מחסום פסיכולוגי מטופו

ניקה22

New member
מחסום פסיכולוגי מטופו

חייבת לשאול, רק אצלי זה קיים?
לא יכולה לראות, לגעת או לטעום טופו, גם כשמבושל.
ברור לי שזה מחסום פסיכולוגי מסוים אבל איני מצליחה להתגבר עליו. זה מתסכל אותי בעיקר כי אני רואה הרבה מתכונים טעימים וקלילים שכוללים טופו.
אבל אני לא מסוגלת. לא יורד לי בגרון.

 
תסווי אותו בתערובת

תטחני או תרסקי אותו או תמעכי אותו ותערבבי עם ירק, הרבה ירק, אם תוסיפי לתערובת רוטב סויה או תבשלי אותה כקציצות ברוטב דומיננטי לא יהיה זכר למרקם או לטעם
 
למשל

חבילת טופו מגוררת דק או מעוכה אליה מוסיפים בצל גדול מגורר גס, ראש סלרי מגורר גס, שני קישואים או פלח דלעת או שני גזרים- אפשר את כל הירקות לטחון במעבד מזון. מוסיפים רוטב סויה, קארי מדרס, פלפל שחור. אפשר להוסיף חצי כוס קמח מאש או חומוס או עדשים אדומים. אפשר במקום סויה להשתמש בחאוויג' למרק, כורכום, מעט קינמון וכמון. מלח לפי הצורך.
כפית סודה לשתיה. מערבבים היטב.
עכשיו אפשר לטגן, לאפות ברוטב או לבשל על מצע ירקות- לבחירתך.
בתבנית מניחים שלל ירקות פרוסים מעט מלח , פלפל שחור, מניחים עליהם קציצות מהתערובת. מעל הכל שופכים רוטב עגבניות/ רוטב חלב קוקוס וכוסברה/ רוטב יין אדום מתקתק ושום. אופים מכוסה.
בסיר מניחים תערובת ירקות על קרקעית הסיר, מוסיפים שמן זית, מלח פלפל. מניחים קציצות מעל, מכסים ומאדים על אש קטנה.
במחבת מטגנים קציצות לפי הגודל שרוצים. ניתן להגיש עם טחינה או רוטב חרדל וסילן.
 

ella100

New member
אוסיף לך עוד רעיון-תוצאה של אילתור

היתה לי שעועית אזוקי מבושלת (אני חושבת שכל סוג שעועית היה מתאים).
הכנתי ממרח עם בצל חי,מלח/פלפל/שמן זית.מכינים ובודקים.עודף מלח הופך את הממרח ללא טעים.
את הממרח הזה אני מאד אוהבת.לפעמים מתחשבת ומכינה את הבצל בכלי ניפרד,כדי שגם סולדי בצל
יהנו ממנו.
&nbsp
מכמות שהשארתי בצד החלטתי לחבר עם 1/2 חב' טופו (שחיכתה שלא אשכח אותה),
הוספתי שום/כוסברה/פטרוזיליה/שמיר/שמן זית ומלח-הכל רוסק למחית.טעים ברמות.
&nbsp
את מבשלת?-יש מצב שיכינו לך?
 

ladybug6

New member
גם לי בהתחלה היה קשה עם טופו וגבינות מסויה

לא נלחמתי בזה, נתתי לעצמי זמן להתרגל לרעיון, בשלב מסוים המחסום ירד :)
ואם בכל זאת בא לך לנסות, ממליצה לנסות שניצל טופו ברצועות קטנות, או לחתוך אותו לקוביות קטנטנות ולהוסיף למוקפץ עם ירקות ואטריות והכל ביחד בצלחת כבר מרגיש יותר מאוזן מלקחת גוש טופו ולהכניס לפה..

&nbsp
ועוד רעיון:
סלט "ביצים" - פשוט תפוררי את הטופו באצבעות, תערבבי עם מיונז טבעוני, בצל מטוגן, מלח פלפל, ואפשר קצת פירה תפו"א (לא חובה). יוצא ממש טעים. אם מוסיפים לזה גם מלח הודי ורוד (קאלה נמק) זה גם מוסיף טעם וריח של ביצה וזה בכלל טעים.
 

ניקה22

New member
תודה לכם על הרעיונות

לפני כמה חודשים אילתרתי איזשהו תבשיל מקינואה, גמבה ופטריות, והחלטתי לתת צ'אנס לטופו אז הוספתי קוביות קטנות. זה יצא טעים מאוד אבל מצאתי את עצמי בוררת את קוביות הטופו, ממש לא יכולתי להכניס את זה לפה.

אני אנסה באמת לטחון/לרסק בתבשילים.
 
כי חבל

זה מקור מצויין לחלבון עשיר, לסידן ולמנות חמות
לא חייבים אבל כדאי
 
למעלה