מחסור ב-B12 - דימום מהחניכיים

faincut

New member
מחסור ב-B12 - דימום מהחניכיים

שלום! אני צמחוני לאחרונה אני סובל מדימומים בחניכיים. אני יודע שהשיניים שלי במצב טוב כי אני מטפל בהם טוב. אמרו לי שדימום בחניכיים (חניכיים רגישות) הוא תסמין למחסור בוטמין B12. יש בסיס לאימרה זו?

דורון ק

New member
לא ידוע לי על קשר שכזה

אבל שאלה:האם אתה אוכל מספיק פירות וירקות טריים?

עוד משהו...

שלא תשמע מרופא השיניים שלך. הגורם הכי ישיר לבעיות חניכים (דלקות, נסיגה, דימום וכו´ וכו´) זה אכילת ושתיית מזון חם! כן, כן, מה ששמעת. ועוד סיבה זה ציחצוח יתר של השיניים. עצה שלי: נסה למשך חודש להוריד כל מאכל ומזון חם מהתפריט שלך (אין עוד "בוא מהר לפני שהאוכל מתקרר", ובלי קפה / תה / שוקו חם על הבוקר), בהנחה שאתה מצחצח שיניים פעמיים ביום, נסה לרדת ל-3 פעמים ביומיים. דווח לנו אחרי חודש על מצב החניכיים שלך. השערה שלי: תוך חודש החניכיים שלך חוזרת להיות בריאות ולא מדממות.

faincut

New member
מצחיק...

מצחיק אבל אני כמעט ולא אוכל מאכלים חמים... יתכן שאצל כמה אנשים התופעה כן מתרחשת בעת אכילת מאכלים חמים אני בעיקר אוכל סנדוויצ´ים במהלך היומיום.... ואני מצחצח שיניים רק פעם אחת ביום, לפני השינה... אנשים אמרו לי שמחסור בוטמין B12 זה גורם ךלתופעה ולעוד מספר תופעות ואני מפחד.... חייב B12!!

דורון ק

New member
אתה יכול להיות רגוע

אין שום סיבה לחשוב שמחסור בויטמין B12 יגרום לבעיות חניכיים! אנשים מאמינים בהרבה מיתוסים ואומרים הרבה דברים שהם לא ממש נכונים!? הרבה דברים יכולים לגרות את החניכיים אבל מבחינת תזונה מרכיבי המזון החשובים לבריאות החניכיים הם ויטמין C וקו-אנזים Q10 וישנם עוד כמו סידן וויטמין B6 אבל העדויות בקשר אליהם פחות חזקות. אצל אנשים עם צריכה נמוכה של פירות וירקות טריים(ומכן צריכה נמוכה של ויטמין C) נמצאים בסיכון מוגבר לפתח דלקות חניכיים-האם הפירות והירקות שאתה אוכל באיכות טובה או מוקפאים וכו´? גם במידה ואין מחסור בויטמין C תוסף(עם פלאבנואידים) הצליח לשפר במחקרים(למרות שלא בכולם) את מצב החניכיים אצל אנשים עם דלקת. ישנם המעריכים שלסינטזה לקויה של קואנזים Q10 יכולה להיות השפעה על החניכיים ואכן תוסף הוכח כמשפר מצבי דלקת ונפיחות בחלק מהמחקרים. ישנן תרופות כמו פניטואין(דילנטין,אפנוטין) שיכולות לגרום למחלות חניכיים אצל חלק מהאנשים. שטיפה חיצונית בתמיסה המכילה חומצה פולית גם כן יכולה לעזור. כמו כן אני חושב שהעצה של אלון היא נכונה ואתה צריך לבדוק אישית מה גורם/מחריף-זה יכולה להיות ארוחה חמה או שתייה קפואה למשל. אבל כמובן צריך להתייעץ עם רופא שיניים בבדיקה אישית מאחר שיכולות להיות הרבה סיבות נוספות!

jesse1

New member
סליחה, אני פשוט חייבת ../images/Emo10.gif

אתה מצחצח שינייים פעם ביום ??????? בערב ??????? אני ממש מתנצלת על ההודעה הזאת אבל כשאתה קם בבוקר עם פה שלא מריח כמו גן של שושנים, אתה הולך ומדבר עם אנשים ??????? אולי עדיף לצחצח שיניים רק בבוקר ? סליחה סליחה סליחה (ושוב סליחה אבל הייתי מוכרחה)

faincut

New member
רק בבוקר במקום בערב???

ממה שאני יודע, צחצוח שיניים נועד להסיר חלקי מזון מבין השיניים, כך שבמהלך הלילה השיניים יהיו נקיות ולא ירקב לך במשך כל הלילה... בדרך כלל שאני קם בבוקר אין לי שום ריח רע מהפה ואני שותה משהו כדי להרטיב את היובש מהלילה וזהו... אבל צחצוח בבוקר לדעתי חסר טעם, אם לא צחצחת בלילה לפני השינה. כעקרון מה שמגן על השיניים במהלך היום זה הרוק בפה שלך, ובלילה כשאת ישנה הפה מתייבש כי את מייצרת הרבה פחות רוק והשיניים ואיזור חלל הפה מתייבש. לכן צחצוח לפני השינה חשוב מאוד!

monkilita

New member
אם כבר

מה שמוריד שאריות אוכל מהשיניים זה חוט דנטלי. לא מברשת שיניים. שמה שהיא עושה זה מורידה שכבה שנמצאת על השן.. אבל לא ממש קשור לפורום.. לא?? ;)

טעות גדולה עיקרית והכי חשוב גורלית!

דבר ברח לך מהידע ולא שמעת על החשיבות הגדולה ביותר !!!!! של ציחצוח בבוקר (כמובן מלבד הדאגה לזולת ) . במשך הלילה מתבצרת בפה החומצה היא מה שלאחר מכן גורמת לריח הרע יחד עם הריקבון של האוכל שנשאר (בתקווה שלא נשאר ) החומצה והחידקים שגדלים (והם גדלים) בזמן השינה היא ה"מסוכנת" ביותר כי היא תתקוף ברגע הראשון שתכניס משהו לפה (וזה קטלני ביותר). לכן הציחצוח החשוב (ולא ביותר כי שניהם חשובים) הוא ציחצוח הבוקר המנקה את הפה לפני האכילה הראשונה . יש אנשים שמגדילים ומצחצחים לפני כל אכילה (דבר שאם עושים בצורה עדינה וקצרה מאוד בריא לשניים- הציחצוח של הבוקר והערב חייב להיות הרבה יותר קפדני !) לכן דע לך שמה שגורם לך לדימום הוא בהחלט יהיה האי ציחצוח בבוקר הרבה לפני החוסר b 12. אז למען פה בריא יותר צחצח בבוקר ... 60 שניות על ציצוח בוקר

דורון ק

New member
אכן טעות בידייך(בשינייך)-עוד טיפים

מומלץ לצחצח שיניים פעמיים ביום!-עם משחה המכילה פלואוריד. כמו כן מומלץ להשתמש בחוט דנטלי פעם ביום,על מנת לצמצם את הפלאק. ביקור אצל שיננית לעיתים. מומלץ לאכול מאכלים עתירי סיבים ולאכול תזונה נכונה(עם סידן,ויטמין C וכו´-פירטתי בהודעה קודמת). עוד גורמים שנמצאו קשורים לבעיות חניכיים הם: עישון-צריך עוד סיבה לא לעשן!? שינויים הורמונלים-הופכים את החניכיים ליותר רגישות. אנשים עם סכרת. סטרס-מחליש את יכולת ההגנה מזיהומים ודלקות. תרופות-פירטתי בהודעה קודמת. גנטיקה-ישנם אנשים הנוטים לפתח דלקות חניכיים יותר מאחרים. מומלץ לך ללכת לרופא שיניים ולשמוע עוד טיפים ומידע ממנו מאחר שהדלקת עלולה להחמיר ללא טיפול הולם-תעדכן אותנו! בהצלחה!

faincut

New member
כן, בטח!

פירות וירקות אני אוכל בכל ארוחה במהלך היום! אני לא חושב שB12 קיים בפירות וירקות....

lilithmm

New member
הוא קיים רק לא כ"כ זמין...

למה שלא תתגבר עם ויטמין b12 של סולגר? מאוד טעים על הבוקר

vegan

New member
מידע על B12

למעוניינים - בתשובה לשאלה על המינון המומלץ ל B12 שלחתי תשובה שנמצאת אי שם בעמוד הקודם. ברשימת התסמינים הידועים של חוסר ב B12 מופיעים פצעים בלשון, אך לא דימום מהחניכיים. מידע נוסף (בעברית) על B12 ניתן למצוא כאן

למעלה