלום לונה

אצלי איבחנו CMV אחרי 10 ימים של חום גבוה מאוד (38-40) מה שאני חוויתי זה קושי לנשום אבל לא כמועקה אלא כחוסר מקום בריאות להכיל אוויר. לא יכולתי לנשום נשימות עמוקות. זה אגב מה שאמרתי לרופא בחדר מיון שלשם נשלחתי אחרי 10 ימים עם חום. עד כמה שזכור לי אחרי שאמרתי את זה הוא איבחן סופית כ- CMV אפילו בלי לחכות לתוצאות הבדיקות ואכן כשהגיעו התוצאות הן איששו את האחבנה שלו. בעניין החזרה לעבודה: ההמלצה שאני קיבלתי היא לא להתאמץ. אלי זה היה פשוט מפני שאחרי 3 שעות עירות הייתי באפיסת כוחות מוחלטת. הרופא שלי רשם לי, לחצי שנה נדמה לי, עבודה בחצי משרה. בפועל הייתי מגיעה לעבודה ב- 7:30 וב- 10:00 כבר נוסעת הביתה באפיסת כוחות. בני היה באותו זמן בן 1.5. השתדלתי לא לקחת אותו על הידיים, לא לרחוץ אותו אלא רק להיות איתו. כדי לא לפגוע בכבד ובטחול. לקחתי שמרטפית לרחוץ אותו בערב. שלא לדבר על אחה"צ שתיקח אותו לטיול בגינה. פשוט כל מאמץ היה נוראי וגרם לאפיסת כוחות. עם כל זה - עם כל הזהירות הזו נראה לי שנגרם לי סיבוך בעקבות המחלה: דלקת פרקים. לא כרונית עד כמה שהבנתי אבל כואבת ומטרידה. המלצה שלי: לא למהר לחזור לעבודה. אם את חוזרת לעבודה לא לדחוק את עצמך למצב של "רק לגמור משהו ואז הביתה..." כשאת מרגישה שאת באפיסת כוחות פשוט ללכת הביתה ולישון. להיכנס למיטה כל פעם שאת מרגישה טיפת עייפות. לא להתנגד לעייפות לא לנסות להיות גיבורה. אני באותה תקופה הייתי הולכת לישון עם הבן שלי. בשעה 7 בערב. לפעמים הייתי נרדמת עם בגדים עד הבוקר. לידו במיטה. הייתה תקופה מאוד קשה. אחר כך המרווחים גדלים והולכים והיום 5 שנים אחרי כמעט ואין לי התקפי אפיסת כוחות וגם אם יש לי אני ממש לא יודעת אם זה בגלל המחלה או שפשוט אני באמת עייפה. בכל אופן תשמרי על עצמך!!! תנוחי הרבה.

tiaa1

New member
../images/Emo63.gifCMV

זהו "נגיף הציטומגאלו"- בן דוד של האפשטיין בר וירוס. ושניהם-וכל אחד לחוד הם הוירוסים שמעוללים את מחלת הנשיקה. שניהם קרובים של וירוס ההרפס ולכן חושדים כיום שכשהמערכת החיסונית "עיפה" הוירוסים פעילים וכך נדבקנו .הוירוס הנ"ל מסוכן רק לנשים בהריון. יותר נכון -לעובר...ומנסיוני בביה"ח הדבקות בוירוס הציטומגלוס מהווה עילה להפסקת הריון...הדרך להבריא עוברת דרך ....נכון המיטה. הרבה מנוחה, אוכל נכון...הרגעה פיזית ונפשית...ההדבקה הראשונית יכולה לקרות בינקות ,דרך הרוק...במעונות יום או כל מקום שבהם ריכוז ילדים....בישראל אחוז הנשים שנחשפו -חלו או פיתחו נוגדנים הוא גבוה מאשר אצל נשים שהגיעו בבגרותן לארץ לכן כדאי להבדק סתם ככה לזהוי הנגיף/הנוגדנים. בעצם הבדיקה היא בדיקת דם פשוטה אבל משום מה משרד הבריאות עדיין לא המליץ על הבדיקה ב"סל הבדיקות" לנשים בהריון או שעתידות להרות. וחבל. (חלק מהמידע נלקח מהספר"עקרונות הרפואה הפנימית" של הריסון...ספר "חובה" לכל מתמחה צעיר בביה"ח....זה ספר שגודלו מאפשר לו להכנס לכיס החלוק.... שבת שלום.

ששרון

New member
הי יאנוס, שאלה

אחותי חולה עתה במחלת הנשקיה אי בי וי והיא כבר חודש מאוד סובלת, אבל אף רופא לא ממש התגמש עימה. תוכלי לתת לי את שם הרופא שלך במסרים? (אחותי גרה באזור השרון), אם זה אותו אזור. אני מניחה שזה רופא משפחה, אז גם חשוב לציין קופ"ח, אם זו אותה קופה, אולי אפנה את אחותי אליו כי אין כלפיה כל גילוי התחשבות ממשי מהצד הרפואי , אם כי דווקא הבוס שלה בלי שום מכתב, פשוט מכיר המחלה ואמר לה שתקח את הזמן שלה בקלות, אבל בכל זאת ללא גייבוי רפואי לא נעים לה לנצל את זה יותר מדי, והיא מתישה את עצמה רבות. האם הרופא נתן לך את זה ב\גלל שיש לך סי אף אס? או נטו בגלל מחלת נשיקה? תדוה, שרון

יאנוס

New member
תשובה לששרון

רופא המשפחה הפנה אותי למיון. מהלך העניינים עד האבחון היה כדלהלן: חום גבוה שבעקבותיו הלכתי לרופא המשפחה שהפנה אותי לבדיקות דם. בדיקות הדם לא העלו שום דבר. הוא שלח אותי לבדיקות נוספות ואחרות (לא יודעת איזה) שגם הן לא העלו דבר. הבעיה היתה שכל זה נעשה בתקופת החגים כך שכל תשובה לבדיקות לקחה כ- 14 ימים במקום שבוע עד 10 ימים כרגיל. אחרי שגם הבדיקות השניות לא הראו שום ממצאים חריגים ולאחר שהמצב לא ממש השתפר הוא החליט להפנות אותי לחדר מיון בציינו כי משם יוציאו אותי רק עם אבחון. ואכן כך היה. במיון העבירו אותי שוב בדיקות דם, בדיקות ריאות ולסיום גם כמובן כבד טחון וכו'. היתרון של בתי חולים - של מיון - שהתוצאות מתקבלות במקום. ולכן באמת יצאתי משם עם אבחון של מחלקת הנשיקה מסוג CMV. ולעניין הרופא: אני מירושלים והרופא הוא רופא של קופ"ח מכבי. כאמור הוא לא הצליח לאבחן. אולם לאחר שקיבל את איבחון בית החולים הסביר לי גם שהרבה רופאים מאבחנים את החולים כ"דכאוניים" בגלל אפיסת הכוחות שלהם, בגלל העייפות. הוא אמר לי שזו מחלה שמאוד קשה לאבחן אותה אלא אם עורכים את הבדיקות שמחפשות את המחלה הזו. עוד דבר שאמר לי הרופא שצריך לנוח הרבה מאוד ושאין תרופה. אגב: חשוב לאכול בריא: ארוחות מזינות בוקר צהריים וערב ולשתות הרבה. לא עוזרים ויטמינים ולא שום דבר אחר. נדמה לי שכמה ממשתתפי הפורום ציינו אלו בדיקות צריך לעבור.

ששרון

New member
יאנוס, תודה על התשובה היפה ../images/Emo13.gif

אחותי מאזור אחר ומקופח אחרת, אז לא נראה לי שנוכל לחבר בינה רופא שלך, בכל אופן-תרגיש טוב, ומהר
שרון

ornelia

New member
לונה

את יודעת בדיוק זה מה שאני חשה בשלושה הימים האחרונים בעיקר בערבים קוצר נשימה עם לחצים בחזה ויד שמאל. פעם הייתי רצה לרופא עושה א.ק.ג. וכו' לא נמצא כלום. היום מנסה להתעלם וחושבת שאולי איזה שריר תפוס לי. ומקווה שאולי בגלל עונת המעבר הגוף שלי מגיב בצורה כזו וזה יחלוף לו לבד.

luna10

New member
עשיתי צילום חזה

ביום שישי עשיתי צילום חזה ואתמול הרופאה שלי לקחה אותו לפרופסור מומחה ריאות , הוא דוקא אמר שיש משהו לא תקין והוא רוצה שאבוא לעשות בדיקות מקיפות יותר. היום אני אקבע אליו תור. אגב ,אני גם משתעלת שיעול עמוק שרק הולך ומתחזק ככל שהימים עוברים. אני מקווה שלא מתפתחת לי איזו דלקת ריאות.

למעלה