מחלת מקצוע/תאונת עבודה- זכויות?!

alizaap

Member
מחלת מקצוע/תאונת עבודה- זכויות?!

שלום!! לאחר מסע תלאות ארוך במיוחד הגעתי לשלב הזה: רופאת תעסוקה כתבה לי מכתב על "אי כושר עבודה" במקצועי-שאסורה עלי שום עבודה הדורשת שימוש בטושים- (ואני מורה שמלמדת עם "טושים" לכתיבה על הלוח)- מ-9.06.1 ועד 1.12.07 -שנה שלמה!!! (כל ספטמבר הייתי בחופשת מחלה שכתבה רופאת התעסוקה. מאמצע אוקטובר עבדתי קצת-לא היה לי שום מכתב ממנהוגם הייתי צריה לשלם לסופרמרקט על האוכל...-זה היה לפני שקיבלתי את המכתב הרטרואקטיבי הזה שלה). הבעייה שלי היא שהטושים גורמים לי התקפי אסטמה חמורים (בדרגת אסטמה בינונית שמקנה 40% נכות גם כללית וגם מעבודה) ובנוסף - התקפים נויירולוגיים חמורים במיוחד (נכות כללית נתנה לי על זה 10% זמנית-בעת חופשה מעבודה- רמת ההתקפים יורדת מאוד מאוד). אני עובדת לפי "שעות אפקטיביות" ואין לי זכות לימי מחלה- מהסיבה היחידה שפשוט אינני מסוגלת לעבוד משרה שלמה בהוראה. שאלותי: 1. האם ביטוח לאומי אמור לשלם לי על כל ימי המחלה/אי כושר עבודה מ-1.9.06 ועד 1.12.07????!!! ואם לא - אז מי כן? אם בכלל? אין לי שום ביטוח נוסף- פרט למבטחים- הפנסיה שלי.( שהבנתי שכולל גם אי כושר עבודה- אמנם יש לי תואר שני, אך בנושא זה- אני בורה מושלמת...) 2.מה קורה עם הימים שכן עבדתי בתוך התקופה הזו? בין אוקטובר לדצמבר- לא היה לי שום מכתב או הוראה מהרופאה אז לימדתי קצת? בדיעבד- זה נוגד את ההוראה שלה. 3. מה קורה עם " ההלאה"? להפסיק לעבוד לגמרי או , שלמשל, אני יכולה להשגיח על מבחנים, שאינם דורשים שימוש בטושים? 4. מה הסיכויים שביטוח לאומי יכיר בבעיה זו כתאונת עבודה/מחלת מקצוע אם אינה רשומה בספרים שלו? השימוש בטושים החל לפני 3-4 שנים, והספרים שלו מאמצע המאה הקודמת... אגב, היא אינה רשומה גם אצל רופאי התעסוקה- אבל רופאת התעסוקה ראתה בעיניה מה זה גורם לי. בנוסף לכך- מצאנו שהחומרים המרכיבים את הטושים הם חומרים מסוכנים מאוד (המוכרים בביטוח הלאומי כגורמי מחלת מקצוע) ואלו הם הגורמים לי את התקפות האסטמה וההתקפות הנוירולוגיות- היא מצאה שזה "הקשר הסיבתי הישיר" בין המחלה והעבודה במקצועי- לכן שלחה בעצמה את הניירת לביטוח לאומי (אינני יודעת אם כתאונת עבודה או מחלת מקצוע). 5. מה המקום/הצורך בעזרת עורך דין אל מול הביטוח הלאומי? האם ומתי הוא יכול לעזור לי? מאחר והרופאה שלחה את התביעה לביטוח הלאומי ורק אחר כך אמרה לי למלא טופס תביעה- לא יכולתי לעשות כלום לפני כן. 6. המ הסיכויים שלי בתביעה מול המעסיק- מ. החינוך? 7. האם אותו עורך דין יכול לעזור גם מול ביטוח לאומי וגם מול משרד החינוך? ואם צריך - גםמול בית דין לעבודה? 8. האם נראה שבמצב זה יפיעלו את תקנה 15? (שקראתי עליה למעלה)- אינני יכולה עוד חעבוד בהוראה, לצערי הרב, והביטוח הלאומי אינו מוכל לתת לי "שיקום" בכלל ולא כזה המתאים ליכולותי (הוא טוען ש"אני חכמה" כי יש לי תואר שני- אבל כולו בתחום החינוך, שאיני יכולה לעסוק בו עוד). ואני כעת בת 44 כמעט. אני נורא מבולבלת, ואם יש עוד דברים שאפשר להבהיר לי- אפילו שלא שאלתי- אשמח מואד לכל עזרה שאקבל. זה מבוך מורכב ביותר. מודה מאוד מאוד למי שיענה לי, עליזה

זכויות ביטוח לאומי

שלום רב, חשוב לי להפריד, ולהדגיש, כי אינך יכולה לקבל פיצוי מביטוח לאומי גם במסגרת נכות כללית וגם כתאונת עבודה. במקרה שלך, שהוא לא הכי נפוץ אני כן הייתי מתייעצת עם עו"ד מומחה בתחום(תחום עיסוק: נזיקין וביטוח, ובפרט-ביטוח לאומי, תביעות חבות ופוליסות ביטוח), שיטפל לך בביטוח לאומי ואח"כ מול משרד החינוך, אני לא ממליצה לפנות למס' עו"ד אלא רצוי שאותו אחד יטפל בהכל. יתכן ולטובתך המקצועית, יהא זה יותר טוב בשבילך, שבשלב ראשון, כן תנסי לעבוד במה שתוכלי, רק לא עם טושים, כדי לא לאבד את מקום העבודה. במידה וביטוח לאומי יכיר לך בארוע או כמחלת מקצוע או כתאונת עבודה, אז תקבלי פיצוי על הימים שהיו לך אישורי אי כושר ולא עבדת, בעבור הימים שעבדת, לא תקבלי פיצוי. יש לך עוד שלבים רבים לעבור לפני תקנה 15, שהיא הממש סופית. לסיכום: ראשית, יש לטפל בהכרת הביטוח הלאומי בארוע, כי בלעדיו אין צורך בהמשך, אח"כ לדאוג לקבלת תשלום עבור אי בכושר, הגעה להסדר עם המעביד, תביעה מול הביטוח הפרטי, שיקום ותקנה 15. במידה ויש ל שאלות ממוקדות יותר את גם יכולהלהעזר בפורום ביטוח לאומי כאן בתפוז. בברכה,

למעלה