מחלת הקרון

david84a

New member
מחלת הקרון

שלום, רציתי לדעת מהי מחלת הקרון? מהם הסימפטומים למחלה ומהם דרכי הטיפול ?

עומר173

New member
CROHN

אם אתה רוצה לקרוא על קרוהן אתה מוזמן להסתכל בכניסה לפורום הזה מופיע מאמר של ד"ר וסרמן על מחלות מעי דלקתיות. אבל בקיצור רב מאוד קרוהן זו מחלת מעי דלקתית-כרונית. היא מופיעה לרוב בעשור השני והשלישי לחיים. למחלה סימפטומים רבים כאשר לכול אחד הסימפטומים הם אינדיבידואליים ושונים כמו: כאבי בטן, שילשולים (ויציאות דמיות), חוסר תאבון וירידה במשקל ועוד... אין כיום דרך לריפוי המחלה. קרוהן מאופיינת בתקופות של התפרצות של המחלה ובהפוגות (רמיסיה) שמהוות את רוב הזמן. ניתן להקל על הסימפטומים של החולה ולשמור על רמיסיה בעזרת טיפול תרופתי, תזונה נכונה ואורח חיים בריא. מקווה שעניתי על כול שאלותייך.

david84a

New member
תודה...

תודה רבה לעומר ולדר. על התגובות.. כעת יש לי שאלה נוספת, הבעיה אצלי היא כזאת, יש לי כאבי בטן חזקים מאוד ולא רצויים ושלשולים שמגיעים ללא כל התראה מוקדמת ובאופן אקראי לחלוטין הגיוס שלי קרוב מאוד (אפריל) ורק רציתי לדעת אם עלי לחשוב בכיוון של מחלת מעיים קשה חס וחלילה (או התחלתה) או שפשוט מדובר בתסמונת מעי רגיז, אין תופעות נלוות של חום (כמו שרשום במאמרים של דר. וסרמן שאגב מענינים ומפורטים מאוד) אבל מצד שני כמו שעומר אמר אצל כל אחד זה מגיע בצורה אינדיבידואלית, בקצרה, האם עלי לחשוש ממחלות מעיים קשות...? (ברור לי שלאחר בדיקות שאני מתכוון לעבור בלית ברירה נהיה חכמים יותר אבל בסך הכל אני מודאג מאוד מהעניין וכבר מוצא את עצמי חושב בקול רם
) תודה רבה מראש..

עומר173

New member
אל תהיה מודאג

אני לא חושב שאתה צריך לקרוא לזה מחלות מעיים קשות מפני שקיים להם טיפול כיום וניתן לטפל בזה, למרות שאין מה להגיד, לעבור התפרצות של המחלה הזאת זה סבל גדול מאוד ואני מבין את זה כי גם אני עברתי את זה. אני מבין את זה שאתה חושש כי אתה לא יודע מה יש לך למרות שיש לך כאבי בטן ושילשולים, אבל באמת כדאי שתיגש לעשות בדיקות (צילום בריום או קולונוסקופיה) כדי לברר באמת מזה ואם יתברר שזה קרוהן או קוליטיס חשוב שהטיפול יהיה כמה שיותר מהר (כמובן לאחר אבחנה) כי כך זה יחסוך הרבה יותר סבל וכאבים וכמובן יעבור יותר מהר. ובקשר לגיוס אני יכול להגיד לך שחולי קרוהן לא יכולים להתגייס לצה"ל. יש להם שתי אפשרויות שזה לחתום ויתור ולא לשרת ואפשרות שניה ויותר מועדפת זה להתנדב לצה"ל. תהיה בריא!!!

david84a

New member
תודה לך ידידי

תוכל קצת לפרט? מהו צילום ברום ומהי קולונוסקופיה?

לרתום את הסוסים לפני העגלה

לפני שיש אבחנה אצל רופא אני מציע להתחיל לקחת מוצרים פרוביוטיים לשיפור כאבי הבטן והשלשול לא לדון בבדיקות שאולי לא תצטרך וטיפולים שאני מאחל לך שלא תזדקק להם הכי חשוב להיות בריא בהצלחה

david84a

New member
דר. וסרמן

קודם כל תודה על התגובה, דבר שני אני מסכים איתך שעדיף קודם כל לנסות מוצרים פרוביוטיים לשיפור המצב אבל במקרה הספציפי שלי אני לא יכול פשוט לנסות משהו ולחכות לראות עד שהוא יעבוד מכיוון שהגיוס שלי מחכה לי ובמידה והפרוביוטיקה לא תשפר את המצב עד לכדי כך שאני אוכל לתפקד ולנהל חיים רגילים (מה שכבר לא קורה, בתקופה האחרונה אני ממש לא יוצא מהבית בגלל כאבי בטן ושלשולים) לכן אני נאלץ לעבור את הבדיקות הנ"ל, דרך אגב, שכחתי לציין שעברתי בדיקות דם שתן ותרבית דרך רופא המשפחה והכל נראה תקין האם ניתן להניח כי יש סיכוי גבוה שמדובר אצלי בתסמונת מעי רגיז או שעלי לעבור בכל מקרה את בדיקות הגסטרו כדי לדעת טוב יותר... שוב, תודה וסליחה על ההטרדות מצידי, אני מאוד מודאג והפורום הזה הוא האוזן הקשבת היחדה עקב המבוכנה שבנושא כמעט אף אחד לא מודע למה שעובר עלי, כולם שומעים תירוצים... תודה תודה...

עומר173

New member
כמה דברים...

כמב דברים.. דבר אראשון זה שעדיף שתקשיב לד"ר וסרמן ולא לי מפני שהוא הרופא המומחה פה ולא אני. מה שאני רושם זה בגדר המלצה. דבר שני בקשר לשאלותייך בקשר לצילום בריום וקולונוסקופיה, אז בקצרה בצילום רנטגן יש צורך לשתות כמות מסוימת של חומר שקוראים לו בריום והוא חומר ניגוד שניתן לראות אותו בצילום רנטגן ולעקוב אחר תנועתו במעיים וניתן לאבחן עוד הרבה דברים בעזרת (מניסיון החומר הזה מגעיל אבל הבדיקה היא המועילה ביותר לאיבחון קרוהן עם יש מעורבות של המעי הדק). בקשר לקולונסקופיה מטרתה לבדוק מעורבות של המעי הגס ובבדיקה מוחדר דרך פי הטבעת צינור דק ובקצהו מצלמה. בקשר לשאלתך על הבדיקת דם אכן זה עוד מדד לראות התפתחות דלקת בגוף (ע"י המוגלובין, טסיות, CRP נראה לי ועוד...) למרות שזה לא חד משמעי. ודבר אחרון עם ברצונך להיכנס לפורום תמיכה שברובו הוא של חולי קרוהן וכוליטיס אתה מוזמן באתר של DOCTORS. ורק בריאות!!

bilbibilbi

New member
בקשר לבדיקות הדם התקינות...

(בלי להבהיל חס וחלילה) בתור אחת שעכשיו מסיימת להתאושש ממחלת קרון אני יכולה להגיד לך שלא תמיד רואים את זה בבדיקות. יש מדדים שמראים שיש בגוף דלקת או ששקיעת הדם גבוהה אבל בעיקרון מבדיקות צואה, שתן ודם לא ניתן לדעת אם ישנה מחלת קרון או לא מכיוון שלא יודעים ממה היא נגרמת ואי אפשר לגלות חיידקים שגורמים לה בבדיקות הנ"ל. כמובן שאני ממליצה לך לדבר קודם עם רופא על עוד כיוונים (במיוחד מכיוון שהבדיקות שהוזכרו כאן לא נעימות ולא מומלצות...) ובקשר למבוכה - גם אני לא סיפרתי לאף אחד, לקח לי בערך 3 חודשים עד שסיפרתי להורים שלי אבל בשלב זה המחלה כבר הייתה מפותחת בגוף שלי והמשיכה להתפשט - לכן, תתגבר על המבוכה ותפנה לרופא!

למעלה