מחלת מקצוע- תביעה לביטוח לאומי

tzi2005

New member
מחלת מקצוע- תביעה לביטוח לאומי

שלום רב, ברצוני לדעת האם יש הבדל בייצוג עו"ד בתביעה לביטוח לאומי במחלה מקצועית? האם בדרך כלל יש הצלחה בתביעות כאשר יש ייצוג עו"ד בביטוח לאומי? האם יש משמעות לכך שהייצוג יהיה לא בועדה הראשונה ,אלא לאחר התשובה השלילית בוועדה, כאשר רוצים לערער על ההחלטה של הועדה. האם יש אפשרות לערער על הקביעה הרפואית של הועדה או רק על ההיבט המשפטי נהלים משפטיים לקויים בועדה? אודה לכם אם תסבירו לי את הנושא? זה לא ברור האם יש הבדל בין ייצוג התחלתי או ייצוג מאוחר יותר? לטיפולכם אודה מראש

desperate heart

New member
בוודאי שעדיף עו"ד

כאשר אדם הולך לוועדה בד"כ הוא לא מכיר את מס סעיף הליקוי ואת אחוזי הנכות שלה, ונתון להחלטם של היושבים בוןועדה, כאשר עו"ד מייצג אז הוא אומר להם לדוגמא על ליקוי כזה וכזה מגיע סעיף כזה אחוזי הנכות הם X והוא יכול ל"לאלץ" כלומר להוכיח שמגיעים אחוזים מסומים , ואז בוועדה אין להם הרבה ברירות במיקרה של תשובה שלילית כדאי ללכת עם עו"ד במידה וקיבלת אחוז מסוים והוא לא בהכרח נמוך ממה שחשבת שתקבל, מציע לך שלא תגיש ערעור אלא חכה חצי שנה והגש החמרה כל זה בגדר המלצות כמובן בהצלחה

ערר על ועדה רפואית ראשונה

ערר על ועדה רפואית מדרג ראשון מוגש לועדה רפואית לעררים ויכול להיות על יסוד נימוקים רפואיים ומשפטיים גם יחד. האם עדיף להיות מיוצג ע"י עו"ד? קשה לענות על השאלה הזו בהכללה. ישנם מקרים שבהם יעוץ וייצוג מקצועי יכול להועיל. במקרים אחרים התרומה עשויה להיות שולית. כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בתחום, על יסוד נסיבותיך הספציפיות.

tzi2005

New member
ערר על ועדה רפואית

שלום רב, הופעתי בועדה רפואית. לפי הנוהל הייתי אמורה לחתום פעמים על הפרוטוקול פעם לפני הבדיקה הרפואית ופעם בסוף הועדה. הם אמרו לי רק לחתום. הם לא ציינו כי עלי לקרוא את כל הפרוטוקול , ואחר-כך לחתום. האם זה תקין מבחינת ניהול תקין של הועדה? כן בדיעבד, שמתי לב שהם השמיטו פרטים חשובים. הם צינזרו דברים שאמרתי בפני הועדה? מה עושים במקרה שכזה? בתודה מראש

למעלה