מחלת קרוהן

sarit1010

New member
מחלת קרוהן

אני בת 28 וגילו לי לפני שנתיים את המחלה ,מותר לי לאכול רק גבינות עיזים כמוצר חלב רציתי לדעת אם יש לך מתכונים לגיוון המזון ?

מתכון לחולי קרוהנס

שלום חגית תודה על השאלה אני מצרף מתכון עם גבינת עיזים המתאים לתזונת קרוהנס: טליאטלה עם זוקיני ולימון המצרכים (ארבע מנות) - 250 גרם פסטה מסוג טליאטלה. - שיני שום - חופן עלי בזיליקום קצוצים - 3 זוקיני 4 - כפות שמן זית - מיץ מסונן משני לימונים. 100 גרם גבינת עיזים קשה חתוכה לקוביות אופן ההכנה - מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. - פורסים את השום ומטגנים אותו ואת הבזיליקום בשמן הזית. מסננים. - פרסו את הזוקיני לפרוסות דקות וטגנו אותו בשמן עד להזהבה. - הוסיפו את מיץ הלימון, את הפסטה ותבלו במלח ופלפל. - פזרו את גבינת העיזים והגישו בתיאבון רני

sssmeir

New member
חולה קרוהן

שלום אני חולה קרוהן ולאחר ניתוח כריתת כיס מרה אני מעונין בעזרה לתפריט: דל שומן, דל לקטוז(אני לא אוכל מוצרי חלב!), דל תאית. לעזרתכם..

kerengil

New member
תאית

זה סיבים תזונתיים - כמו הקליפות של הפירות והירקות למשל. אלו רכיבי מזון שאינם מתעכלים בגוף ומופרשים בצואה, אבל בדרך עוזרים בתהליך העיכול ומשמשים מזון לחיידקים הפרוביוטיים.

shian

New member
פיצה מקמח מלא עם גבינת עיזים

גם לבת שלי מותר רק מוצרים מחלב עיזים ואת הפיצה הזאת היא מאוד אוהבת: 2 כוסות קמח מלא, חצי כוס שמן זית, שקית שמרים יבשים, מים לפי הצורך. לשים עד שהבצק אחיד, מחלקים לשניים, מרדדים על נייר אפייה ומעבירים עם הנייר לתבנית. מוסיפים עגבניות מרוסקות, גבינת עיזים (אני מצאתי בטיב טעם גבינת עיזים טובה) יכול להיות גם פטה עיזים, אפשר להוסיף איזה תוספות שרוצים, אצל הקטנה שלי פופולארי טונה. אופים עד שהגבינה מבעבעת - פחות מעשר דקות.

למעלה