מחלת קרוהן?

שמירלנה

New member
מחלת קרוהן?

יש דרך לשלול את האפשרות ע"י בדיקת דם? אם בשנים האחרונות לא נמצא לי שום דבר לא תקין בבדיקות דם ,אז אני יכולה להיות בטוחה שאין לי את המחלה הזאת? כי האמת לא בא לי על כל הבדיקות הפולשניות ,אז רציתי לדעת איך אוכל לדעת אם יש לי קרוהן או מעי רגיז או מחלת מעי אחרת גם ללא הבדיקות?

עומר173

New member
אבחון קרוהן

בקשר לקרוהן רק כאשר עושים בדיקת דם בזמן התקף של המחלה, רוב הסיכויים שבדיקת הדם תצביע על הימצאות מדדי דלקת (למרות שקרוהן זאת לא דלקת המעי היחידה ויכולות להיות עוד סיבות לחריגות בבדיקות הדם) אבל זה לא מספיק וצריך לעשות עוד בדיקות שהן לא חייבות להיות פולשניות כמו אולטראסאונד, רנטגן עם בריום ו-C.T . בקשר למעי הרגיז אפשר לאבחן את המחלה רק ע"י שלילת דברים אפשריים קודם לאבחון ואין בדיקה כלשהיא שיכולה לאבחן את המחלה עצמה. רק בריאות!!!

בדיקות לקרון

מסכים עם כל מה שעומר כתב- בדיקות מעבדה שגרתיות טובות להערכת התהליך הדלקתי יחד עם בדיקה גופנית הערכה קלינית ובדיקות הדמייה לדעתי ההערכה הקלינית ותשובות הדימות חשובות אבל כנראה שהכוונה בשאלה היתה לבדיקות מסוג ASCA ו ANCA שגם הן יכולות לסייע לאבחן ולהבדיל בין 2 המחלות ובעיקר במקרים לא לגמרי טיפוסיים המון בריאות

למעלה