מחסום

אלי_פ

New member
מחסום

עצור, הי אמרתי לך לעצור טמבל, תזדהה ותרים ידיים או שאתה מחוסל, לא אני לא מאיים אני מקיים או ככה יותר טוב. כן, מאיפה באת? כתובת מדוייקת בבקשה. אוקי ולאן אדוני מיועד, במספרים בבקשה. אוקי. מה במטען? , לא ענייני?! תשמע טמבל, כל מה שעובר פה זה ענייני ברור? דאטה ? מה אתה אומר ? חכמולוג כל מי שעובר פה מביא דאטה, תהיה יותר מדוייק בבקשה. אה סיסמאות מוצפנות, אוקי נשמע יותר טוב, תפתח בבקשה את החבילה הזו והשלישית משמאל. תראה אני לא צריך לספר לך על המצב אה? יותר מדי חשודים מנסים להכנס פה, ומאז שהצליח המיקרוב ההוא לחדור לפני שבועיים העלו את רמת האבטחה והגדירו לי מאד במפורט מה לבדוק ואת מי להכניס ואני, עם כל שנות הנסיון שלי, בסך הכל ממלא הוראות, אז אל תתעצבן ותעשה מה שאומרים לך. רק שבוע שעבר היה פה אחד, ניסה להכניס "מתנה" ככה הוא אמר, אבל אני, מזהה סוסים טרוייאנים מקילומטר, לא עשו אותי באצבע, לא סתם זכיתי בפרס לפני שנה וחצי, כתבות בעיתון עשו עלי, עשו נסיונות לראות מי נכנס, מה לא בדקו, תיזזו לי ת´צורה, אבל הראתי להם שיש להם עסק עם טכנולוגיות משובחות, חומר טוב מה שניקרא. תפתח גם את החבילה הזו, כן אני יודע שזה רק סיסמאות אבל אני חייב לבדוק, אל תתחיל להעלב לי פה. תראה רק לפני חמש שנים הם שינו את השיטה, הבינו שהדרך היחידה להגן על המערכות זה בעזרת בינה מלאכותית, המערכות נהיו חכמות מדי והוירוסים איתם. בהתחלה היינו די טיפשים, יכולת להעביר פנימה כל מה שרצית אם היה לך טיפה שכל, היה קלי קלות לעקוף פייר-וול לוגי, תסתכל עליו קצת, חפש נקודות תורפה ותשתמש בהן, קלי קלות. היום כמו שאתה רואה זה עסק מסובך. נו, חבילה הבאה בבקשה, אל תתחיל להתבכיין, ככה זה פה במחסום שלי. אגב, ארזת לבד? תראה אחד היתרונות שלנו , הפייר-וולים עם הבינה המלאכותית היא שאנחנו עשרות דורות יותר חכמים מהוירוסים, יקח לטמבלים הקטנים שנות דור להגיע למה שאנחנו הגענו. אצלנו בדיקה זו בדיקה, לא, אני לא אומר שאין קיצורים תראה, לפעמים כשהמעבד הראשי לא רואה אנחנו מחליקים דברים, תשמע צריך לחיות ממשהו וההקצאות ממשאבי המערכת לא מי יודע מה, אתה יודע איך זה, מערכת בינה מלאכותית כמוני מקבלת הקצאות ממעבד דיגיטלי מפגר מדור ישן. לפעמים הוא שולח אותי הביתה בלי שום משאבים כמעט. אתה לא יודע כמה אני מקנא בכם לפעמים, השליחים הפשוטים שמסתובבים ברחבי הסייבר, פוגשים חברה מעניינים, משיגים איזה הקצאת זיכרון פה, מפלחים זמן מעבד שם, החיים הטובים. מה לא הייתי עושה בשביל כמה מגה נוספים. מה יש לך ? שני מגה? מאיפה? סחבת ולא שמו לב? , למה לא נעשה איזה עיסקה קטנה? אף אחד לא צריך לדעת, אני אסתיר את זה מהלוג. מה אני אעשה בשבילך ? מממ... מה דעתך על מגה אחד לי ובתמורה כל שאר החבילות נכנסות חופשי בלי לעקב אותך בבדיקה? מהתחלה נראית לי בחור טוב, ויש לי מספיק בינה מלאכותית לזהות בחור טוב כשאני רואה אותו. אוקי חצי מגה, גם טוב, נו זה ישפר לי את הביצועים באופן משמעותי, שים אותו פה בצד, בכניסה כאילו שכחת ואני אאסוף אותו כשלא ישימו לב. טוב תיכנס, צריך עזרה עם החבילות? לא לא צריך לבדוק אין בעיה, עָלָי! אחלה , המשך נסיעה נעימה ברחבי הרשת שלנו, שמחתי לעשות איתך עסקים, הֶי , מה קורה פה, מה אתה משתנה , חזור הנה מיד, בוא הנה אמרתי, בוא בבקשה תחזור, אל תתחיל לעשות נזקים זה הסוף שלי יפטרו אותי קח את החצי מגה ותחזור לפה בבקשה, בבקשה.. אוי שיט, איזה טמבל אני, איזה טמבל, איזה טמבל.

אלי_פ

New member
תודה, אני עושה צעדי כתיבה ראשונים ו

הביקורות מאד חשובות לי תודה

Sabre Runner

New member
משעשע ביותר

קצת חלש בתור סיפור, קצת חלש בעניין המגה-בייטים אבל ביצוע טוב. אותי הכי הצחיק, בתור אחד שליווה את אבא שלו בלא אחת ולא שתי נסיעות משלוח, הכי הצחיק אותי המשפט "ארזת לבד?". זה משפט שתמיד שואלים ואנשים כבר עונים לא אוטומטית אבל זה נורא מצחיק לשאול מעביר פאקטים את המשפט הזה.

אלי_פ

New member
הייתי חייב לכתוב המשך

פשוט לנסות לראות צד נוסף של אותו סיפור. קראתי לו: שימוע תראה CP , זה לא אני, באמת, לדעתי הוא נכנס ממקום אחר, אולי פתחו לו דלת אחורית, אולי מישהו שיתף פעולה,אני בחיים לא הייתי נותן לו להכנס. זו לא אשמתי. אם הוא היה עובר דרכי הייתי בודק לו כל חבילה וחבילה, מה אני חדש פה? ת´שמע CP אנחנו לא מכירים מהיום אה?, תמיד הערכתי אותך ואני זוכר את היום הראשון שקיבלת אותי לעבודה. וכל השידרוגים והחיזוקים שתמיד נתת לי, לא אני לא מתחנף, באמת מעריך את זה. לא אומר שלא היו לנו קטעים קשים פה ושם, אבל בסך הכל אנחנו מסתדרים יופי. אני חושב שאני עושה ת´עבודה מצויין, נו, אז התפלח לי אחד פנימה, קורה, מה לעשות, יש לי בינה מלאכותית לא אלוהית. אתה הרי לא רוצה להביא לפה אחד חדש, ללמד אותו את כל העבודה, CP , אבטחה זה עסק למקצוענים עם נסיון, ואני לא צריך לספר לך כמה נסיון יש לי, אתה בטח זוכר את כל הפרסים, והכתבות שעשו עלי, זה לא היה כל כך מזמן. מזדקן? לא חושב שאני מזדקן,למה?, אני דווקא מקפיד ללמוד את כל הטכנולוגיות החדשות ולהתעדכן. נו אז פעם אחת נפלתי נו קורה, לא אני לא מודה שהוא עבר דרכי אבל אולי , יכול להיות שלא שמתי לב, אתה יודע איזה עומס יש עלי, התעבורה ברשת רק גדלה , אתה יודע מה זה לבדוק כל חבילה. אז אולי הוא עבר ושכחתי לבדוק את אחת החבילות, תשמע זה קורה, הנה רק אתמול שמעתי מחבר שהיתה להם פריצה רצינית ודיסקים שלמים נמחקו, כן, אני יודע שגם פה היה נזק גדול והלכו נתונים לאיבוד אבל זה לא אותו דבר. מה אני אעשה אולי הוא עבר דרכי, אני לא אומר שבטוח, אולי, לא זוכר את הפרצוף שלו, תשמע הוירוסים האלו נהיים יותר ויותר חכמים, לא כמו פעם שהיו סתם רצף בינארי. אני לא אומר שלא אוכל להתמודד איתם בעתיד, באמת, פעם אחרונה שזה קורה לי, בחיים לא מעביר יותר חבילות בלי בדיקה. והסיפור עם החצי מגה שמצאו ליד השער , זה קישקוש,סתם שמועה, זה לא שלי, בטח נפל למישהו, פשוט לא שלי, נקודה. מי שמע אותנו? הכרטיס-קול, הוא סתם מנסה לסבך אותי, אף פעם לא הסתדרנו. מה הוא אמר?, מה הוא שמע? שוחד? , אני? , בחיים לא!! שוחד?!, ככה אתה מכיר אותי? פשוט חשבתי שמדובר בחבילות ריקות, והוא בלי קשר אמר שיש לו זיכרון פנוי בשבילי, מה פתאום שוחד. לא בבקשה אל תסירו אותי, אני מותקן כבר שנים ולא היו בעיות, אל תסירו אותי, יודע שיש לך אחריות בתור מעבד ראשי , אבל בכל זאת אנחנו חברים כבר הרבה זמן. אתה יודע מה אני מתחייב לתפקד כמו שצריך מעכשיו, אה? .. כן אני יודע שכבר אמרתי את זה פעם, כן אני יודע שזה רשום בלוג. אבל הפעם באמת אשתפר, אני מוכן לוותר על חלק מהקצאות הזיכרון, רק אל תסירו אותי, בבקשה, בבקשה.. אוי. איזה טמבל אני.

ailag

New member
סיפור טוב

הסיפור טוב, הרעיון טוב ומעורפל בהתחלה עד הנקודה שבה אנחנו אמורים להבין (הפסקה עם הבינה המלאכותית). כמו שהתכוונת. הערות: הפיסוק וסדר השורות, במיוחד בהתחלה. זה לא מפריע לקריאה, אבל זה יכל להיות יותר חלק. למשל: עצור! היי, אמרתי לך לעצור, טמבל! <<שורה למטה, כאילו זה תסריט>> תזדהה ותרים ידיים או שאתה מחוסל. לא, אני לא מאיים, אני מקיים. התוספת היתה קצת מיותרת, כי הסיפור כמעט מיצה את עצמו בחלק הראשון. כמו שצריך, לדעתי. וסתם משהו שבולט לי תמיד.. "מעכב" ולא "מעקב". מהמילה עיכוב. ניטפיקינג, איי נו.

למעלה