מחסור בויטמין D ושיפור שכלי

מחסור בויטמין D ושיפור שכלי

שמעתי שעודף בויטמין D גורם לירידה שכלית. אז האם מחסור בויטמין D באופן כרוני (במשך שנים רבות) מעלה את היכולת השכלית ? אובחנתי בניצן כסובלת מלקויות למידה ובין השאר הפרעות קשב וריכוז. אני סובלת מהפרעות קשב מסוג ADD וירידה בזיכרון ולכל זה הנוירופסיכולוג שאיבחן אותי קרא לזה "ירידה שכלית" בשפה הרגילה שלנו ובשפה המקצועית שלנו "פסייכו-אלצהיימר", האם הפרעות הקשב והירידה השכלית יכולות להיות תוצאה של המחסור בויטמין D ממנו אני סובלת שנים רבות ? אגב, אתמול קיבלתי תוצאת בדיקת דם שנתית שגם השנה יש לי מחסור בויטמין D (אני סובלת מאוסטאופורוזיס ומחפשת נחמות במצב הזה של D נמוך).

TheFinalCut

New member
תשובה

על ויטמין D מתוך ספר הלימוד "Understanding Nutrition": ויטמין D שונה מיתר הויטמינים בכך שהגוף מסוגל לייצר אותו, בעזרת אור השמש, מחומר אחר שמבוסס על כולסטרול (שגם אותו הגוף מסוגל לייצר בעצמו). בחשיפה מספקת לשמש, אנשים אינם זקוקים לויטמין D מהמזון. קרני אולטרה סגול מהשמש פוגעים בעור והופכים את הקדם לפרה-ויטמין D3, שנע במהלך 36 השעות הבאות בגוף ומומר לויטמין D3. גם הפרה-ויטמין פעיל, אך הויטמין הבוגר פעיל פי 500-1000 ממנו. חסר בויטמין D גורם לבעיות רבות במגוון מערכות בגוף: שיניים-עצמות: הפסקת גדילת עצם, כאבי פרקים, פגיעה ביצירת האמייל בשיניים, בקעים בשיניים, נטיה לרקבונות בשיניים, נסיגת תאים יוצרי דנטין. דם: אנמיה, לעיתים בעלת תסמינים הדומים להתייבשות. עיניים: עיוורון לילה, שינויים ברקמות אפיתליאליות, התייבשות, כתמים אפורים משולשים בראייה, התרככות הקרנית, ואף ניוון קרנית ועיוורון. עור: סתימת זקיקי שיער עם קרטין, היווצרות גושים לבנים. מערכת העיכול: שלשול, שינויים בדפנות מערכת העיכול מערכת החיסון: דיכוי תגובה חיסונית; דלקות שכיחות במערכת הנשימה, עיכול, שלפחות השתן, מערכת המין והכליות. מערכת העצבים: המוח ועצבי חוט השדרה גדלים מהר מדי ויוצרים עיוותים בגולגולת ובעמוד השדרה. בנוסף: אבנים בכליות. התסמינים הנפוצים ביותר של חסר בויטמין D הם בעיקר בעיות בעצמות. המלצות לצריכת ויטמין D: הגוף יכול לקבל את כל הויטמין D שהוא צריך עם חשיפה מועטה לשמש. לעומת זאת, הועדה שהרכיבה את המלצות הצריכה של ויטמין D הניחה שאין חשיפה לשמש. מעט מאוד מזונות מכילים באופן טבעי ויטמין D, ואלו בעיקר מזונות מן החי. מוצרי חלב מסוימים וחלב מועשרים לעיתים קרובות בויטמין. גם מרגרינה מעושרת מהווה מקור יעיל.הכותבת מדגישה שמבוגרים, בעיקר באזורים שטופי שמש, אינם צריכים להתאמץ כלל כדי לקבל ויטמין D ממזונם. הם פשוט צריכים לבלות מעט זמן בחוץ. לא ראיתי שום אזכור של בעיות זיכרון או ירידה שכלית, או תסמינים דמויי אלצהיימר, בהקשר של חסר בויטמין D.

למעלה