מחפשים אשמים בתוצאות המלחמה

מחפשים אשמים בתוצאות המלחמה ../images/Emo35.gif

אתם יכולים להאשים גם את עצמכם – אתה שהצבעת לג'קו מכוכב נולד. את שקנית את הבגדים שבר רפאלי מדגמנת. אתם שרוכשים דיסקים ורינגטונים של מאיה בוסקילה. כולנו. אנשים שצורכים את אותם מפורסמים משתמטים. על כל מילואימניק כמוני, המדינה מוציאה אלפי שקלים בחודש. כסף שאין למשרד הביטחון. כסף שאין למדינה.. כסף שלוקחים מהאנשים שבאמת צריך לעזור ולדאוג להם. הכסף של כולנו. בשעה שאת אלה שחובה לגייס, מתוך חוקי המדינה, היא משחררת בקלות - כל חייל סדיר נוסף שמתגייס, תחת החוק ולא משנה לאיזה תפקיד, מקל על האזרחים ועל אוצר המדינה ותורם למוכנות הלוגיסטית והאג"מית של הצבא. אם המדינה, הצבא ואנחנו נדע להתייחס נכון יותר לנושא ההשתמטות מצה"ל ולטפל באותם גורמים שליליים, יהיה מקום גם מקום וכסף לאימונים איכותיים יותר, תעסוקות רבות יותר ומוכנות גבוהה יותר למלחמה הבאה. בנוגע לאותם מפורסמים – זה צריך להתחיל בחרם מלא תוך דרישה שיחזירו את חובם למדינה באופן מיידי. אם בהתנדבות במקומות שהם יכולים לתרום בהם ואם בדרישה למיסוי רחב היקף מאותם אנשים. זה צריך להסתיים בכך שכל אחד שרק חושב "לעשות לביתו" טרם הוא תורם למדינה את חלקו, כחוק, אפילו לא יחשוב פעמים ויעשה את המוטל עליו, אם מתוך חשש ואם מתוך שליחות.

אשרת

New member
....

אם אתה חושב שעשיית חרם על האיך שלא קוראים לו שזכה עכשיו, ועל שומרת המצוות הידועה הלא היא 'הרבנית' בוסקילה, או חרם על בר רפאלי יעזור במשהו, אתה טועה. אנשים אשר צורכים את אותם אנשים, רובם לא אנשים בגילאים שלי ושלך ואף מבוגרים. אלו אנשים בני 15-16-17. אשר מחפשים את הדמות האנטי ממסדית להתחבר אליה. האמנים , כמו זה שזכה, אוהבים לעשות רוח וכותרת וכאלו להיות "הילד הרע". עשיית החרם, יותר מאשר תועיל, היא תזיק ולו משום שאתה וגם המנהל השכן, הצלחתם לתת להם כרגע במה ועוד פרסום, ועוד אנשים אשר נחשפים אליהם. אז במקום לקרוא קריאות לחרמות, עדיף שהצבא ימצא את הדין עם בוסיקלה (אשר לבושה החושפני לא ממש משאיר מקום לדמיון...) ועם בר רפאלי, ואולי באמת שמס הכנסה יגרוף קצת יותר כסף מהכנסותיהם של האנשים הללו.

אני מתפלא עליך, אשרת..

מה שכתבתי הוא שבכוחנו להחרים את המוצרים שלהם.. כמו בנוגע לבר רפאלי - את החברה שהיא מדגמנת עבורה. להשפיע, כמו במקרה של ג'קו, על חלק מנמקורות שאחראים לפרנסתו, כגון ראשי רשויות שלא מסכימים שיופיע בעירם. לא חסרות דרכים. זה כן בכוחנו. מעבר לכך, כפי שכתבתי, על המדינה לדרוש את גיוסם ועל ענישה מתאימה לאלה שעברו על חוקיה. כגון מיסוי רחב היקף וכד'..

אשרת

New member
יניב, אני מתפלאת עליך...

מה זה בכוחנו? אתה צורך את החברה שבר רפאלי מדגמנת ?
אתה זה שמוריד את המוזיקה של שומרת המצוות , בוסקילה? אתה זה שרואה "כוכב נולד"? אז אתה יודע מה - ראשי הרשויות לא יזמינו אותו להופיע בעירם. אתה חושב שזה מה שיגרום לו לחשוב אחרת על צה"ל? לגבי השאר - אני מסכימה איתך אבל מעבר לכך- הטיפול צריך להיות בצורה של חינוך, הן של ההורים, והן של בתי הספר. ובכלל, הבעיה שלנו כחברה היא קצת יותר עמוקה משלושת הפלצנים הללו. אגב, למה אינך משיב לטלפונים?

לא נראה לי שהבנת, אשרת..

אנחנו כבר במעמד של מקבלי החלטות בסוגיות גבוהות מכך. אתן לך דוגמא - בחברת פרסום מסויימת, הוחלט כי לא מעלים קמפיינים בכיכובה של בר רפאלי. מדובר היה על החלטה של אנשים בני גילנו ואפילו מבוגרים יותר. עוד דוגמא נוספת: אותם ראשי רשויות שהחליטו לא לתת במה לאותו משתמט. החלטות כאלה פוגעות בכיסם, וככל שיש להם בסיס רחב יותר, יכולות להביא לנורמה ל"טיפול" חברתי לגבי אותה אוכלוסיה. זה בכוחנו! כל אחד יכול להשפיע מהמקום שבו הוא נמצא. ואם מראש את מחליטה לוותר על לחימה ומאבק עבור מה שאת מאמינה בו, בגלל שאת נתקלת בקשיים, אז עדיף כבר לא להתחיל. אני מדבר על מעבר לחינוך.. זה כבר מובן מאליו וטחנו את הנושא עד דק.

אשרת

New member
אז אשיב לך כך...

בר רפאלי - חלק מהקריירה שלה היא בכלל עושה בחו"ל. ואני בטוחה שחברות הפרסום בחו"ל ממש מתעניינות בשירות הצבאי של הלקוחות שלהן, כן?
אני לא מוותרת על לחימה על שום דבר, אני פשוט חושבת שהמקרה הזה, הוא מעבר לכך, שאיזה אדם מסכן השתמשט מהצבא. אני חושבת שזאת בעיה כללית, שעל ידי חרם צרכנים אתה לא תצליח לפתור כלום. וביעניים מציאותיות יותר, יניב, אתה לא יכול ללכד את בני הנוער שיעשו חרם על מי שאתה חושב שלא מועיל בשום צורה שהיא. מי מקשיב בכלל? אז בסדר, אני בתור אדם פרטי, לא צרכתי מעולם את אביב גפן, אני לא מכירה את האפס שזכה ובטח לא צורכת את המוזיקה. בר רפאלי מביאה לי פריחה ואין לי עניין לקנות מוצרים של החברות שהיא מדגמנת. בוסקילה? יש זרמות מוצלחות יותר ממנה. אז - בחרם הזה מה עשיתי? ממש בטוחה שזה ממש מפריע להנ"ל שאני עושה חרם על המוצרים שלהם.

אבל מה הקשר לבני הנוער?!

אני מדבר איתך עכשיו על חרם בדומה לדוגמאות שנתתי.. ולא רק שזה עובד.. באנשים כאלה לחץ כלכלי פוגע הכי עמוק כל זאת מעבר לעובדה שאמנים צעירים יראו ויבינו שזה לא משתלם.. ועובדה היא שמקשיבים! ועובדה היא שעושים! ועובדה היא שזה בכוחנו.. הרי הבאתי לך דוגמאות, למען השם. עכשיו הבנתי על מה אני מדבר?

אשרת

New member
מה הקשר לבני נוער?!

בני הנוער הם הצרכנים העיקריים של אותם משתמטים!!!! זה הקשר!

יו אשרת.. מה יהיה איתך?

אני מדבר עלינו עכשיו.. לא על בני נוער! עוד לא הבנת? על אנשים כמו ראשי רשויות.. סמנכלים של חברות פרסום וכד..! אנשים במעמד גבוה יותר של מקבלי החלטות. תחזרי בבקשה על מה שכתבתי

byzon

New member
אולמרט היחיד שצריך להתפטר!!!

ככה המדינה תוכל לצאת למסלול

אשרת

New member
הבעיה זאת לא קשורה לאולמרט.

לא כל בעיה של החברה היא באשמת אולמרט.

byzon

New member
תגידי אולמרט אחראי למלחמה או לא?

מה השתגעת, אז מי אחראי ביבי ?!?!?

אשרת

New member
מה הקשר למלחמה?

האם משתמטים יש רק מעכשיו?! איזו מלחמה היתה כאשר אביב גפן תהה אם אנחנו דור מזויין? מה הקשר לנתינהו?! מי דיבר וחשב עליו בכלל?!

אשרת

New member
כמו שאמרתי - עמוק.

יש לך אובססיביה עם אולמרט ונתינהו, שאתה מזכיר אותם בדיוק במקומות הלא רלרוונטים?

למעלה