מחלת ריאות קשה

makom

New member
מחלת ריאות קשה

שלום רב , עישנתי בעבר ונקלעתי לשריפה שהכילה כבלי חשמל מוצרי פלסטיק ועוד,, מספר רופאים קבעו שיש לי ברונכוליטיס אסטמה copd אמפיזמה צילום סיטי אחרון שינווים אמפזמטיים קשים בשדות העליונים של שתי הריאות קשור לעישון ? הפסקתי לפני 7 שנים . פיברוזיס ריאתי בבסיסים הבולט ביותר מימין עם מרכיב של HOHEG COMBCHG .?קשור לעשן ?מה המשמעות ? לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר או באקסיליות . בלוטות במיצר אמצעי עג 1.6 ס"מ רטרו -קוולית בלוטות סובקולנריות עד 1.8 ס"מ בלוטות פריכלריות דו צדדיות עד 1.2 ס"מ . מה זה ? בסיכום כתוב : התמונה הנ"ל יכולה להתאים למחלת ריאות אינטרסיטצאלית בשלבים מתקדמים עם מרכיב מעורב אובסטרוקטיבי רסטריקטיבי, עם בלוטות מדיסטיאנליות ופריכנליות יתכן תגובתיות יתר בלבד . אפשר בבקשה במידת האפשר הסבר על התוצאות . הרבה תודה על השירות הטוב תבורכי מישקה

הסבר

מחלה איטרסטיציאלית פרושה שהיא מתמקדת ברקמת הריאה ולא בדרכי הנשימה. דרכי הנשימה הנה אוצה "צנרת" שמובלה אוויר לריקמת הריאה שעשויה מנודיות. המושג שאת/ה מדברת כנראה זה HONNEY COMBING וזה תיאור של ריאה שניראת בצילום רנטגן כמו כוורת דבורים וזה עדות למחלה אינטרסטיציאלית במה עבדת??

makom

New member
מחלת ריאות קשה תודה על התשובה

ד"ר שלום , עבדתי כאיש אחזקה ונקלעתי לשריפה שהכילה חומרים רבים כגון : מוצרי פלסטיק ,כבלי חשמל , עץ , צמר סלעים פי וי סי ועוד,,, זמן חשיפה כחצי שעה עשו לי ברונוסקופיה ונמצאו דלקות בסימפונות ובסיטי הקודם היה גם חלת דבש ? היום אני מרגיש מעין "שריפה בריאות: וקוצר נשימה במאמץ קל .והיפקוסמיה במאמץ קל כאמור עישנתי בעבר והפסקתי לפני כ-7 שנים והחשיפה לעשן היתה בערך באותו זמן . חן חן מישקה

בדיקת כיח מגורה

אני ממליצה לפנות אלינו למעבדה למחלות ריאה ואלרגיה בבית חולים איכילוב לבצע בדיקת כיח מגורה. זו בדיקה לא חודרנית שבהרבה מקרים יכולה להעשות ברונקוסקופיה. במקרה שלך זה ממש יכול להתאים כי באמצעות בדיקה זו אפשר יהיה לבחון את השפעת החומרים המזיקים שנשאפו לתוך הריאה לאורך זמן. בהיותה בדיקה לא חודרנית הייתי ממליצה לעשות אותה כעת ובהתאם לממצאים לחזור עליה בעוד 3-6 חודשים בהתאם לתסמינים הקלינים כל הקופות נותנים טופס התחייבות לבדיקה זו טלפון המעבדה 03-6973749

למעלה