מחפשות עבודה

siv30

New member
מחפשות עבודה ../images/Emo35.gif

אל תתאמצי, כי אם אין לך קרוב משפחה בכיר שיזרים לך קצת ויטמין P, הסיכויים נראים מאוד קלושים. דוח מבקר המדינה התפרסם היום ובו שורה של ליקויים בבחירת עובדים הן באל על והן בחברת החשמל. באל על - קבלת העובדים לוקה בהעדפת קרובי משפחה. בדו"ח התברר כי ל-%13 לפחות מעובדי אל על היו ב-2002 קרובי משפחה שהועסקו בחברה". בבדיקה בקרב 349 עובדים בכירים התברר כי לכ-%40 מהם קרובי משפחה שהועסקו באל על. חלק מהקרובים היו כפופים לקרובי משפחתם או עבדו יחד באגף אחד. התברר כי כמה קרובים של עובדים ותיקים התקבלו לעבודה ללא מבחני מיון. בחברת החשמל - מעדיפה החברה לשכור לעבודה קרובי משפחה של עובדים ותיקים, ובייחוד קרוביהם של בכירים או חברים במזכירות העובדים. כבר ב-1974 קבע המבקר שאפליה לטובה של קרובים אינה לגיטימית, אך החברה ממשיכה להעדיף בני משפחה בנימוק שהדבר מגדיל את מחויבות העובדים לארגון. אני שואלת למה מנכ"ל חברת חשמל ומנכ"ל אל על לא מתפטרים אחרי כזו חשיפה
אני יכולה להבטיח לכם שבארה"ב הם לא היו רואים את אורו של שחר אחרי ההאשמות האלה. לאן נעלמה האחריות האישית של אנשי ציבור לניהול התקין של החברות הנזונות מכספי הציבור...כנראה התפוגגה יחד עם בועת ההיי טק שהתפוצצה.

geni1

New member
גילו את אמריקה...

מה חדש??? הכל כל כך מושחת במדינה הזאת... אנחנו כבר מזמן לא מקבלים שום תמורה למיסים שאנו משלמים, במדינה הזאת רק יודעים לקחת. נמאס כבר לחיות כאן.

siv30

New member
לא הכל מושחת, אבל חברות שיש להן

מימון ציבורי אמורות לפעול על פי כללי מינהל תקין ולאפשר לכל מועמד הזדמנות שווה להתמנות למשרה. זה מעציב שבסוף מגלים שההזדמנות הזו לא קיימת באמת אלא לקומץ מקושרים.

ספיר 8

New member
זה כ"כ נכון

וסיפור אישי קטן בצעירותי הייתי דיילת, לאחר מספר רב של שנים חשבתי לחזור למקצוע אך מחמת הגיל לא קיבלו אותי (לא אמרו זאת אבל זה היה ברור), טלפון קטן לקרוב משפחה שהוא קברניט באל על שינה את הכל וכבר למחרת קיבלתי טלפון לבא למבחנים, כמובן שהשארתי את כל הצעירות רחוק מאחורי והתקבלתי, בסופו של דבר לא לקחתי את העבודה, אבל זו כל האמת.

siv30

New member
ברוכה הבאה ספיר ../images/Emo140.gif

כן, זה מטריד במיוחד שזה בא מחברות שאמורות להתנהל על פי כל הכללים והחוקים. והנה מתוך הכתבה בגלובס : מבין 142 הקרובים שנמצאו בבדיקה 112 היו בנים או בנות של עובדים, 17 חתנים וכלות, 8 בני זוג, 4 אחים וגיס אחד. לכמה מהעובדים היו אפילו שנים או שלושה קרובי משפחה שמועסקים בחברה. אבל בסיסי הנתונים ששימשו לביקורת לא נותנים תמונה מלאה על יחסי קרבת המשפחה בין עובדי אל-על, משום שיש בהם מידע על קרבה מדרגה ראשונה בלבד. בביקורת אותרו 7 זוגות של קרובי משפחה שיש ביניהם כפיפות עקיפה. אותרו 12 דיילים שהם בנים או בנות של מנהלי שירות בטיסה. החברה הודיעה בתגובה כי דיילים אינם משובצים לטיסות עם הוריהם. כאשר זו התמונה, אי אפשר להלחם בתחנות רוח. http://www.globes.co.il/serve/globes/docView.asp?did=710482

ספיר 8

New member
תודה רבה, אז אם כבר הצטרפתי

אספר לכן כמה אני גאה בעצמי. 20 שנה הייתי עקרת בבית וגידלתי 4 ילדים לתפארת, בשנים האחרונות הרגשתי שאני מתחילה לקלף את הצבע מהקירות מרב שיעמום, הלכתי ורכשתי מקצוע בתחום שאני אוהבת, כיום אני כבר חודש עובדת ומאושרת מכל דקה, התגלתה אשה חדשה.

shandy

New member
ספיר צודקת

גם לי סיפור אישי בזמנו ניגשתי למכרז בסקטור הציבורי. עוד לפני המכרז הורידו את שאר המועמדים, בתואנות שונות, אני סירבתי לקלוט את " הרמזים" כי המכרז הוא פיקטיבי וכי אין קשר בין הגדרת התפקיד לאיוש האמיתי שלו. החלטתי לתת fight כמו שאני יודעת. במכרזים של הסקטור הציבורי יושבים אנשי הנהלת מקום העבודה ונציגי העובדים שאמורים להיות נייטרלים , ונציגי האגפים האינטרסנטים. היינו שתיים במכרז נתתי שם הצגה מעולה, והתנהל קרב אדיר בין הנייטרלים שרצו אותי, כי להם שכחו לספר שהתפקיד הבכיר הוא פיקטיבי , לבין האינטרסנטים שהיו צריכים להחזיר חוב. מכרז שאמור היה לקחת כחצי שעה לקח כ4 שעות, חיפשו עלי חומר להכפיש את שמי וכד' התוצאה ברורה מראש. ברור שלא זכיתי, שקלתי אם לגשת לבית דין לעבודה מתוך ידיעה כי אני אזכה בתביעה המועמדת שנבחרה הגיעה מתחום אחר ולא ענתה על תנאי המינימום של המכרז מבחינת ידע והשכלה, בעוד שאני כן בסופו של דבר החלטתי לא לגשת , אלא לעשות דברים אחרים ואחרי זה אומרים שאין מספיק מועמדים שניגשים למכרזים

siv30

New member
לפחות ניסית, יש כאלה שהמאבק

מרפה את ידיהן והן לא ממשיכות. את לפחות יכולה לדעת שאת שווה כי ניסית וכמעט הצלחת.

shandy

New member
אני מעולה ../images/Emo65.gif

אולי זה ישמע יומרני ושחצני מיומנת ומאד מקצועית בתחום שלי לא נבחרתי , לא בגלל שאני לא טובה, לא היה קשר בין המקצועיות והידע שלי. דרך אגב, הובטח לי כי חששו מתגובתי שכל מכרז אחר עתידי שאגש אליו, הוא שלי

למעלה