שם מקורי 19
Member
היי,
אני רוצה לאכסן כלי עבודה חשמליים ועצים במחסן שיעמוד במרפסת לא מקורה.
אם לשפוט ע"פ החורפים האחרונים, הוא יצטרך לעמוד בגשמים שוטפים, ומאחר שהכלים שאני מתכוון לשמור בו יקרים (לליבי וכספית...), אני רוצה לוודא שלא יחדרו מים ויהרסו אותם.
מחסני פלסטיק קנויים כנראה יעשו את העבודה, אבל הם מן הסתם לא מתאימים "בול" למקום ולצרכים שלי. אז חשבתי לבנות אחד בעצמי.
אני חושב להתחיל מבמה נמוכה (שלדת אורן מחוטא עם דיקט? עם OSB?) אותה אצבע בצבע עמיד למים (flood?) ואעמיד על תחתיות סיליקון / פלסטיק נמוכות.
את המחסן עצמו לבסס על שלד מעץ קל (אורן?), עם תקרה בשיפוע (15 מעלות?) ודלת צדדית.
חשבתי על שני רעיונות לקירות כרגע, אשמח לשמוע תובנות ממוחי הפורום!
1. שימוש בגבס לתנאי חוץ (כחול) עלהשלד מהעץ. יתרון: קל לבניה. חיסרון: אם יחדרו מים (למשל דרך הברגים), הגבס עצמו יתנפח ויהרס. על כן, אם אבחר בכיוון זה, ארצה כנראה לצבוע אח"כ בצבע נגד מים, כדוגמת "רב גמיש" או "גומי קיר", מה שמייקר.
2. שימוש בדיקט, אותו אצפה ביריעת פלסטיק נגד מים, ואז כיסוי דקורטיבי כלשהו.
לגבי התקרה, כאמור תהיה בשיפוע כלשהו לנזילת מים.
אני מניח שאת התקרה אבנה בכל מקרה מלוח עץ (דיקט או OSB).
אני לא בטוח איך נכון להגן על התקרה. חשבתי למשל על שינגלס, או על סנטף.
כאמור, כל הערה, הארה או תובנה תתקבל בברכה (כולל "זה רעיון גרוע, רד מזה"...).
תודה!
אני רוצה לאכסן כלי עבודה חשמליים ועצים במחסן שיעמוד במרפסת לא מקורה.
אם לשפוט ע"פ החורפים האחרונים, הוא יצטרך לעמוד בגשמים שוטפים, ומאחר שהכלים שאני מתכוון לשמור בו יקרים (לליבי וכספית...), אני רוצה לוודא שלא יחדרו מים ויהרסו אותם.
מחסני פלסטיק קנויים כנראה יעשו את העבודה, אבל הם מן הסתם לא מתאימים "בול" למקום ולצרכים שלי. אז חשבתי לבנות אחד בעצמי.
אני חושב להתחיל מבמה נמוכה (שלדת אורן מחוטא עם דיקט? עם OSB?) אותה אצבע בצבע עמיד למים (flood?) ואעמיד על תחתיות סיליקון / פלסטיק נמוכות.
את המחסן עצמו לבסס על שלד מעץ קל (אורן?), עם תקרה בשיפוע (15 מעלות?) ודלת צדדית.
חשבתי על שני רעיונות לקירות כרגע, אשמח לשמוע תובנות ממוחי הפורום!
1. שימוש בגבס לתנאי חוץ (כחול) עלהשלד מהעץ. יתרון: קל לבניה. חיסרון: אם יחדרו מים (למשל דרך הברגים), הגבס עצמו יתנפח ויהרס. על כן, אם אבחר בכיוון זה, ארצה כנראה לצבוע אח"כ בצבע נגד מים, כדוגמת "רב גמיש" או "גומי קיר", מה שמייקר.
2. שימוש בדיקט, אותו אצפה ביריעת פלסטיק נגד מים, ואז כיסוי דקורטיבי כלשהו.
לגבי התקרה, כאמור תהיה בשיפוע כלשהו לנזילת מים.
אני מניח שאת התקרה אבנה בכל מקרה מלוח עץ (דיקט או OSB).
אני לא בטוח איך נכון להגן על התקרה. חשבתי למשל על שינגלס, או על סנטף.
כאמור, כל הערה, הארה או תובנה תתקבל בברכה (כולל "זה רעיון גרוע, רד מזה"...).
תודה!