מחסור בכולסטרול

דניעל1

New member
מחסור בכולסטרול

עשיתי בדיקת כולסטרול ויצאו לי התוצאות הבאות: 111 כולסטרול בסה"כ כשהנורמה היא 110-200 (לפני שנה היה לי 147) 36 כולסטרול הטוב כשהנורמה היא 40-120 (לפני שנה היה לי 39) 61 כולסטרול הרע כשהנורמה היא 40-130 (לפני שנה היה לי 99) מה יכול היה לגרום לזה? בתקופה הזאת התזונה שלי השתפרה מאוד - הורדתי שומן טראנס לחלוטין מהתפריט, הפחתי הרבה בשומן רווי, הוספתי שמן זית לכל דבר בערך (גם שמן פשתן), טיגנתי רק עם שמן קנולה, והתחלתי לאכול אגוזים וטחינה. כל אלה היו אמורים להעלות לי את הHDL לא? מה הסכנות של כולסטרול כל כך נמוך? יש כאלה בכלל? מה היה יכול לגרום לזה? איך להעלות אותו? והתוצאות של עכשיו יותר טובות מהתוצאות של שנה שעברה, כי יחס הHDL עלה ביחס לכולסטרול הכללי? *הבהרה: אני לא לוקח תרופות להורדת כולסטרול או משהו כזה תודה רבה, סליחה ששאלתי הרבה שאלות אבל אני חייב תשובות

לא הזכרת פעילות גופנית

תזונה מאוזנת היא חשובה אבל הדרך היחידה להעלות את הכולסטרול הטוב היא פעילות גופנית. בהצלחה!

דניעל1

New member
אני עושה מדי פעם, לא משהו מיוחד

אבל שנה שעברה עשיתי הרבה הרבה פחות פעילות גופנית ויצא לי כולסטרול יחסית תקין, לא נראה לי שזאת הסיבה. את יודעת מה הסכנות של זה (באתר של הקופ"ח היה כתוב רק מה הסכנות של עודף)?

דניעל1

New member
נ.ב. זה יכול לפגוע לי בספיגת הסידן?

כי אם אני לא טועה אז ויטמין D שאחראי על ספיגת הסידן נוצר מכולסטרול, ואם יש לי חוסר כולסטרול אז...

TheFinalCut

New member
באנשים נורמלים אין כזה דבר חסר בכולסטרול

שלום, כולסטרול הוא רכיב חיוני בקרומיות התאים שלנו, אבל הגוף שלנו יודע לייצר אותו לבד, בהתאם לצורך. בניגוד למצבי עודף בכולסטרול, שהם נפוצים מאוד במערב (וכפי שידוע היטב כיום, מקושרים למגוון מצבי מחלה), היעדר כולסטרול בתזונה איננו מצב שיכול להשפיע לרעה. היוצא מן הכלל הזה הם אנשים החולים במחלות גנטיות ספציפיות (כתסמונת סמית'-למלי-אופיץ), הכוללות פגיעה במסלול התאי של ייצור כולסטרול. מלבד מקרים נדירים וספציפיים אלו, למיטב ידיעתי אין מידע המעיד על השלכות שליליות להימנעות מכולסטרול בתזונה.

דניעל1

New member
אם הבנתי נכון

אז אמרת שלא יכולים להיות נזקים לכולסטרול מועט? מה עם הויטמין D? תודה

TheFinalCut

New member
תשובה

זה נכון שויטמין D מיוצר מכולסטרול, אך כאמור לעיל, הגוף שלנו מסוגל לייצר כולסטרול, וגם להמיר אותו במסלול ספציפי לויטמין D ע"י חשיפה נאותה לשמש. מבדיקה קצרה נראה שחסר בויטמין D אינו נובע מרמות נמוכות של כולסטרול (אלא אם מדובר ברמות פתולוגיות שנובעות מפגם בייצור כולסטרול בגוף, כמו התסמונת שהוזכרה בהודעה מעלה). חסר בויטמין D כן עלול לנבוע מצריכה מועטה בתזונה בשילוב עם חשיפה מועטה לשמש, מחלות הפוגעות בספיגת הויטמין, או מחלות תורשתיות ספציפיות (המאופיינות בפגיעה במסלולי הייצור או המטבוליזם של הויטמין). בישראל, גם אנשים עם רמות בסיסיות של כולסטרול מסוגלים לייצר די ויטמין D ע"י חשיפה של רבע שעה ביום לשמש.

דניעל1

New member
אז רק בשביל לוודא

(סליחה אבל אני חייב) אין סכנות בכלל לכמויות קטנות של כולסטרול בדם, אלא אם כן יש בעיות גנטיות כמו שכתבת, ומה שחשוב זה היחס בין הHDL לLDL ולא הכמות, נכון? תודה

TheFinalCut

New member
_-_-_-_

לפי מה שראיתי, רמות נמוכות (אך תקינות) של כולסטרול בדם אינן מזיקות או מעידות על חסר (שיכול להגרם רק במצבי מחלה נדירים). אם בכל זאת נמצא סייג לכלל הזה, אז לא מזמן היתה כתבה על כך שאנשים שסובלים ממחלות לב מסוימות ובעלי כולסטרול גבוה בעלי סיכויי שרידות גבוהים יותר לעומת חולים בעלי כולסטרול נמוך. אבל גם צריך לקחת בחשבון שכולסטרול גבוה הוא אחד הגורמים למחלות הללו... לגבי ה-LDL וה-HDL, גם הכמות וגם היחס חשובים, אבל למיטב זכרוני, יחסים מסוימים (כשה-LDL גבוה וה-HDL נמוך בהשוואה) מקושרים בצורה ברורה יותר למחלות לב וכלי דם מאשר רמות total גבוהות בלבד, וכמו כן, יחס LDL:HDL בעייתי מהווה גורם סיכון גם כאשר רמות ה-total יחסית נמוכות.

דניעל1

New member
אה, תודה עכשיו הבנתי

ועוד משהו קטנצ'יק, למה אתה לא כותב גם בפורום "צמחונות וטבעונות"? יוכלו להיעזר בך שם

דניעל1

New member
אם הבנתי נכון

אז אמרת שלא יכולים להיות נזקים לכולסטרול מועט? מה עם הויטמין D? תודה

zes

New member
את יכולה לאכול קוקוס

בקוקוס יש כולסטרול טיבעי ובריא

למעלה