מחסנית הכנס

Deathatred

New member
מחסנית הכנס

אם אני לא טועה, בזמן פעילות אסור להיות עם מחסנית בהכנס (על אחת כמה וכמה כאשר אתה מתנדב נוער), פרט למקרים הבאים: א. אם קבלת פקודה משוטר (או קצין, תקנו אותי בזה). ב. אם מדובר במצב חירום בו יש סיכון לחייך (למשל: מחבל חמוש מסתובב ברחוב). ג. אם אתה חייב לבצע ירי (בהתאם לנהלי פתיחה באש). ד. במחסום. האם אתם חושבים שהנוהל הזה מוצדק? מצד אחד, להסתובב עם מחסנית ברובה זה הרבה פחות בטיחותי מאשר בלי. מצד שני, כאשר אתה במצב חירום, שליפת המחסנית והכנסתה לרובה לוקחת זמן (כמה מאיתנו עושים את זה במיומנות של איש קומנדו כמו במשחקי המחשב?) שעלול להיות מכריע. עוד שאלה, מה הנוהל של מחסנית לגבי שוטרים ומאבטחים? האם הם מסתובבים עם אקדחים טעונים (אך לא דרוכים)?

peter_pan

New member
לצאת המתפיסה המוטעית של המחסנית

מחסנית בכלי בטוחה ב- 100% וזאת אני אומר כקצין חי"ר וכמתנדב ימע"ן. רוב תאונות הנשק ופליטות הכדור נובעות בזמן הוצאת/הכנסת ופריקת הנשק. משחקי הנשק נערכים רק משום אמונה שבלי מחסנית לא יקרה כלום ושוכחים שיש כדור בקנה. נשק צריך להינתן רק לאחר הסמכה ארוכה והגעה למקצועיות בו. במילואים, אצלי ביחידה, כל הזמן מסתובבים עם מחסנית בכלי, וזאת מתוך מקצועיות!! הבעיה במשא"ז זה שממהרים לתת נשקים ופחות שמים לב למקצועיות ולכן המחסניות מחוץ לכלי. עם זאת מומלץ לאפשר לאנשים יותר בוגרים ומיומנים ללכת עם מחסניות בכלי.

dz108

New member
תגובה נוספת

כקצין צה"ל ומתנדב ימע"ר ותיק (7 שנים) אני מסכים עם כל מילה.

dpg

New member
בהחלט צודקים

אסור ללכת עם מחסנית בשום פניו ואופן בקארבין ובנוסף רוב המתנדבים שאני מכיר סתם מתלהבים מנשק וסתם בוחבים את זה והם משחקים אותה מבינים והם גם לא יודעים את כללי הבטיחות ונהלי פתיחה באש וטוב שעשו את החוק הזה למתנדבי המשא"ז וגם לנוער אין מושג במצב כזה גם אפילו שאני בן נוער מתנדב.

תלוי במצב...!

מבחינה יבשה, אסור שהמחסנית תהיה בנשק, חוץ מהמקרים שציינת..! אבל.. במקרה ואתה/המתנדבים איתך צריכים לבדוק רכב/אדם חשוד, שנראה מסוכן, תכניס מחסנית לנשק, ותהיה בהיכון. הזמן שתפספס יעלה בחיים. אני בבדיקת רכב עם 3 שבחי"ם שניסו להמלט, אמרתי להם, ´זה לא כדאי לברוח, מישהו כאן מסתכן´ והיד שלי הייתה עם אצבע באשמורת ההדק, בלי לכוון. הנשק היה עלי, וצמוד לבטן, עם מחסנית בפנים! מספיק המילים שאמרתי, בשביל שהוא יכבה מנוע, וימסור לי את המפתחות כפי שביקשתי. במצב של היום, אם תיגש לאדם חשוד, עם מחסנית בפנים, ושתסיים את הבדיקה תשלוף אותה חזרה, ובעדינות תפרוק את הנשק (שים לב לא לפרוק נשק במרכז העיר לא נעים שרואים מישהו מכוון ללמעלה, ונוקר..) אף אחד לא יעשה לך מאומה. אלא אם איימת בנשק על מישהו עם מחסנית בפנים והוא הלך למח"ש. בתקווה שהכל יעבור כשורה. המשך שבוע נפלא לכולנו Kיציק

למעלה