מחפשים את ערן גליל ב
אנשים

מחפשים את ערן גליל ב../images/Emo43.gif אנשים

ערן גליל, חבר פורום טיולים וידיעת הארץ נעדר מיום רביעי במדבר יהודה. הפורום מבקש את עזרת הגולשים באיתורו. צוות המחפשים מבקש לאתר מטיילים שהיו בתא השטח שבין מצדה, ברכת צפירה, עין נמר, נחל הרדוף, ראש נחל משמר וגבי נחל חבר. לפרטים ומידע נוסף, הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=683&MessageId=129941925
רוצים לשאול שאלות בנושא אבטלה, זכויות מובטלים ועוד? היכנסו עכשיו לפורום ביטוח לאומי סיוע וקבלו תשובות משושי בר, מנהלת תחום אבטלה ומלי עמיאל, עובדת בכירה במשרד האבטלה שיתארחו עד השעה 15:00. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1435&MessageId=129855344
המבחן שלמדתם אליו שבוע ולא התעוררתם בבוקר המבחן, המעבדה בביולוגיה שגרמה לכם להקיא, המרצה עם החזה השעיר שהיה מגיע להרצאות עם כמה כפתורים פתוחים בחולצה... זוהי ההזדמנות האחרונה שלכם לספר לנו סיפורי אימה מהתואר בפורום סטודנטים ואולי לזכות בכרטיס זוגי לסרט האימה החדש "קחי אותי לגיהנום". הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=72&MessageId=129904624

רעוּת

New member
לא אהבתי ../images/Emo4.gif

קודם כל- לא צריך להכיר את ההסטוריה של משפחת קינן בשביל להבין על מה האלבום מדבר- מספיק להכיר הסטוריה בסיסית של המדינה, וחוצמזה- דווקא ב"שירים ליואל", שכולו התמודדות עם דמותו הבעייתית של אביה (השיכור ב"כשהקוצים היו קוצים", החולה ב"בצד של הטובים", הלום הקרב ב"היא תמיד הייתה הראשונה"), אז שוב- זה לא "כולו התמודדות עם דמותו הבעייתית של אביה"- נראה לי שמי שכתב את הביקורת הזאת קצת פספס כל מיני נקודות באלבום, וחוצמזה- ב"כשהקוצים היו קוצים" הוא לא ממש שיכור, יש לו דמנציה, ב"בצד של הטובים" הוא לא חולה, יש לו הלם קרב- וב"היא היתה הראשונה" לא מצאתי שום הלם קרב, ומבחינה כרונולוגית זה לפני "אם תלך לשם" ששם הכל משתנה בשבילו. לא יודעת, זה לגיטימי להעביר ביקורת מן הסתם, פשוט, לא נראה לי שהם ניסו יותר מדי להבין/ להקשיב לאלבום לפני שעשו את זה, וגם קצת פספסו את הפואנטה שלו והתמקדו בקשר המשפחתי יותר מדי (וזה לא שהוא לא קיים שם, הוא מאוד קיים, אבל הוא לא -הכל-).

misheani

New member
לגמרי תמוה.

היא היתה הראשונה- אמנם מדבר על מישהי שמניחה מטפחת קרה על מצחו של גיבור שחזר מן הקרב, אבל מפה ועד הלום קרב יש מרחק. דווקא ב"בצד של הטובים" וב"זה לא הכל" יש יותר הלם קרב. מעבר לפרט הזה, נראה כאילו עינב שיף חיפש מאיזו זווית לתקוף, באמת לתקוף את האלבום. לא נגיש לקהל הרחב? בולשיט. זאת ביוגרפיה בדיונית נגישה בדיוק כמו "סיפור על אהבה וחושך" שהוא מזכיר. ולהתחיל לחרטט על קסיוס ששמע את הקולות שעכשיו אבא שלה מגלם אותם... או משהו כזה, זה הרי היה גיבוב של קביעות לא ברורות וחסרות בסיס... אפשר לקחת משהו מהביקורת הזאת, אבל היא יומרנית וטיפשית בסה"כ.

"מטפחת קרה על מצחו של גיבור מלחמה"

אני הבנתי את זה אחרת, בתור ילד שמשחק במלחמה וילדה שמעריצה אותו ונותנת לו נשיקה על הפצע בברך... :)

רעוּת

New member
../images/Emo2.gif הידעתם?!

עמוס קינן באמת נולד ב-2 במאי, היא לא המציאה את זה סתם בשביל "כשסנונית בישרה את בוא האביב"
. ותהיתי- היא אומרת "קראנו לו יואל במלרע ולא במלעיל", אבל בחלק מהשירים אח"כ היא שרה 'יואל' במלעיל
.

restסF

New member
ואם להיות קטנוניים

אבל זה ממש הפריע לי- רונה שרה בשיר הראשון "איך תחזור אם לא תזכור לאן לחזור" ובחוברת של האלבום כתוב "איך תחזור אם לא תדע לאן לחזור". והייתה עוד טעות אבל אני כבר לא זוכרת איפה. וגם אני קלטתי את היואל במלעיל, ב"בצד של הטובים" רונה שרה יווווואל, מה תעשה עכשיו". חבל. [אבל חוץ מזה הדיסק מדהים וקשה וחותך בו זמנית.]

SheIIy

New member
בחוברת, בשיר 'הבית האפור'

כתוב: 'את הבכי הבכי הכבוש סוחטים לתוך צינוק' (פעמיים חזרה על המילה 'בכי') טעויות, קורה.

restסF

New member
חשבתי על זה,

שאם זה לא במקרה אז הרי שככל שהאלבום מתקדם כך גם השם שלו משתנה, מיואל זקוף, בטוח בעצמו ומלרעי ליואל שחוח, חלש ומלעלי, בדיוק כמו הדמות שהולכת ומאבדת מהעמידה האיתנה.

restסF

New member
תני לי

לפתור את הדיסוננסים שלי עם רציונליזציה בשקל, מה אכפת לך!!

גוזלה

New member
אמרו לי שישנה ביקורת מאוד טובה

על ההופעה אמש, ומאוד רציתי לקנות ידיעות, ולא היה בשום מקום בתשע בערב... :/ אז אם למישהו יש להעלות אותה, או לפחות לספר לנו בקצרה מה כתוב בה, אשמח [ובטוחה שעוד אנשים ישמחו פה... ] תודות :]

למעלה