מחלת ילד

מצב
הנושא נעול.
מחלת ילד

מחלת ילד
לפני שלושה חודשים התחילה לעבוד אצלינו עובדת. היום בבוקר הודיעה שלא תגיע עקב מחלת ילד. עכשיו היא הודיעה שלא תבוא עד יום שלישי. מה אומר החוק? אני יודעת על ימי מחלת ילד השאלה היא אם יש מגבלה על מספרם וכן על גיל הילד ( נראה לי שמדובר בילד מעל גיל 14) מאוד אודה לך על הפניה לסעיפי החוק תודה

שיר ורד

New member
החוק מאפשר להורה

מחלת ילד
לפני שלושה חודשים התחילה לעבוד אצלינו עובדת. היום בבוקר הודיעה שלא תגיע עקב מחלת ילד. עכשיו היא הודיעה שלא תבוא עד יום שלישי. מה אומר החוק? אני יודעת על ימי מחלת ילד השאלה היא אם יש מגבלה על מספרם וכן על גיל הילד ( נראה לי שמדובר בילד מעל גיל 14) מאוד אודה לך על הפניה לסעיפי החוק תודה
החוק מאפשר להורה
להשתמש בחלק מימי המחלה הנצברים לזכותו (עד 8 ימים בשנה) במקרה של מחלת ילד. השתלום בגין מחלת ילד הוא כמקובל במקום העבודה לגבי מחלת העובד. התנאים לתשלום דמי המחלה, זהים לתנאים המקובלים במקום העבודה במקרה של מחלת העובד. החוק חל לגבי ילדים שגילם עד 16 שנה. על העובד להביא אישור על מחלת הילד והצהרה שבן זוגו עבד באותם ימים. עם מדובר בהורה שהילד בחזקתו הבלעדית - מוגדלת התקופה ל 12 יום בשנה. אם מדובר בילד החולה במחלה ממארת, גדלה התקופה ל 30 ו 60 יום בהתאמה, וגיל הילד ל 18.

מצב
הנושא נעול.
למעלה