מחסור בויטמין D ושיפור שכלי

מחסור בויטמין D ושיפור שכלי

שמעתי שעודף בויטמין D גורם לירידה שכלית. אז האם מחסור בויטמין D באופן כרוני (במשך שנים רבות) מעלה את היכולת השכלית ? אובחנתי בניצן כסובלת מלקויות למידה ובין השאר הפרעות קשב וריכוז. הפסיכיאטר קיבל את כל האבחנות (של הנוירופסיכולוג, אגודת ניצן, האנדוקרינולוג וכו') ונתן לי אבחנה נוספת של אוטיזם. אני סובלת מהפרעות קשב מסוג ADD וירידה בזיכרון ולכל זה הנוירופסיכולוג שאיבחן אותי קרא לזה "ירידה שכלית" בשפה הרגילה שלנו ובשפה המקצועית שלנו "פסייכו-אלצהיימר", האם הפרעות הקשב והירידה השכלית יכולות להיות תוצאה של המחסור בויטמין D ממנו אני סובלת שנים רבות ? האם אוטיזם יכול להיות תוצאה של עודף מחסור בויטמין D ? האם אוטיזם יכול להיות תוצאה של מחסור בויטמין D ? אגב, אתמול קיבלתי תוצאת בדיקת דם שנתית שגם השנה יש לי מחסור בויטמין D (אני סובלת מאוסטאופורוזיס ומחפשת נחמות במצב הזה של D נמוך).

razgalili

New member
מחסור בויטמין D

יכול לגרום לבעיות לב, כאב כרוני, פיברומילגיה, לחץ דם גבוה, דלקת פרקים, דיכאון IBS, השמנה, PMS, מחלת כרון, סרטן, מחלות אוטואימיוניות, אסטיואופרוזיס, חולשת שרירים ומומים מולדים. ולא, זה לא הופך אותך לגאון. הפרעות קשב יכולות להיות עקב מחסור בויטמין A, וכיוון שויטמין A וD עובדים בסינרגיה בתחומים אחרים יש להניח שגם מחסור בויטמין F יכול להביא לבעיות קשב. אוטיזם איננו נובע ישירות ממחסור בויטמין D למיטב ידיעתי, אבל יש להרבה ילדים בספקטרום מחסור בויטמין D, מה שיכול להראות על קשר אפשרי בין השניים.

למעלה