מחפסת עזרה

diana25

New member
מחפסת עזרה

שלום לכולם אני מגמגמת מגיל 5. אכשיו אני בת 25 עם גימגום קל-ביניני שבמצבי לחץ עובר לגימגום קשה מאוד. עד אכשיו עברתי כמה טיפולים שלא כל כך עזרו. כמו כן כאשר אני מדברת עם בני משפחה קרובה או עם חברים קרובים הדיבור יוצא שוטף לגמרי (כך היה גם לפני הטיפולים). אני נתקלתי בבעיה מאוד רצינית. אני סיימתי ללמוד תואר ראשון בביוטכנולוגיה והתחלתי לחפם עבודה. היתי במספר ראיונות ובכולם בקושי הצלחתי להוציא מילה "נורמלית". אני יודעת שבגלל חוסר יכולת להציג את עצמי כראוי ולענות בצורה "נורמלית" לשאלות קיבלתי מהם תשובה שלילית. לא שזה מפתיע אותי... לחקות במשך 5 דקות למילה יוצאת אחד לא יהיה סבלנות לאף מראיין וגם לא צריך להיות , כי יש אנשים שיודעים לא פחות ממני ודורשים הרבה פחות זמן ולחץ בראיונות. אולי מישהו יכול לתת לי עצה איך להתמודד עם מצבים כאלה, כי אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות.

shuky63

New member
יש פטנט שעוזר ברוב המקרים

אחרי שהראיון התחיל,אמרת כמה משפטים והמראיין כבר יודע שאת מגמגמת,תפני את נושא השיחה לגימגום שלך.המראיין רוצה לדעת על אופי הגימגום שלך וגם לו לא נעים לשאול.את צריכה להבהיר לו שכרגע הגימגום שלך קשה ביותר כי את מתרגשת מאד מהראיון אבל במצבים מקצועיים בהם את בטוחה בעצמך וביכולתך את מדברת הרבה יותר שוטף.להקפיד לא לדבר על זה יותר מידי כי לא רוצים לעשות מזה עיקר. זה בדרך כלל שובר את הקרח ואחרי כן כשחוזרים לנושא המקצועי,רגועים יותר וזה משפר את השטף. בהצלחה!

diana25

New member
תודה על עצה

אני אשתדל ליישם אותה. פעם אחת אמרתי את זה בסוף הראיון (מתוך מייאוש) והמראיין אמר שיתייחס לתוכן הראייון ולא לאופן הדיבור. אבל באותו ראיון כבר באמצע ידעתי שלא אתקבל. התייעצתי עם רופא משפחה על טיפולים חדשים והוא המליץ לי על שיטת TOMASSI שאלתי במכונים לדיבור ואמרו לי שהשיטה לא נמצאת בסל הבריאות. מישהו אולי יודע מה השיטה? מה מאפיין אותה? ולמי ניתן לפנות?

למעלה