מחמם מים למקלחת. כדאי ?

פנומן 72

New member
מחמם מים למקלחת. כדאי ?

אני שוקל לקנות מכשיר לחימום מהיר של המים, במקום להשתמש במחמם הדוד שזה זולל חשמל וגם לא יעיל ואורך זמן. ראיתי שהמחירים נעים בין 170 ש"ח (זק"ש) לבין יקרים יותר עד 500 ש"ח של אטמור... יש למישהו ? הוא ניסה ? הוא יודע אם כדאי ? כי כמה כבר אמרו לי שזה חארטה ולא כדאי להשקיע בזה גרוש. ..

פטרה10

New member
יש לי מה להגיד על מוצרים של "שביט"

היה פו שרשור על מוצרי הטבע של "שביט" , אני נוטה להאמין לכל מה שכותבים ונותנת הזדמנות, למרות שלרוב אני מתאכזבת. ובכן קניתי קרם ידיים של "שביט" (אגב האם זה של גיורא שביט) וגם קרם פנים. התוצאות : לשני הקרמים אותו הצבע ואותו הרח, אותי זה דוחה. קרם הידיים לא שונה לגמרי יותר מקרם ידיים אחר שקונים בסופרמרקט למרות שיש בו רמזים של קרם רפואי כאילו, כי לי יש ידיים עם פצעי קור ופסוריאזיס קל והקרם לפי מה שכתוב ומרומז קלות אמור להיות קצת רפואי, ובכן לגבי זה לא! דבר נוסף , כתבתם על מוצרי נקיון של "דליה זהר" מקיבות דליה, ובכן צילצלתי אליהם ואמרו לי שהם משוווקים רק במרכז המכירות בקיסריה, ואתן כתבתם שניתן לקנות בגבעתיים. אז זהו להיום. ט.ל.ח.

noa555555

New member
ידוע לך אולי איפה בקיסריה?

איפה מרכז הקניות שלהם שם? בעוגן הזוהר? אשמח מאוד לדעת, אני מהאיזור שם.

דורי56

New member
קרם ידיים

אני התחלתי עם השרשור של הקרם. המלצתי עליו לאחר שניסיתי ואני מאוד מרוצה לגבי הריח קניתי אתמול את הקרם פנים שלהם (עדיין לא השמתשתי ) את צודקת הריח והצבע אותו הדבר כמו קרם הידיים למרות שלא אומר כלום. עד כמה שהצלחתי לברר אין קשר בין המאפר והחברה הזו. שיהיה לך יום מקסים.

שימו ../images/Emo23.gif גם להודעה של "בועות" מהבוקר

בתור לקוחה מאוד נאמנה של CREMA, אני יודעת שהמוצרים שלהם מעולים. בועות המליצה הבוקר על קרם הידיים שלהם. אישית טרם ניסיתיו, אבל כל שאר מוצרי החברה הם בגדר :"לעילא ולעילא ! כדאי לאללה לנסות.

dify

New member
יש לי חברה עם פצעי קור בידיים

היא משתמשת בפנג'ל והוא ממש ממש משפר את המצב (עולה גג 10 שח בכל סופר ממוצע) לדעתי שווה את הניסיון, זה הקרם היחיד שאני משתמשת בו ועד היום הוא לא איכזב אותי :)

noa555555

New member
רוצה עצה טובה? שמן חוחובה זהב.

ובמקרים קשים שמן נבט חיטה, ופעם שהיתה לי מעין אסטמה של העור, ממש מרחתי סיליקון . קניתי בבית מרקחת סיליקון צבהב ומגעיל, מרחתי אותו ושמתי כפפות בלילה, ותוך כמה ימים הכל נעלם לחלוטין.

shookyg

New member
חימום מים באמצעות גז

לי היה באחת מהדירות בהן גרתי מחמם מים מבוסס גז. זה מכשיר לא קטן וגם לא כל-כך זול (בפעם האחרונה שבדקתי זה התחיל בכ-600 שקלים), אבל תענוג לא נורמלי! בכל ימות החורף יש לך מים חמים בין רגע ובלי הגבלה. החיסכון בעלויות חשמל הוא כמה אלפי שקלים לשנה.

veredgy

New member
חימום מים מהיר

פנומן יקר/ה אין לי מחמם מהיר נפרד (יש מאיץ חימום בבוילר), אך אני נוהגת לנסוע בעולם די הרבה וכבר יצא לי להתארח בצימרים לא מעטים , בהם המקלחת לרוב מצוידת במכשירים הדומים לאטמור/זק"ש (אינני יודעת מה ההבדלים ביניהם). העיקרון הוא שהמים מתחממים תוך כדי זרימתם ואינם מחוממים מראש, כך שרק המים המנוצלים מתחממים. זה נראה לי חסכון רב בחשמל. וכן יש מים חמים בשפע ואין בעיה של חימומם. נ.ב. לכותבת אין כל מניות בחברה כלשהי העוסקת בחימום מהיר. בברכה, ורד

kdr

New member
אם

אם אתה אוהב להתקלח בזרזיף מים ולא בלחץ - אל תקנה אם אתה קונה מכשיר מעל 2500 וואט, תצטרך להכין קו חשמל מהלוח הראשי למכשיר ולדאוג שיש לך מספיק זרם מהשעון (לפחות 40 אמפר) או שאתה משתמש בו זמנית במינימום מכשירים. תבדוק קודם מה מצב הבוילר, אם זה דוד שמש, תעלה לגג ותפתח את הפלאנג', זב נמצא מתחת למכסה הפלסטיק וסגור עם 6-8 ברגים, תלוי בגודל הדוד. סביר להניח שהכל יהיה מלא אבנית, תקנה כזה חדש (משהו עד 100 ש"ח לסוג המגולבן ולא הצבוע) ותחליף. אתה מקבל עם הפלאנג' צינור שחור המאיץ את החימום הרבה יותר מהמאיצים הטוריים.

הביתית

New member
מחמם מים

מה שטוב במחמם מים מסוג זה,זה שהמים נכנסים קרים ויוצאים חמים תוך רגע. החיסרון בו הוא שהוא זולל המון חשמל.

dify

New member
הטוב והרע והלא נורא...

עשר שנים עם אטמור (אגב, 225 שח נכון ללפני שנה וחצי) ומסקנותי: יתרונות: 1. אכן יש מים חמים באופן מיידי, אין שקר בפרסום. 2. לדעתי, אכן יותר זול להשתמש בזה כמה דקות מאשר לזכור להפעיל את הדוד מראש ולחמם את כולו בשביל מקלחת קצרה ליחיד. 3. חשבון החשמל שלנו, בחורף, שני אנשים, תנור ספירלה+אטמור, מגיע בשיא ל500 שח, כך שזה יכול לתת לך מושג לגבי כמה האטמור מייקר לנו את העסק... חסרונות: 1. אטמור אי אפשר סתם כך לתקוע בשקע, צריך להביא חשמלאי שיתקין את זה ישירות לארון החשמל (כמו שעושים למזגן...) כך שאם אין אצלך תשתית זה עוד הוצאה לא קטנה בכלל. 2. המים אכן חמים, אבל אם זה מקור החום ה-י-ח-י-ד אז הזרם.. ממממ... לא חזק במיוחד... ככל שמגבירים את הזרם המים הופכים לפושרים... לא מאד יעיל. השילוב האולטימטיבי- אטמור+דוד שמש. אפילו בימים הקרירים ביותר בגוש דן, האטמור יחמם נפלא את המים מהדוד שמש ויהיה גם חם וגם זרם מצויין (כך חייתי בדירה הקודמת שלי). אבל אם אין דוד שמש אלא רק דוד חשמל, ולא רוצים להדליק אותו, אז משמעות הדבר שמתרחצים בזרם חלש או במים פושרים, שזה מה שאני עושה, וכשאני רוצה אמבטיה יותר משמעותית אני מדליקה פעם בשבוע את הדוד, ככה מרוויחים מכל העולמות :) מצד שני לי לא עלתה ההתקנה, היה פה אטמור כשעברתי לגור פה :) אגב, בגלל שהאטמור תלוי בטמפרטורה הראשונית של המים, אני מאמינה שאנשים שגרים בירושלים (יותר קר) יאהבו אותו הרבה פחות מאנשים שגרים בת"א (פחות קר גם בשיא החורף) צריך לקחת גם את זה בחשבון :) בהצלחה :)

פנומן 72

New member
הבנתי שזה לא שוס גדול ...

ובנוגע לפרסום של פזגז של חימום מים בגז - מה זה בדיוק ? מתוך האתר שלהם: "מחמם המים המיידי של פזגז, מנצל בצורה אופטימאלית את מעלותיו הייחודיות של הגז. בראש ובראשונה, מחמם המים מוריד את העומס מרשת החשמל והוא בטיחותי ביותר. עלותו הנמוכה של הגז ביחס למוצרים צורכי חשמל, ביחד עם הזמן הקצר הנדרש לחימום המים, הופכים את המערכת לזולה, יעילה וחסכונית יותר מכל שיטת חימום אחרת." מה זה באמת ?

dify

New member
לי זה פתרון נהדר

אני כן משתמשת בו כבר עשר שנים, מבחינתי הידיעה שתמיד אני יכולה להתרחץ (גם אם בזרם חלש) בלי שום המתנה, ובזול (יחסית) זה אחלה פתרון. לגבי הגז- נתקלתי בזה רק פעם אחת, היה מדובר במתקן די גדול פיסית (=צורך הרבה מקום), מעניין כמה עולה ליצור לזה תשתית (אחרי הכל מדובר על להעביר צינורות גז ברחבי הבית), וכן צריך היה פיסית להדליק אש- אותי זה הרתיע (מספיק שיפול שם משהו, חתול או ילד קטן יגע ו...) מצד שני, אולי יש דברים יותר מתוחכמים היום, אני לא מכירה. לגבי הבטחות באתר.. אם אין לך המלצה ממישהו שאתה מכיר באופן אישי, לדעתי, אל תאמין אף פעם להבטחות הללו, אני בטוחה שגם על האטמור יש רק תיאורים חיוביים באתר שלהם.

kdr

New member
מעולה

היה לי בוילר גז במסעדה, מרגע הפתיחה עד הסגירה היו מים רותחים לשטיפת כלים ובמסעדה צריך כמויות מים. היות והייתי צרכן גדול של גז לבישול, קיבלתי במתנה את הבוילר כך שאני לא יודע עלויות התקנה, בזמן בניית המטבח העברתי צינור גז. מבחינת בטיחות, יש "נר" קטן שדולק כל הזמן, אם הוא כבה הגז מתנתק מיידית. כדי להדליק צריך להחזיק מתג ביטחון כך שילד לא יכול לעשות שום נזק. הבוילר חייב להיות מותקן במקום פתוח או מצוייד בארובה מתאימה לפליטת הCO. לפני כמה שנים היה אסון שבני זוג נפטרו כתוצאה מפליטת CO מארובה שנחסמה על ידי קן יונים. במקרה הזה הארובה הייתה של תנור חימום בגז. הזרם בבוילר גז הוא זרם זהה ולפעמים טוב יותר מדוד שמש. אני מציע לך לבדוק (מה שכתבתי בהודעה קודמת) את הפלאנצ' בדוד הקיים.

minkosh

New member
לא בדיוק חארטה,

נכון שהוא מחמם מהר יותר מהדוד, אבל אורך החיים שלו הוא קצר יותר. השאלה היא מה השיקול שנכון לך.

אטמור... היה לסבתא שלי בבית (באמת)

ואני זוכרת שהיא היתה די מבסוטית מהרכישה, אבל אני חושבת שזה די יקר בתחשיב חשבון החשמל. כדאי לך לבדוק את הקטע. לי בבית יש יונקרס, שזה מחמם מים מהיר, אבל על גז. זה מאוד נוח, אבל יקר פחד. גם המכשיר עצמו וגם השימוש בגז. פעם מישהו אמר לי שדוד שמש הכי משתלם, אבל זה לא תמיד זמין וחסר אם שכחת להדליק וכו.... קיצור- אין לי מושג...

למעלה