מחסור באישור מסירה

יוסי99

New member
מחסור באישור מסירה

מה התוצאות ? הפחתת ריבית שנצברה מיום פתיחת התיק עד ליום שבו התגלה לחייב על קיומו? ביטול כל ההליכים שננקטו ? (בזה אני די בטוח) או שעל התיק להסגר כליל ויש לפתוח מחדש בהליכים (נדמה לי שלא) ? תודה.

האם כוונתך שבתיק לא בוצעה מסירה כדי

אם כוונתך שבתיק ההוצל"פ לא בוצעה מסירת אזהרה כדין וננקטו הליכים אזי אין הדבר מבטל או מפחית את הריבית שכן החוב צובר הפרשי הצמדה וריבית כחק אולם בהחלט אפשר לבטל את שכ"ט עו"ד ב' הנפסק לאחר נקיטת הליכים בחלוף מועד האזהרה ההליכים לא יבוטלו אלא אם כן תגיש בקשה מנומקת לראש ההוצל"פ מלווה בהתנגדות לביצוע

יוסי99

New member
נשמע תמוה

נפתח נגד אדם תיק בהוצל"פ. לא נודע לו מעולם על קיומו של התיק. הזוכה לא פעל בתיק 5 שנים, ובמעמד פתיחת התיק לא נמסרה כל אזהרה לחייב. כעת החוב הכפיל את עצמו פחות או יותר (ע"פי הריבית החדשה - 12.8 כפול 5, ועוד ריבית דריבית והצמדה). מדוע על החייב לשלם כפליים ? מילא הצמדה, אותה הוא חב בכל מקרה. אבל מדוע עליו לשלם ריבית הוצל"פ, כאשר לא ידע על קיום התיק ולפיכך לא יכל לפרוע אותו לפני 5 שנים ?

moshejec

New member
יוסי למה מפליא?

יוסי 99 אם חזר לאדם שיק לא סביר שהוא לא ידע שהשיק חזר. כמו שכל אחד ידע אם הבנק חייב אותו בסכום כפול מסכום השיק הרי כל אחד יודע שהשיק חזר הצמדה וריבית זה לא עונש ולא פרס. חזר שיק לכו לשלם בלי לחכות שהחוב יתפח שכ"ט עו"ד והוצאות זה כסף ובסןף גם אותם משלם החייב אז על מה הפליאה? חוץ מזה שיש מספיק חכמים שחושבים שאם לא יקחו דואר רשום או יהיו עסוקים בבריחה לא ימצאו אןתם והחוב יעלם לו.

יוסי99

New member
מקרה שונה

אני דיברתי על מצב שבו ניתן פס"ד בהעדר הגנה (בתיק ביהמ"ש- "סרב לקבל" - שייתכן שזה שקר), ונפתח לאחר מכן תיק הוצל"פ. גם בהוצל"פ החייב לא קיבל אזהרות במשך תקופה (אין אישור מסירה. אם היה מסרב לקבל - היה רשום.), ויום בהיר הוא נדרש לשלם את החוב + ריבית של הוצל"פ על כל הזמן שהתיק פתוח, כאשר לא ניתנה לו מעולם הזדמנות לפרוע בזמן את החוב.

הגש בקשה להפחתת שכ"ט עו"ד

תוכל להגיש בקשה להפחתת שכ"ט עוד הן בתיק ההוצל"פ והן בתיק בן ניתן נגדך פסק דין בטענה כי לא בוצעה לך מסירה כדין

למעלה