מחמאות והצעות לשיפור.

נרקיס24

New member
מחמאות והצעות לשיפור.

היי, אז ככה, קודם כל אני חושבת ש"פספוסים" היא תוכנית מאוד נחמדה ולפעמים יש בה מתיחות נהדרות ומרתקות. עם זאת, בשנים האחרונות לצערי האיכות של התוכנית הדרדרה. כל המתיחות נעשות רק על אנשים מפורסמים, בעוד שפעם היו מותחים לפעמים גם "סתם" אזרחים רגילים. היום כל המתיחות על אנשים "מהיישוב" נעשות רק במסגרת התחרויות השונות לשליחת קטעים, וזה גורם לי להרגיש שצוות התוכנית חושב ש"פשוטי העם" אינם טובים מספיק כדי להשקיע במתיחות עליהם... כמו"כ התופעה של מתיחת מפורסמים בלבד מביאה גם לפי דעתי לכך שבעונות האחרות יש פחות השקעה בעלילות של המתיחות, כנראה מכיוון שצוות התוכנית יודע שברגע שהם מביאים מפורסם מסויים לתוכנית, מובטח אוטומטית שכל המעריצים שלו יראו אותה, ולא משנה איזו מתיחה בדיוק עשו עליו. הדבר גורם לצערי להתמקדות של הצוות באילו מפורסמים למתוח במקום בתוכן המתיחה עצמה, ומביא בסופו של דבר למתיחות פחות מעניינות ואיכותיות. התוצאה של כל זה היא שבזמן האחרון "פספוסים" נראית כמו סתם עוד תוכנית אירוח בה מזמינים מפורסמים לאולפן ומשוחחים איתם. לא שזה כ"כ רע בפני עצמו, אבל לא זו מטרת התוכנית, תקנו אותי אם אני טועה. אני מאוד מקווה שהנציג מטעם מערכת פספוסים שנמצא כאן בפורום יקח לתשומת לבו את הדברים שאמרתי ויעביר אותם הלאה לגורמים הרלוונטיים. אני מבקשת לא לכתוב לי תגובות להודעה בסגנון "אם לא מוצא חן בעינייך, פשוט אל תראי", מכיוון שאני כן רוצה לראות את התוכנית, ואני חושבת שבהחלט יש לה פוטנציאל, אבל עדיין ישנן כמה נקודות שאפשר וכדאי לשפר, ואני בטוחה שזה בסופו של דבר רק יגרום להצלחת התוכנית ולמשיכת צופים נוספים לראות אותה. תודה על השקעת הזמן בקריאת הודעתי, נרקיס.

שש פלוס

New member
אם לא מוצא חן בעינייך, פשוט אל תראי

סתם, בצחוק. הסיבה שלא מותחים אנשים "פשוטים" זה בגלל שמסתובבים ברשת כל כך הרבה מתיחות מדהימות שעשו על פשוטי העם, ולכן היו חייבים לשנות פאזה ולעשות משהו יחודי - שזה סלבס למיניהם (שלדעתי הם הרבה יותר נחותים מ"פשוטי העם") וזה מביא רייטינג. גוד לאק

../images/Emo214.gifבקשר למתיחות של הסלב'...

זאת העונה הראשונה שמנסים להתרכז בכל פרק במתיחה שקשורה לסלב', אי אפשר שלא להגיד שרייטינג- זה מביא לתכנית, מעבר לזה, אני אוהבת את רוב המתיחות. תמיד אהבתי את הסדרה, כך שלא משנה לי אם המתיחות יהיו על סלב' או לא, את השיקולים נשאיר למערכת
, אבל אני כן יכולה להגיד שמצחיק אותי לראות אנשים שאני אוהבת נמתחים
^רציתי להאיר את דעתי בנידון^

תמיד יש מקום לביקורת

שלום נרקיס, לא תקבל כאן תגובה מהסוג שחששת לקבל מכיוון שזו לא דרכנו. ציינת במכתבך כמה נקודות ואני שמח על ההזדמנות להתייחס אליהן: - מתיחות של אנשים מהיישוב: בתחילת העונה הנוכחית השקנו פרוייקט ראשון מסוגו שנקרא "העובד המצטיין". אינני יודע עד כמה צפית ועקבת אחרי 10 הפרקים של הפרוייקט, אבל אני מוכרח לומר שהשקענו בו את מיטב המאמץ, הקריאטיבי, הכלכלי וההפקתי על מנת שיהווה בשורה אמיתית לצופים. הפרוייקט ניסה לתת מענה למאות הפניות שאנחנו מקבלים מדי חודש של אנשים מכל הארץ שמעוניינים למתוח איש את רעהו. הפרוייקט קיבל מקום מרכזי בתוכנית ואף היווה את חוד החנית במאמצי הקידום וההשקה (פרומו, בשפת הברנז'ה) של העונה בחורף הקודם. בכוונתנו לייצר עוד עשרות מתיחות שכאלה, חלקן לא נופלות בתחכומן ממתיחות הידוענים (עליהן אפרט בהמשך) שמשודרות בתוכנית. אתה, וצופים אחרים כמוך, יותר ממוזמנים להציע רעיונות לשיפור במתיחות אלו ובכלל. כפי שאתה מתרשם בוודאי - הפניות אינן נופלות על אוזניים ערלות. - מתיחות הידוענים: נכון הדבר שבשנים האחרונות תפסו "מתיחות הסלבס" מקום מרכזי בתוכנית ובמידה מסויימת דחקו את רגליהן של מתיחות קצרות ופשוטות יותר שהיו שכיחות בתקופה שבה אלי יצפאן עבד עם פספוסים ואם תרצה, בתקופה של סרטי המתיחות הישנים של יהודה ברקן ואחרים. מדובר בהחלטה עקרונית של מערכת התוכנית ויגאל שילון בראשה. מאחורי החלטה זו לא נמצאים רק שיקולי רייטינג או נוצצות, יש כאן הזדמנות אמיתית בעינינו לחשוף את המפורסמים ברגעי האמת שלהם ולאפשר לצופים להכיר אותם לא רק כזמרים-שחקנים-פוליטיקאים וכיו"ב שכל הופעותיהם האחרות בטלוויזיה נועדו לשווק תדמית מסויימת. במתיחות אלה מושקעים - שוב - שבועות של עבודה מקדימה, חשיבה יצירתית מאומצת וניסיון. מעולם לא חזרנו על מתיחה פעמיים (בתוכניות שונות). יתרה מכך, המתיחות בעונה הנוכחית (ועל כך אשמח להיכנס לדיון פרטני - לגופה של כל מתיחה שתבחר לבקר או לדון בה) בהחלט מורכבות יותר, מתוחכמות יותר, מצולמות ביותר מצלמות וכוללות יותר טוויסטים עלילתיים מבעונות קודמות של פספוסים. - את מי מותחים ולמה: הנחתך כי אנו מסמנים את המטרות ורק אחר כך מנסים לתפור סביבן מתיחה אינה נכונה. ההיפך הוא הנכון. אנו שוקדים על פיתוחם של רעיונות למתיחה הרבה לפני שמתקבלת החלטה מי יימתח. נכון, יש שורה ארוכה של סלבריטאים שאנחנו מאוד מעוניינים למתוח מכיוון שאנחנו חושבים שהם מעניינים צופים רבים ומכיוון שיש לנו יסוד להניח שמתיחה טובה תעזור לצופים להכיר פן לא מוכר באישיות שלהם (למשל, לא כולם ידעו עד כמה רוני סופרסטאר יודעת לעמוד על שלה ולהתנהל באסרטיביות מול עורכי דין קשוחי מבט). - לסיום: אשמח לנהל דיון לגופו של עניין על כל מתיחה שתמצא לנכון ובאותה נשימה, אתה וכולם, מוזמנים לצפות ביום שלישי הבא במתיחה, שלפחות בעיניי, היא אחת המתוחכמות והנועזות ביותר שצולמו בארץ ובעולם. אני מקווה שהצלחתי לתת מענה להערותיך ותהיותיך ובכל מקרה, אשמח להרחבת הדיאלוג בינינו. בכבוד רב, מערכת פספוסים

שש פלוס

New member
הנה כמה דוגמאות מהזמן האחרון

המתיחה של דון לני ולימור אטיאס ושל הימלבלוי ווילנסקי: זה לא חוכמה להפיל על מישהו תיק - גם אני יכול להתקשר לחברה שלי ולומר לה שלדעתי היא גונבת ממני כסף ולבדוק מה התגובה שלה. אין עלילה אין כלום חוץ מלפתות את הצופים כאילו יש צילומי עירום של הימלבלוי. עבודת בית- אין עשן בלי אש: מה זה אמור להביע?! אני יכול לפוצץ לכם את האימייל עם סרטונים מדהימים של מכוניות שנשרפות. המתיחה של הסיאנס: לוקה באותם חסרונות של המתיחות שציינתי לעיל (אין עלילה והכל מתבסס על זה שאומרים לסלב דברים שאין לו סיבה לא להאמין להם). המתיחה של עודד קטש: אין בה כלום, אפילו לא רואים את השחקן מתרגש ממה שאמרו לו, אז שיקרו לו קצת, ביגדיל. אפשר להמשיך?............ אגב, במתיחה אמיתית צריך להראות את הנמתח באמת מתוח ונרגש, להראות שהוא אומר שהוא מפחד ושהוא אומר שהוא מתרגש לא עושה לצופים כלום. אבל לדוגמה המתיחה עם פלטו שרון יצאה יפה (שוב,למרות שהעלילה לא משהו) כי הוא בן אדם צבעוני ומעניין, כך גם עם שורטי וביגי (זאת מתיחה יפה). אולי תעשו קצת שיעורי בית עם המתיחות של יהודה ברקן (אחחחח) כדי לראות מה זה עלילה.

בין עלילה להעללה...

שש פלוס, אתייחס ברשותך רק למתיחות שלא אהבת ולא לאלו שכן. מתיחת בנות השמיניה לא הייתה על נושא העירום של עדי הימלבלוי, אלא סביב העובדה ששירה הייתה היחידה כביכול שידעה את סודה של עדי ונחשדה שהיא זאת שהדליפה את העניין לגיל ריבה ואף מסרה לו את התמונה המפלילה - ייתכן שלא הבנת את זה? מתיחת הסיאנס אמנם חשפה את הנמתחים למידע אישי עליהם ש"הרוחות" כביכול ידעו, אבל הרעיון היה ש"הרוחות" מפעילות את החיים - ניצה רוקדת, רן שר לג'ון לנון, רודי מספר בדיחות לסיינפלד המנוח ואלברט אילוז מזמר עם רוחו של איב מונטאן. זכותך כמובן לא לאהוב את זה, אבל לטעון שלא הייתה כאן עלילה... נו, באמת? בעניין קטש, שוב - נכון, דור (הנמתח) האמין שקטש הוא איש מוסד, אבל זה היה רק הבסיס למתיחה שבהמשכה גוייס דור עצמו למוסד ואף התאמן בשיטות להעברת מסרים לסוכני חרש באיצטדיון... אז גם במקרה זה - עלילה הייתה בהחלט. מתעורר בי חשד שאת לא רואה את המתיחות עד הסוף, אבל אולי אני טועה. מה שבטוח - זכותך להעביר ביקורת ואנו בהחלט קשובים לה, אבל יצירת עלילה היא אבן יסוד בתכנון מתיחות... תגובות הנמתח והאופן שבו הוא או היא מביא/ה לידי ביטוי את תחושותיו/יה אינם נשלטות על ידינו. יש אנשים יותר אקספרסיוויים (שורטי למשל) ויש פחות, אבל זה לא תמיד העניין. יחד עם זאת, אנחנו תמיד נעדיף למתוח אנשים שמעניינים אותנו ושיש לנו יסוד להניח שיעניינו גם את הצופים. הערה אחרונה בעניין עבודת בית - הפינה הזאת הוגדרה כפלטפורמה המאפשרת לצופים לשתף אותנו בחוויות מצולמות מעניינות-מצחיקות-מוזרות וכו' שעברו עליהם. העובדה שבאינטרנט מסתובבים קטעים מגניבים לא קשורה לעניין בשום צורה... אני סקרן לדעת מה תהיינה התגובות על המתיחה של השבוע הבא...

שש פלוס

New member
אבאר את דברי

עלילה זה לא אומר שמישהו מספר למישהו סיפור מעניין והוא מאמין, וגם לא שמישהו מאשים את השני במשהו והשני מנסה להוכיח את חפותו. כי את זה אני עושה לאחותי פעמיים בארוחת בוקר (ובמקום לקבל משכורת אני חוטף צעקות....), עלילה זה לגרום למישהו לבצע משהו שגוי על סמך מה שאומרים לו (כמו המתיחה היפה של צחי נוי), זאת אומרת שבגלל מידע כלשהוא שהגיע אליו הוא יבנה מגדלים באויר (כמו למשל המתיחה של ליא קניג) ולא רק שסתם יאמין (דוגמה: יש מתיחה של יהודה ברקן שאחד אוכל בורקס במילוי ניילון, הצורה שאתם עושים זה לספר למישהו שיש בבורקס מילוי רגיל ומיד יגאל שילון מופיע....), הייתם צריכים להביא את התמונות לידים של שירה בצורה עקיפה, ואז לגרום לה לחשוב שהיא באמת המדליפה של התמונות ושהיא זאת שהולכת להרוס את הקרירה של עדי. אגב, אותי לא הצחיק שרן שר לג'ון לנון כי הוא זייפן.... או למשל בעניין של קטש תראה את ההבדל בין המתיחה הנושנה שעשיתם על אחת שכאילו המוסד מגייס אותה נגד החבר שלה (וכמעט פרחה נשמתה) ובסוף היה דודבן עם הצעת נישואין לבין המתיחה העלובה (כן כן) שכנראה נלקחה מראיון רגיל של המוסד והמותח היה משעמם והנמתח לא התרגש מזה, העיקר שבסוף שרו 'פיספסת פיספסת אהו' (גם כן שיר...) אפשרות נוספת זה אם הצלחתם להביך/להפחיד/להכעיס את הנמתח בצורה יוצאת מהרגיל כך שגם אם לא תהיה עלילה זה יהיה מעניין (נניח המתיחה של הבלונדה איינזשטיין שחברה שלה פשוט נבהלה). אולי תעשו איזה מתיחה על יגאל שילון?

דבריך המבוארים

אין לי דרך (והאמת, גם לא כוונה) לשכנע אוותך להינות ממשהו שלא נהנת ממנו על ידי כך שאסביר את כוונת המשורר. כמו שנכתב בעבר, הביקורת רלוונטית, לגיטימית וגם, כפי שאולי הצלחתי להראות, נקראת בקפידה ולא מבוטלת במחי יד. אין לי גם עניין לבקר את המתיחות של יהודה ברקן או להתווכח בעניינים שאינם נוגעים לתוכנית (גם חוות דעת מוזיקלית על שירתו של רן לוי אינה ממן העניין, אבל שוב - זכותך). אבל, לגופו של עניין - בעניין שירה וילנסקי, הרי שלא התכוונו לגרום לה לחשוב שהיא זאת שהדליפה לגיל את התמונות (כי הרי יודעת - בוודאות - שהיא לא עשתה את זה, נכון?) אלא, לגרום לה לחשוב שעדי, חברתה הטובה, חושדת בה ומאשימה אותה שבעקבות המקרה ייגרם נזק לקריירה שלה (של עדי). אני שותף לאבחנה שמהות השקר שנמצא ביסוד כל מתיחה היא להפעיל את הנמתח לעשות דברים וכמי ששותף ליצירת המתיחות אני גם יכול להעיד שזה הדבר המרכזי שאנחנו מתאמצים לעשות - תמיד. בכל מתיחה. לפעמים העשייה היא קיצונית (צחי נוי) לפעמים היא נונסנסית (רן לוי, דור הופמן מול קטש) ולפעמים רגשית-חברית (שירה וילנסקי, לימור אטיאס, גלית חברתה של מורן אייזנשטיין) ולפעמים שילוב כזה או אחר - אבל בכל מתיחה קיימת הפעלת הנמתח לאור ה"שקרים" שהוצגו לו כאמיתות. אגב, יגאל שילון כבר נמתח בעבר ואם נמצא לנכון למתוח אותו שוב, אני מאמין שסיעור המוחות לא ייעשה בפורום פספוסים באינטרנט שבו גם יגאל שילון גולש מעת לעת... יחד עם זאת גילית שאנחנו לא תמיד מסכימים על הכל, נכון שש פלוס?

למעלה