מחפסת מתכון לעוגת שוקולד בריאה טבעונית

naamom03

New member
מחפסת מתכון לעוגת שוקולד בריאה טבעונית

טעמתי עוגת שוקולד שהיא הייתה בעצם מחרובים לפני כמה זמן שהייתה פשוט מעולה. משהכינה בזמנו אמרה שיש בעוגה שקדיה, חלב שבולת שועל, חרובים וקמח מלא. יש למשהו פה מתקון דומה?

יש לי מתכון לעוגת שוקולד טבעונית

אם כי לא ממש בריאה... כבר הבאתי אותו לפה פעם. אם תרצי אשמח להביא אותו שוב

אז ככה ../images/Emo212.gif

החומרים: 2 וחצי כוסות קמח 6 כפות אבקת קקאו 2 כוסות סוכר 1 שקית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה 1 כף מיץ לימון 3/4 כוס שמן 1/2 כפית מלח 2 כוסות מים רותחים אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד. יש לבחוש היטב כדי להמנע מ"גושים" של קמח. משמנים תבנית אפיה או 2 תבניות אינגליש קייק (מאורכות) ויוצקים את התערובת לתבנית (או לתבניות). מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני כ-40 דקות. כמו שאמרתי רכיבים שרחוקים מלהיות בריאים אבל העוגה טעימה להפליא

p0miki

New member
לא סביר למצוא עוגת שוקולד "בריאה"

המקסימום שאפשר לעשות זה למזער נזקים מבחינת סוכר שמן וקמח. אני יכול להמליץ על מתכון מוצלח מקמח מלא: 1.5 כוסות קמח מלא כוס סוכר חצי כפית מלח כפית וחצי סודה לשתיה רבע קוס קאקאו (אפשר גם להחליף באבקת חרובים) שליש כוס שמן 1.2 כוסות מים קרים (כמעט כוס ורבע, לא קריטי אם שמים קצת יותר). כף וחצי חומץ לערבב חומרים יבשים, להוסיף רטובים ולשים בתבנית אינגליש קייק. לשים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, לוקח בערך כ- 50 דקות אבל כרגיל לבדוק עם קיסם. חשוב להקפיד לשים את התבנית כמה שיותר נמוך בתנור, כדי שהחלק הפנימי שלה יאפה היטב (או אם אופים בטוסטר, להפעיל רק את הגוף חימום התחתון). מומלץ לחכות כ- 12 שעות לפני שאוכלים.

d a p h n a

New member
ואפשר גם לבוא בגישה אחרת

להגיד שעוגת שוקולד ממילא לא צריכה להיות משהו שאוכלים כל יום אלא פינוק, ולכן שעדיף לאכול פרוסה קטנה של עוגת שוקולד אמיתית, עם שוקולד איכותי והרבה הרבה טעם, מאשר לעשות שמיניות באוויר בשביל להכין עוגה "בריאותית", שביננו גם לא תהיה יותר מדי בריאותית וגם לא יותר מדי טעימה.

אבקת חרובים למשל...

בעבר כבר עשיתי את עוגת השוקולד שהבאתי לפה, עם אבקת חרובים במקום אבקת קקאו.

d a p h n a

New member
אני דווקא חשבתי על משהו כמו עוגת וניל

במקום עוגת שוקולד, אבל כן, יש גם פתרונות אחרים.

p e b b l e

New member
או למשל עוגת בננות

שקל להכין טבעונית כי בננות הן תחליף מצויין לביצים בעוגות. יש גם מתכון אם מישהו רוצה.

nataly210

New member
בבלוג המתכונים שלי

את יכולה למצוא עוגת שוקולד טבעונית. ואולי תמצאי עוד כמה דברים על הדרך... את מוזמנת לעשות שימוש גם בקישורים האחרים. בהצלחה

למעלה