מחלת עור סופנית

meital f

New member
מחלת עור סופנית

אני בת 21 ואני כבר קרוב לשנה סובלת מהמחלה הנוראית שתוקפת באופן תמידי 7% מהאוכלוסייה. המחלה המצערת נקראת אקנה, זה דבר נוראי.
עד לפני חודש הייתי מתעוררת בכל בוקר עם עוד 8 פצעים חמדמדים מפוצצים מוגלה בגודל של ילד.
כשאנשים היו פונים עלי כדי לשאול לשלומי הם שואלים:"מה שלומכם".
לפני כחודש החלטתי לעשות משהו עם עצמי בחיים ולפנות לרופא עור, לאחר איומים על חייו הצלחתי להוציא ממנו מרשם למינוציקלין.
בהתחלה לא היה שיפור בכלל, אך לאחר שביצעתי מחקר מקיף באינטרנט גיליתי שמוצרי חלב יכול להיות הגורם למחלה החשוכת מרפא שלי.
אז הפסקתי לאכול מוצרי חלב ובאמת שראיתי שיפור גדול אבל לפני כשבועיים חטאתי ואכלתי פיצה ואחרי יומיים יצאו לי 8655424 פצעים מוגלתיים כאילו חזרנו לחיים של לפני, השאלה שלי היא האם באמת מדובר ברגישות למוצרי חלב? ומה זה אומר שנהרסו חיי ואני לעולם לא יאכל לאכול שוקולד? או להינות מגלידה? מה שווים חיי?
וגם ביצעתי עוד חטא קטן לקראת חנוכה ואכלתי סופגנייה חמה, זה היה כל כך טעים... אבל בוקר למחרת התעוררתי עם רימונים על הפנים ואחד מהם באמת התפוצץ!
האם כל זה נגרם ממזונות? וזה אומר שנגזר עלי עונש חמור של אכילת מזונות בריאים?
האם המינוציקלין בכלל יעל? זה אמור להשמיד את החיידק שמייצר אקנה אז למה עדיין יוצא לי?
והכי חשוב שחכתי להגיד שהפנים שלי שומניות רצח כאילו אני מטגנת אותם כל שעה ולא משתמשת בנייר סופג, יש פיתרון לזה? שמעתי ביוטיוב המון ביקורות חיוביות על milk of magnesia. האם ניתן לרכוש זאת בישראל?
ומה צריך לעשות כדי לזכות בתרופה הנחשקת ריאקוטן?

מי סופני ? אולי השאלה שלך...

אכן סיפור קשה והיתולי כאחד.
בחלק מחולי החטטת יש החמרה לאחר אכילת מאכלי חלב.
אם לא תאכלי שוקולד וגלידה - אני מניח שחייך לא יהרסו אבל לגבי חייו של רופא השיניים איני בטוח.
השאלה האם המינוציקלין בכלל יעיל מעט מעליבה אותי בתור מי שמייצג את הרופאים - האם את חושבת שהרופא שלך רשם לך תרופה שהיא לא יעילה ? לזה הוא למד ככ הרבה שנים ?
בכל מקרה- שנותנים תרופה לחטטת לוקח חודש-חודשיים עד שהיא "תופסת" והסיבות לכך משולבות והינן ביולוגיות פיזיולוגיות ופרמקולוגיות. זה נכון לכל טיפול של רופא העור.
לגבי רואקיוטן - זו בד"כ לא התרופה הראשונה שנרשמת - אלא במצבים מסוימים - ועדיין היא נרשמת הרבה יותר היום מבעבר ולכן יש סיכוי שתקבלי אותה ובהתאם למצב המחלה או מצבך הכללי .
לגבי הפנים השומניות - עוד סיבה לא להפריז במאכלים שומניים.
וכמובן להפסיק למרוח קרמים על הפנים.
ולעיתים גם סיבה לערוך בירור הורמונלי
בברכה.

meital f

New member
אין, אני מקרה אבוד

אולי כבר עדיף שהתאסלם, אומרים שהיפתרון באיסלם, לא?
גילתי היום נקבובית דלקדית, זה אומר שמחר חצ'קון.
זה נורא קשה בלי מוצרי חלב, המבחר באוכל קטן, אין לעולם מה להציע בלי חלב.
בכל אופן תודה רבה על התשובה.
עשיתי כבר טיפול הורמונלי ולא ראיתי שיפור, רק החמרה, וגם בעניין השומניות.
השאלה היא האם מייקאפ גם מזיק לעור? אני לעולם לא יצא מהבית בלי כל השפכטל הזה על הפנים שלי. העולם לא צריך לסבול, הוא לא סבל מספיק?

למעלה