מחלת עיניים אצך תרנגולות

asafhh

New member
מחלת עיניים אצך תרנגולות

שלום לכולם, לאחרונה נתקלתי בתופעה של הופעת פצעים על הראש של התרנגולת, כמו כן כל האיזור סביב העין מתנפח מאוד עד שהתרנגולת לא יכולה לראות ולמעשה מתעוורת. זה קרה לי לפני שבוע בתרנגולת אחת שהתעוורה לגמרי, והיום ראיתי שעוד אחת מפתחת את אותן תסמינים, אצלה עין אחת כבר חסומה והשניה עדיין בסדר. אני חושש שזו מחלה שעלולה להתפשט לכל התרנגולות. מישהו נתקל בזה? והאם יש לכם רעיון מה לעשות?

HITthat

New member
אתה מתאר זאת

שזה נשמע כמו מחלת קוריזה אם איני טועה בהתחלה העוף מתקשה לנשום נכון,קצת נזלת אח"כ מתחיל לגרד את המקור(כי אין לו לעוף אפשרות לקנח את האף עם טישו)ובדרך עם רגליו המטונפות פוגע בעיניים הבריאות וגורם לזיהום דלקתי כלל פנים כמו שאמר המנהל רונן שרון,איני ווטרינר ועדיף שתשלח את התרנגולת שלך לביקור אצל ווטרינר המלצה שלי מניסיון 1-תפריד את התרנגולת החולה 2- תעניק לה טיפול אנטיביוטי לעופות 3-תעניק גם לעופותיך הבריאות גם טיפול אנטיביוטי מונע 4-אם כבר העין נפגעה,טיפות עיניים מסויימות או משחה(עדיף פה) יעזרו 5-אם לא תעשה את הכללים הנ"ל אתה יכול לאבד הרבה מהעופות שוב איני ווטרינר,אבל אם מה שכתבתי מופיע אצל העופות שלך אז אתה חייב חייב חייב להתחיל לבודד את החולות ולטפל לא רק אלא גם בבריאות מאחל לך בהצלחה רבה ובריאות לעופותיך במהרה

asafhh

New member
תודה רבה על העצות

אני בודדתי את החולות בכלוב נפרד, אבל הכלוב נמצא בחצר שבה מסתובבות התרנגולות (הבריאות). האם זה בידוד מספיק ? אני אנסה להשיג וטרינר מחר האם מישהו מכיר וטרינר עופות באיזור גדרה-יבנה?

asafhh

New member
אני הפרדתי את 2 החולות לעת עתה

הן נמצאות בכלוב נפרד, רחוקות מהלול. אני שם להן אנטיביוטיקה (של אנשים) במים ובנתיים נראה שמצבן משתפר. וטרינר לא מצאתי, כי הוטרינרים הרגילים לא מטפלים בתרנגולות. ווטרינרים של עופות לא מוכנים להגיע כיוון שיש לי לול קטן.

למעלה