מחמצת יוגורט זה טבעוני?

vg04285

New member
מחמצת יוגורט זה טבעוני?

מישהוו יודע על מחמצת יוגורט טבעונית (הופקה ללא מוצרים מהחי), אחת שמתאימה להכנה של יוגורט טבעוני.
אם לא אז אולי אתם מכירים פרוביוטיקה טבעונית שמתאימה להכנת יוגורט?
עוד דבר, החיפושים בעניין גרמו לי לתהות האם יוגורט סויה טבעוני הוא אכן טבעוני. אומנם הוא לא מכיל רכיבים מהחי, אבל לא בטוח איך ואיפה גדלו החיידקים.

ladybug6

New member
הפרוביוטיקה של סולגאר מתאימה

יש עוד אבל אני לא זוכרת כ"כ איזה בדיוק.
החיידקים האלה עד כמה שידוע לי גדלים ב..צואה. לא יודעת של מי ואיך בדיוק וגם מעדיפה לא לדעת

בכל מקרה, מספיק להשתמש בפרוביוטיקה פעם אחת ואח"כ אפשר להשתמש בכף-שתיים של היוגורט המוכן בשביל ליצור עוד ועוד.

vg04285

New member
רק אם אתה שומרת את היוגורט.

ואחרי כמה פעמים מומלץ להכין חדש ממחמצת או פרוביוטיקה.

ladybug6

New member
אין הגבלה

כל עוד החיידקים פעילים והיוגורט לא התקלקל אין סיבה לא להמשיך כך גם עשרות פעמים.

vg04285

New member
עם הזמן וככל שמכנים יוגורטים נוספים חיידקים לא רצויים

בד"כ ממליצים להפסיק להעביר את החיידקים מהיוגורט הקודם אחרי 5 העברות בערך.

RSPA

New member
מי ממליץ?

אגב, לא בטוח שזה נכון אם דואגים לעקר את הצנצנות שבהן מכינים את היוגורט, דואגים שלא יהיה בהן אויר ואוטמים אותן עם מכסה טוב. על פניו, במצב כזה, וככל שהשימוש במקור הראשוני ימשך - איכות היוגורט (ואיכות וכמות החיידקים הטובים שלו) רק ישתפרו.

vg04285

New member
ראיתי את ההמלצה במספר מקומות.

אני גם מאמינה שזה ימשיך להישתפר, עד לשלב מסוים שבו זה יהרס. תיאורטית, יתכן שזה ימשיך להשתפר לעד, אבל זה לא סביר. בכל הכנה יש חשיפה לחיידקים חדשים, גם אם מעקרים ועושים הכל נכון (חוץ מזה אני לא יודעת למנוע מאויר להגיע לצנצנות), בכל פעם היוגורט גם יושב במקרר קצת.
מניסיוני המועט בעבודה עם חיידקים, ככל שמעבירים אותם: כשלוקחים דגימה מהדור הראשון מגדלים אותם, לוקחים דגימה מהדור השני וכן הלאה... הסיכוי להישאר עם אותה אוכלוסיית חיידקים קטן.
אפשר אולי גם לנסות להמשיך להשתמש ביוגורט עד שמרגישים שמשהו מקולקל, ולא להגביל את עצמך לאיזשהו מספר מראש. אבל בכל מקרה נראה לי שכדאי לקחת בחשבון שהיוגורט יתקלקל מתישהו.
מעניינת אותי האפשרות להקפיא דגימה מהיוגורט, מצד אחד לא נראה שזה ילך ושהחיידקים ישרדו הקפאה. מצד שני ראיתי שהמחמצות יוגורט שמוכרים אמורות להישאר בהקפאה.

RSPA

New member
לא בטוח שהבנתי מה השיטה שלך להכנת יוגורט. אבל...

בשיטה שאני מכין הצנצנת (שנסגרה מיד עם מזיגת החל"ס+ החידקים "הטובים" בתחילת התהליך) נשארת סגורה היטב במקרר עד לרגע האכילה. לא ברור לי מאיפה וכיצד יגיעו לתוכה עוד חיידקים (רעים) ומה כושר פעולתם ב -4 מעלות צלסיוס. היוגורט המוכן והסגור בצנצנות מחזיק (אצלי) מעמד חודשים ארוכים.
בכל מקרה, צנצנת שנפתחה - תוכנה יאכל או ישמש כסטרטר להכנה הבאה.

vg04285

New member
נכנסים כל פעם שפותחים את הצנצנת בשביל להשתמש ביוגורט.

RSPA

New member
כשפותחים את הצנצנת לאכול זה כמו שפותחים את הפה

גם כשאוכלים דברים אחרים נכנסים חיידקים לפה. אז מה ההבדל? מה זה משנה בכלל? וגם בלי סטרטרים ויוגורט הגוף שלנו - כך אמרו לי - מלא ממילא בחיידקים. אז מה זה משנה כבר אם נכנסו עוד כמה לסטרטר?
כשלוקחים את היוגורט כסטרטר אז אולי גם נכנסים כמה. לא יודע מה קורה עם חיידקים כאלה או אחרים בתהליך האינקובציה ואם כל החיידקים מתנהגים אותו דבר (זה לא ענייני בכלל...). מה שחשוב לי זה שבסופו של דבר (אולי בגלל הריכוזיות העצומה של חיידקים פרוביוטיים שבסטרטר) - הפרוביוטים כנראה אלה שמתרבים במהרה ומתגברים על כל חיידק אחר בסביבה. התוצאה הפרקטית תמיד טובה והיוגורט טעים ועושה לי טוב. לא זכור לי גם שלאחר אכילת יוגורט הייתי צריך לקחת אנטיביוטיקה...
אבל שוב, זה לא מדעי ואני גם לא הכתובת המדעית לעיניינים הללו. מבחינתי מה שמשנה זה התוצאות ונסיונם של אלפים - אם לא הרבה יותר - של אלה שמכינים יוגורט טבעוני באותה הדרך ונהנים.
חוץ מזה, אמרת שיש לך נסיון עם חיידקים, אז למה שלא תחכים/מי אותנו עוד קצת ואם אפשר גם תביא/י אסמכתאות מדעיות לדברים. אולי זה יפתח איזה צוהר למשהו עלום ונסתר.

vg04285

New member
אם אין הבדל אז למה את בכלל סוגרת את היוגורט?

תשאירי פתוח במקרר, או מחוץ למקרר ושיכנסו איזה חיידקים שיש. מה זה משנה בכלל??
אסמכתאות מדעיות למה? לזה שחיידקים נכנסים למאכלים לא סוגרים ולפעמים גורמים לאוכל להתקלקל?
&nbsp

למעלה