מחלת קניות

reddish

New member
מחלת קניות ../images/Emo100.gif

תמיד הייתי חולת בגדים, אבל לאחרונה אני לא מצליחה להשתלט על עצמי וכל שקל שהרווחתי הלך בעיקר על זה... מישהי מזדהה?? בעיקרון אני סטודנטית מרוששת, אבל אני כ"כ בזבזנית שזה לא יאומן...

לצערי אני לא מזדהה

אבל את יכולה להתנחם בזה שאת סטודנטית מרוששת ואין לך כל כך הרבה כסף לבזבז, אז זה לא נורא. כשתרוויחי הרבה כסף ותוציאי את הכל על בגדים זה יהיה הרבה יותר נורא. בכל מקרה, אנ יאל הייתי בזבזנית מטורפת אף פעם אבל כן קניתי הרבה בגדים, כאשר זה הפריע לי והחלטתי לחסוך את הכסף למשהו אחר פשוט החלטתי על הגבולות שלי, יש לי פוסט על זה אצלי בבלוג, את מוזמנת לקרוא. בעיקרון גם החלטתי שהכי כיף זה כשיש יחסית לא הרבה בגדים, אבל הבגדים שיש הם נורא אהובים והכי כיף ללבוש אותם שוב ושוב. עם זה לא חייבים להסכים, אבל אני בעיקרון לא מאמינה בלהוציא המון כסף על בגדים וזה יחסית חדש, ההחלטה הזאת. יש עוד דברים כיפיים ששווה לחסוך בשבילם, כמו חופשה ביפן... בהצלחה!

מוכר וידוע

אני עשיתי ככה, החבאתי את כרטיס האשראי שלי בבית, ויצאתי רק עם כסף מזומן שיספיק לי בדיוק מה שאני צריכה לאותו יום.. אחותי אגב, גזרה את כרטיס האשראי שלה כשהיתה במצב דומה. <כמובן שעל צ'קים אין לדבר כנ"ל>

דינוסיק

New member
מה שאני עשיתי ../images/Emo24.gif

היו לי תקופות בחיים שלי שקניתי יותר מדי בגדים (אם יש דבר כזה
). מה שאני עושה היום זה לקנות רק דברים שאני בטוחה שאני אלבש. במידה ואני מוצאת בגד מאוד יפה אבל אפשר ללבוש אותו רק למקומות מסויימים, אני לא קונה. אני משתדלת לקנות בגדים שמתאימים גם לעבודה וגם ליציאה. את המעבר אני עושה ע"י נעליים ואביזרים.

שאפולי

New member
../images/Emo45.gif מזדהה.

אין לי תרופה. רק השבוע הלכתי לחפש שמלת ערב להחלפה בחתונה שלי וביזבזתי 1500 ח על דברים אחרים לגמרי

ועוד איךךךךךךךךךךך../images/Emo70.gif

אבל איכשהו אני מצליחה להגביל את עצמי כי אחרת המצב יהיה גרוע

reddish

New member
לפחות אני לא לבד ../images/Emo3.gif

החלטתי שאני עושה רשימה של מה שאני ממש חייבת, ורק אחרי שאני משלימה אותה אני ארשה לעצמי להתפרע עוד קצת
...נותר רק להאמין!

הדרך ל"הבראה" / פתרון היא המודעות העצמית.....

ואת זה כבר יש לך. עכשיו - אני חושבת על כמה דברים: 1. תנסי לחסוך למטרה מסויימת, כמו נסיעה או טיול, או נייד חדש או משהו שצריך בשבילו השקעה.... אולי אפילו אוטו. 2. אל תקני דברים זולים. אלו עולים מעט ואז חושבים ש"נו טוב נקנה גם את זה כי זה לא ירק"... וככה גם מבזבזים יותר וגם עלולים לרכוש מוצרים / פריטים שלא ממש רוצים / צריכים, אלא פשוט רוכשים אותם כי הם זולים.......... ושובפ פעם בזבזנו הרבה כסף. 3. שיטה אחרת...... ששמעתי עליה ממישהי פעם בעניין אחר היא פשוט לעשות לעצמך תזכורת ביומן בנייד, פעם בשבוע מספיק או אולי פעמיים (בימי שני, מחזורי מידי שבוע למשל, וכנ"ל בימי שישי) של משהו כמו:
"לא לקנות בגדים יש מספיק בארון"
"לונדון - הנה אני באה"
"אני רוצה אוטו !" וכד'..... העיקר לאלתר לעצמך משהו שישמור עליך.
את נבונה - את כבר עלית על הבעיה - עכשיו זה לא לקבל פידבק מאחרות ולדעת שאינך היחידה - אלא למצוא את הפתרון. יש הרבה (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) דברים / הנאות / מטרות אחרים/ות בעולם ובחיים מאשר בגדים נעלים ותכשיטים..... וכמו שאמרה לי אמא שלי - כסף ךא גדל על העצים
בהצלחה

למעלה