מחסור ב-B12

Noam S

New member
מחסור ב-B12 ../images/Emo184.gif

שלום, נתחיל בכך שאני לא ממש צמחוני... יותר טבעוני (גם לא מדויק אבל נגיד...) אני פשוט לא מת על בשר... הרעיון של לאכול בעל חיים לא ממש קוסם לי. ו...דיי מגעיל אותי. ולא תורם לי לתאבון
בקיצר, מבדיקת דם שערכתי לאחרונה התגלה מחסור בויטמין B12. כיצד צמחונים שלא אוכלים בשר (וכל דבר שהוא מעולם החי) מקבלים את הויטמינים והמינרלים השונים שהגוף צריך? תודה

לקשמי

New member
B12

זה הויטמין היחיד שלא ניתן להשיג בתזונה מהצומח (אולי רק במזון מעובד שמועשר בצורה מלאכותית ב-B12) ולכן הדרך של צמחונים וטבעונים להשיג B12 היא בטבליות מציצה מתחת ללשון. זאת הדרך היעילה ביותר. כשיש מחסור כמובן צריך לקחת אותן כל יום. כדי למנוע מחסור אפשר להסתפק בפעם בשבוע.

Noam S

New member
טבליות...

זה נשמע כזה... מלאכותי
לא צמחוני בעליל...

לקשמי

New member
???

אני לא בטוחה שהבנתי אותך עד הסוף. קודם אתה כותב: אני לא ממש צמחוני, יותר לכיוון הטבעונות. טבעונות זה צמחונות. אפילו יותר מרחיקת לכת. אחר כך אתה כותב "נשמע כזה... מלאכותי. לא צמחוני בעליל". לא הבנתי מה הקשר בין מלאכותי לבין צמחוני. צמחוני הכוונה שהוא אינו בשרי. תאמין לי שאין בטבליות האלה בשר. הטבליות מיוצרות מתסיסה של חיידקים, שאתה מכניס לגופך במילא גם כשאתה אוכל מאכלים אחרים. ועד עכשיו לא ידוע על דרך אחרת להשיג B12 מלבד הטבליות הנ"ל שהן בסה"כ תוסף תזונה. אני לא יודעת מה ההגדרות שלך לגבי צמחונות ו/או טבעונות אבל אם בטבעונות אתה מתכוון שאתה לא אוכל שום מוצר מהחי (בשר, דגים, ביצים וחלב) טבליות B12 הן כאמור הדרך היחידה. ומאוד לא מומלץ לזלזל במחסור בB12.

d a p h n a

New member
נראה לי שיש לך בלאגן שלם בהגדרות

צמחוני = אדם שאינו אוכל בשר, עוף ודגים, מכל מניע שהוא (בריאותי, אידיאולוגי, אקולוגי וכו'). לפעמים אדם צמחוני גם ימנע מלבישת נעלי עור וכד', אבל בהגדרה הבסיסית צמחוני הוא פשוט מי שנמנע מאכילה של בשר. טבעוני = אדם שנמנע מאכילת של מוצרים כלשהם מן החי, כלומר לא רק מבשר עוף ודגים אלא גם מחלב, ביצים, דבש וכו'. גם לטבעונות יש מגוון סיבות אפשריות, אבל אני חושבת שהאידיאולוגיה בדרך כלל החזקה ביותר, ולכן בדרך כלל טבעונים גם ימנעו משימוש בכל מוצר אחר מהחי, כגון עור, צמר וכו'. לשני הדברים האלה אין בהכרח קשר להמנעות משימוש במוצרים מלאכותיים, מזון תעשייתי או כל דבר אחר, ובודאי שאין קשר בין זה לבין המנעות מצריכת תוספי תזונה. אנשים רבים, ובכללם אנשים שאינם צמחונים כלל, סובלים ממחסור בבי-12, והדרך לטפל במחסור הזה (שעלול להיות מסוכן אם הוא נמשך לאורך זמן ומתדרדר לרמות נמוכות) היא לקחת תוספי תזונה, כאשר ההמלצה היא על כדורים שמתמוססים מתחת ללשון בגלל שאז הספיגה יותר טובה.

Noam S

New member
הבנתי

אוקיי אז הכוונה שלי היתה שאני לא ממש צמחוני. אלא לא אוהב את הרעיון של לאכול בשר (אני אוכל לפעמים אבל לא שמח מזה יותר מידי). ושאני באופן כללי מעדיף תזונה טבעונית/טבעית. הכוונה שלי היתה שאני לא מתלהב מכל התוספות המלאכותיות שמכניסים לנו למזון (צבעי מאכל, חומרים משמרים)... אבל גם כאן, אני לא שומר ב100%. משתדל שלא. ...ואני אוהב מאד לשתות תה ירוק 3 פעמים ביום ולאכול כרוב ניצנים וברוקולי!

אחלה שאתה מתנגד לצבעי מאכל ולחומרים משמרים

שכנראה באמת מזיקים לגוף. אבל מה ההתנגדות לתוסף B12?

למעלה