מחסן נמוך לתנאי חוץ

היי,

אני רוצה לאכסן כלי עבודה חשמליים ועצים במחסן שיעמוד במרפסת לא מקורה.
אם לשפוט ע"פ החורפים האחרונים, הוא יצטרך לעמוד בגשמים שוטפים, ומאחר שהכלים שאני מתכוון לשמור בו יקרים (לליבי וכספית...), אני רוצה לוודא שלא יחדרו מים ויהרסו אותם.

מחסני פלסטיק קנויים כנראה יעשו את העבודה, אבל הם מן הסתם לא מתאימים "בול" למקום ולצרכים שלי. אז חשבתי לבנות אחד בעצמי.

אני חושב להתחיל מבמה נמוכה (שלדת אורן מחוטא עם דיקט? עם OSB?) אותה אצבע בצבע עמיד למים (flood?) ואעמיד על תחתיות סיליקון / פלסטיק נמוכות.
את המחסן עצמו לבסס על שלד מעץ קל (אורן?), עם תקרה בשיפוע (15 מעלות?) ודלת צדדית.

חשבתי על שני רעיונות לקירות כרגע, אשמח לשמוע תובנות ממוחי הפורום!

1. שימוש בגבס לתנאי חוץ (כחול) עלהשלד מהעץ. יתרון: קל לבניה. חיסרון: אם יחדרו מים (למשל דרך הברגים), הגבס עצמו יתנפח ויהרס. על כן, אם אבחר בכיוון זה, ארצה כנראה לצבוע אח"כ בצבע נגד מים, כדוגמת "רב גמיש" או "גומי קיר", מה שמייקר.
2. שימוש בדיקט, אותו אצפה ביריעת פלסטיק נגד מים, ואז כיסוי דקורטיבי כלשהו.

לגבי התקרה, כאמור תהיה בשיפוע כלשהו לנזילת מים.
אני מניח שאת התקרה אבנה בכל מקרה מלוח עץ (דיקט או OSB).
אני לא בטוח איך נכון להגן על התקרה. חשבתי למשל על שינגלס, או על סנטף.

כאמור, כל הערה, הארה או תובנה תתקבל בברכה (כולל "זה רעיון גרוע, רד מזה"...).

תודה!

dudi4321

Active member
היי,

אני רוצה לאכסן כלי עבודה חשמליים ועצים במחסן שיעמוד במרפסת לא מקורה.
אם לשפוט ע"פ החורפים האחרונים, הוא יצטרך לעמוד בגשמים שוטפים, ומאחר שהכלים שאני מתכוון לשמור בו יקרים (לליבי וכספית...), אני רוצה לוודא שלא יחדרו מים ויהרסו אותם.

מחסני פלסטיק קנויים כנראה יעשו את העבודה, אבל הם מן הסתם לא מתאימים "בול" למקום ולצרכים שלי. אז חשבתי לבנות אחד בעצמי.

אני חושב להתחיל מבמה נמוכה (שלדת אורן מחוטא עם דיקט? עם OSB?) אותה אצבע בצבע עמיד למים (flood?) ואעמיד על תחתיות סיליקון / פלסטיק נמוכות.
את המחסן עצמו לבסס על שלד מעץ קל (אורן?), עם תקרה בשיפוע (15 מעלות?) ודלת צדדית.

חשבתי על שני רעיונות לקירות כרגע, אשמח לשמוע תובנות ממוחי הפורום!

1. שימוש בגבס לתנאי חוץ (כחול) עלהשלד מהעץ. יתרון: קל לבניה. חיסרון: אם יחדרו מים (למשל דרך הברגים), הגבס עצמו יתנפח ויהרס. על כן, אם אבחר בכיוון זה, ארצה כנראה לצבוע אח"כ בצבע נגד מים, כדוגמת "רב גמיש" או "גומי קיר", מה שמייקר.
2. שימוש בדיקט, אותו אצפה ביריעת פלסטיק נגד מים, ואז כיסוי דקורטיבי כלשהו.

לגבי התקרה, כאמור תהיה בשיפוע כלשהו לנזילת מים.
אני מניח שאת התקרה אבנה בכל מקרה מלוח עץ (דיקט או OSB).
אני לא בטוח איך נכון להגן על התקרה. חשבתי למשל על שינגלס, או על סנטף.

כאמור, כל הערה, הארה או תובנה תתקבל בברכה (כולל "זה רעיון גרוע, רד מזה"...).

תודה!
אולי לחבר 4 מחסני פלסטיק איכותיים ולחתוך קירות בינהם? עם קיבוע בינהם עם פלאחים מבפנים ומבחוץ עם אטימות עם סיליקון.
לדעתי למקם 3 שהדלתות כלפי פנים והקיר שלהם יחתך. מ4 קירות ישארו 2 בכל מחסן ואחד ישאר עם הדלת המקורית. לארגן גג משותף אחד שכולל שוליים.
לא ממליץ כלל להשתמש בעץ למבנה שאינו מקורה. עץ לא עומד בנזקי אקלים בישראל. אפשר בחלק העליון לרתך מסגרת מפרופיל ברזל מגולוון 2X4 מה שיחזק מאד את כל המחסן מתזוזות. רצפה לא לשים בה חלקי עץ, ירקב עם השנים או יתמלא בעובש. אפשר משטחי PVC קשיחים ויש בתצורה כמו אריחים או עץ.
חייב לקבּע לרצפה או לקיר כדי שהמחסן לא יתעופף בסופה בעוצמת רוח חזקה.
גג מ"גג פלדה" שנראה כמו רעפים כתומות יהיה מעולה וידרוש שיפוע קל. זה פח מצופה חול דבוק וצבוע ואמיד מאד לאקלים בישראל וקל להנחה.
אחרי חורף ניסיון צפה את פנים המחסן במשהו דקורטיבי לטעמך, אם לא יהיה כבר עמוס.
קרש או לוח בניה גולמי הוא באורך 6 מטר, גם מוטות ברזל לבניה.
אישית אני נוטה רק לבניה עם יציקה, קירות בלוקים, עמודים וקורת בטון למעלה הכל מחופה בטיח וצבע וגג רעפים.
דורש קבלת היתר בניה, קונסטרוקטור ואגרות.

אולי לחבר 4 מחסני פלסטיק איכותיים ולחתוך קירות בינהם? עם קיבוע בינהם עם פלאחים מבפנים ומבחוץ עם אטימות עם סיליקון.
לדעתי למקם 3 שהדלתות כלפי פנים והקיר שלהם יחתך. מ4 קירות ישארו 2 בכל מחסן ואחד ישאר עם הדלת המקורית. לארגן גג משותף אחד שכולל שוליים.
לא ממליץ כלל להשתמש בעץ למבנה שאינו מקורה. עץ לא עומד בנזקי אקלים בישראל. אפשר בחלק העליון לרתך מסגרת מפרופיל ברזל מגולוון 2X4 מה שיחזק מאד את כל המחסן מתזוזות. רצפה לא לשים בה חלקי עץ, ירקב עם השנים או יתמלא בעובש. אפשר משטחי PVC קשיחים ויש בתצורה כמו אריחים או עץ.
חייב לקבּע לרצפה או לקיר כדי שהמחסן לא יתעופף בסופה בעוצמת רוח חזקה.
גג מ"גג פלדה" שנראה כמו רעפים כתומות יהיה מעולה וידרוש שיפוע קל. זה פח מצופה חול דבוק וצבוע ואמיד מאד לאקלים בישראל וקל להנחה.
אחרי חורף ניסיון צפה את פנים המחסן במשהו דקורטיבי לטעמך, אם לא יהיה כבר עמוס.
קרש או לוח בניה גולמי הוא באורך 6 מטר, גם מוטות ברזל לבניה.
אישית אני נוטה רק לבניה עם יציקה, קירות בלוקים, עמודים וקורת בטון למעלה הכל מחופה בטיח וצבע וגג רעפים.
דורש קבלת היתר בניה, קונסטרוקטור ואגרות.
דודי, כתבתי לך קודם תגובה, ועכשיו אני רואה שלא נקלטה...
התחלתי מלחשוב על מחסני פלסטיק, אבל הם לא יתאימו "בול" למה שאני צריך.
בניה כבדה מן הסתם תהיה טובה יותר, אבל לא רלוונטית למצב שלי עם מרפסת קיימת.

את הטיפ לגבי המנעות מעץ אימצתי. חשבתי לבנות תחתית משלד אלומיניום ועליו PVC (שאגב, לא הצלחתי למצוא...), אבל רשר אומר שהאיסכורית יכולה לשמש כרצפה מוגבההת, אם הבנתי אותו נכון - אז זה נשמע כמו פיתרון ממש נוח ויעיל.

אתייעץ עם אשתי לגבי כיסוי האיסכורית ברעפי פלדה.

מעלה כאן 4 תמונות:
1. צילום חזית של המרפסת (לרפרנס)
2. צילום של צד המרפסת בו בכוונתי לבנות את המחסן
3. מודל סקטצ'אפ של צד המרפסת
4. מודל סקטצ'אפ של המחסן המתוכנן.

כל הערה תתקבל, כמובן, בברכה.

בגלל שבגשמים חזקים לוקח זמן למרפסת להתנקז, ולפעמים נוצרת שם "שלולית" בגובה כמה מ"מ, אני חושב לבנות את המחסן על הגבהה כלשהי, או לפחות להגביה את החלק התחתון, אם האיסכורית עצמה עמידה במים מסביבה לזמן מה.

כמה שאלות:
1. משום מה לא הצלחתי למצוא מחסן מתכת שמוכר פרופילי אלומיניות "פשוטים" במרכז. נניח, פרופיל 20X20 בעובי 2, שממנו אכין את ה"שלד" לבסיס. מכירים מקום מומלץ?
2. איזה משטח יכול להתאים על גבי שלד האלומיניות כבסיס?
3. כאופציה, האם המוצר הזה יכול להתאים כהגבהה פנימית בלבד? https://t.ly/mWV2Q
4. יש המלצה למרק חיצוני מומלץ, שיחזיק לאורך זמן?

קבצים מצורפים

• מרפסת - מבט חזית.jpg
    מרפסת - מבט חזית.jpg
    KB 208.2 · צפיות: 3
  • מרפסת - מודל הבניה.jpg
    מרפסת - מודל הבניה.jpg
    KB 181.8 · צפיות: 2
  • מרפסת - מודל.jpg
    מרפסת - מודל.jpg
    KB 188.8 · צפיות: 3
  • מרפסת - צד לבניה.jpg
    מרפסת - צד לבניה.jpg
    KB 141.5 · צפיות: 3

רשר

Well-known member
מנהל
מעלה כאן 4 תמונות:

בגלל שבגשמים חזקים לוקח זמן למרפסת להתנקז, ולפעמים נוצרת שם "שלולית" בגובה כמה מ"מ, אני חושב לבנות את המחסן על הגבהה כלשהי, או לפחות להגביה את החלק התחתון, אם האיסכורית עצמה עמידה במים מסביבה לזמן מה.

כמה שאלות:
1. משום מה לא הצלחתי למצוא מחסן מתכת שמוכר פרופילי אלומיניות "פשוטים" במרכז. נניח, פרופיל 20X20 בעובי 2, שממנו אכין את ה"שלד" לבסיס. מכירים מקום מומלץ?
חזור לאיסכורית מבודדת - זה החומר הטוב ביותר לתנאים שלך,
הבניה פשוטה עם ג'קסאו או משחזת זוית עם דיסקית חיתוך,
פרק את המבנה למידות ותראה שצריך מעט מאוד חומר,
זכור שאין צורך בגב אלא רק גג קיר ודלתות,
הגבהת רצפה אפשר עם אריחי רחוב משתלבות ועליהן איסכורית או פשוט כמות גדולה של אריחים וריצוף כל פנים המבנה,
את החזית לא חייבים להבריג לרצפה אפשר פשוט להדביק מסילת קצה עם מרק אקרילי לתנאי חוץ דבר שיכול גם לחסוך את ההגבה הפנימית כי ימנע כניסת מים,
לחזית נראה שמספיק 2 פלטות של 2 מטר אורך, מתוכן תחתוך את הדלתות אך זאת רק על סמך הנחה שאני מבין את גודל המבנה מהצילום,
רצוי להזיז מהמקום את עמוד האנטנה אך אם מסובך צריך לדאוג לאיטום בראש העמוד וכן בינו ובין הגג,

חזור לאיסכורית מבודדת - זה החומר הטוב ביותר לתנאים שלך,
הבניה פשוטה עם ג'קסאו או משחזת זוית עם דיסקית חיתוך,
פרק את המבנה למידות ותראה שצריך מעט מאוד חומר,
זכור שאין צורך בגב אלא רק גג קיר ודלתות,
הגבהת רצפה אפשר עם אריחי רחוב משתלבות ועליהן איסכורית או פשוט כמות גדולה של אריחים וריצוף כל פנים המבנה,
את החזית לא חייבים להבריג לרצפה אפשר פשוט להדביק מסילת קצה עם מרק אקרילי לתנאי חוץ דבר שיכול גם לחסוך את ההגבה הפנימית כי ימנע כניסת מים,
לחזית נראה שמספיק 2 פלטות של 2 מטר אורך, מתוכן תחתוך את הדלתות אך זאת רק על סמך הנחה שאני מבין את גודל המבנה מהצילום,
רצוי להזיז מהמקום את עמוד האנטנה אך אם מסובך צריך לדאוג לאיטום בראש העמוד וכן בינו ובין הגג,
לא חשבתי על האיסכורית גם להגבהה! היא מספיק חזקה לדרוך עליה? רעיון נהדר!
אם כן, למה בכלל נדרש לשים אותה על אריחים ולא ישירות על הרצפה?
אני יכול גם לבנות את הדלתות כך שלא יהיו עד הרצפה, אלא יתחילו בגובה מסוים. כך האיטום לרצפה יהיה מלא. ואולי אפילו את גובה תחתית הדלתות להתאים לגובה הרצפה הפנימית המוגבהת. יכול לצאת יפה.

ואם כבר, עדיף איסכורית 5 או 10?

את האנטנה אפרק, היא "היסטורית".

רשר

Well-known member
מנהל
לא חשבתי על האיסכורית גם להגבהה! היא מספיק חזקה לדרוך עליה? רעיון נהדר!
אם כן, למה בכלל נדרש לשים אותה על אריחים ולא ישירות על הרצפה?
אני יכול גם לבנות את הדלתות כך שלא יהיו עד הרצפה, אלא יתחילו בגובה מסוים. כך האיטום לרצפה יהיה מלא. ואולי אפילו את גובה תחתית הדלתות להתאים לגובה הרצפה הפנימית המוגבהת. יכול לצאת יפה.

ואם כבר, עדיף איסכורית 5 או 10?

את האנטנה אפרק, היא "היסטורית".
להניח פח על רצפה רטובה = החלפת רצפה בעתיד בגלל חלודה,
אם תראה בעתיד שקיעה ברצפת האיסכורית תניח עליה לוחות עץ או שמראש תבצע מ"נוטפדר" 9-12מ"מ,
אין צורך בעובי יותר מ 5 כי אין בפנים חימום או קירור,

רשר

Well-known member
מנהל
בנית מחסן חוץ מוגן מזג אויר רק עם איסכורית מבודד 5-10 ס"מ עובי חלק או מצולע
עם הלוח קנה פסי סגירת קצוות ויהיה לך שלד מעולה חזק, מבודד, אטום,
מקום קניה מומלץ https://marzevit.co.il/product/גדרות-אסכורית/
שם תשיג צירים, מנעולים, בריחים, ברגים,,, לדלת (גם היא מאיסכורית), כמובן שניתן לחתוך למידותיך במקום,
חשוב לתכנן את המבנה במפורט (צילום תוכנית ומבנה מסנן לבריכת שחיה, למבנה אין גב כלפי קיר הבית והגג נפתח עם צירים)

קבצים מצורפים

• ק.jpg
    ק.jpg
    KB 49.1 · צפיות: 8
  • Image3.jpg
    Image3.jpg
    KB 84.3 · צפיות: 8
תודה רבה רשר!
לא הכרתי את האופציה. ראיתי כמה סרטונים, ונראה לגמרי אחלה.

יש לי כמה שאלות... אם תסכים....

1. נראה לך שעדיף לבנות ישר על רצפת המרפסת (זה אומר קידוח במרצפות), או על במה מעץ (אותה אפשר להדביק אולי? או רק להניח?)

2. לא חשבתי על האפשרות של לא לבנות את כל הקירות. אצלי המחסן המיועד אמור להיות בין 3 קירות (כלומר, עקרונית רק קיר רביעי וגג). יכול לחסוך הרבה עבודה וחומר. איך מונעים נזילה מהחיבור הזה? סיליקון יחזיק מעמד לאורך זמן?

3. המחסן שאני מתכנן הוא באורך של כ4 מ', עומק של 70-100 ס"מ, וגובה של 70-100 ס"מ (עוד אין לי תכנון סופי). נראה לי שגג קבוע יהיה יותר עמיד לפגעי מזג האויר, אבל זה אומר הרבה דלתות ב"חזית". איך שומרים שלא תהיה חדירת מים משם? "דלתות איסכורית" שראיתי יוצרות פתח בין המשקוף לדלת.

רשר

Well-known member
מנהל
1 לא חייבים לחבר לרצפה אם מחברים לקיר, אפשר לבצע רצפה פנימית מכל חומר בתלות בעומס עליה או רצפה שכל המבנה מעליה, אך תמיד ניתן לשנות בקלות בהתאם לצרכים,
2 קיר רביעי זו החזית? אם כן אפשר לבצע עם מסילות עיליות כדלתות הזזה כך שבצידי החזית 2 קירות קבועים ובמרכז 2 דלתות ציר או הזזה,
איטום עם מרק אקרילי לשימוש חיצוני או סיליקון, אך בכל מקרה הגג בולט מעל הקירות בחזית ובדפנות פס פח בזוית כיפוף 10X10 ס"מ ואיטום לקיר ולגג,
3 הגג שאני בניתי אינו קבוע אלא עם צירים לגישה מלמעלה ואין כל חדירת מים (המבנה בצילום ממוקם 400 מטר מים תיכון, וכנ"ל בביתי מעל לגנרטור) וניתן לחלק את הגג לחלקים קבועים וחלקים נפתחים, בפסי קצה יש גם תשובות לסגירת דלתות וגגות,

מעלה כאן 4 תמונות:

כמה שאלות:

קבצים מצורפים

• מרפסת - מבט חזית.jpg
    מרפסת - מבט חזית.jpg
    KB 208.2 · צפיות: 2
  • מרפסת - מודל הבניה.jpg
    מרפסת - מודל הבניה.jpg
    KB 181.8 · צפיות: 1
  • מרפסת - מודל.jpg
    מרפסת - מודל.jpg
    KB 188.8 · צפיות: 2
  • מרפסת - צד לבניה.jpg
    מרפסת - צד לבניה.jpg