מחלת הקרון...

מחלת הקרון...

האם תןכל לתת לי קצת מידע על המחלה? בני בן 17.5 שוקל 45 קילו
. כל חייו היה רזה מאוד. בילדותו היה אלרגי לחלב בצורה קיצונית כך שכמעט סיים את חייו בגיל שנה תוך כדי טסט לחלב. כיום אינו אלרגי לחלב. הוא חסר תיאבון באופן תמידי, עיף ותשוש, ומעדיף להיות במיטה או במחשב או בטלויזיה. תלמיד מצוין במגמת מתמטיקה\פיזיקה. מעט מאוד חברים... עשינו לו את כל בדיקות הדם הנדרשות והכל תקין.היינו אצל אינדוקרינולוג והכל תקין... אנחנו מיואשים
, לא יודעים מה לעשות....עוד מעט צבא...נראה לי שלא יוכל להיתגיס במשקל כזה. יכול להיות שזאת מחלת הקרון? איך בודקים? מה הטיפול? תודה לך מראש

מחלת קרון

מחלות מעי דלקתיות כמו קרון יכולות להתבטא ברזון אך בד,כ יש סימנים נוספים או במעבדה או בסימנים גופניים (כמו אנמיה שקיעת דם מוחשת , כאב בטן שילשולים וכו). לכן במידה ואכן כל הבדיקות תקינות כפי שציינת ואין סימנים של כאב בטן או שילשולים אזי הסיכוי לקרון קטן ולא הייתי מציע לבצע בדיקות פולשניות או צילומיןם לצורך אבחנה.האם נבדקה מחלת צליאק,ןאם לא כדאי לבצע בדיקת דם למחלה זו.כמוכן נראה לי שכדאי הלתייעץ עם תזונאית באשר להעשרה תזונתית וכן אולי יעוץ פסיכולוגי ( לפי תאורך גם דכאון יכול להיות אפשרי). נקווה שעזרתי בתשובתי .

P a n Z e r

New member
שלום, לאמא המודאגת

אני חייב לומר לך שהבן שלך די מזכיר לי את עצמי! אני בן 17 חולה קרהון (אובחנתי לפני חצי שנה) סובל גם מחוסר תיאבון משווע וגם אני אף פעם לא הייתי אכלן גדול רק שאצלי מתלווה לזה כאבי בטן חריפים ובטן רגישה מאוד שבזמן התלקחות משמיעה קולות רעשניים. שילשולים הם גם תופעה מוכרת אצל חולי הקרהון אבל היא לא מופיעה אצל כולם. חוסר התיאבון יכול מאוד להיות קשור לקרהון מכיוון שחולי קרהון סובלים לפעמים מהיצירות במעיים. מכיוון שהמחלה מופיעה בכמה צורות אצל אנשים שונים הייתי מציע לך לקחת את בנך לבדיקה פשוטה כמו CT,או בדיקת שיקוף עפ נוזל בריום הבדיקות האלו בד"כ מעלות תוצאות טובות למצב הדלקת במעיים. יום טוב ושיהיה בריא!

חולה קרון-אמא מודאגת.

אני מקווה שהאמא המודאגת תבין שנער בן 17 גם אם הוא חולה קרון עדיין אינו רופא ואינו יכול להמליץ המלצות רפואיות.כפי שאמרת בעצמך היו לך תופעות נוספות לחוסר תיאבון שהן שהחשידו לכוון המחלה (תופעות שאין לנער שאמו שאלה עליו).

למעלה