מחפשים הדרכה הורית למתבגר ADHD

מורחני

New member
מחפשים הדרכה הורית למתבגר ADHD

שלום למנחי הפורום,
כאמא למתבגר צעיר ADHD.
(13 מטופל תרופתית) שהוא מתקשה ומקשה עלינו מאד לנהל את חיי המשפחה ללא עימותים יומיומיים,
ולאחר שעלה בידי לשכנע את בעלי לקבל עזרה, אני מבקשת עזרה למצוא סדנא, באזור המרכז,
שבה הורים כמונו למתבגרים מקבלים הדרכה והנחייה איך לנהוג ולהתמודד עם הקושי של השלוב של גיל ההתבגרות והפרעת ADHD.
תודה לכל תשובה.

שלום מורחני,

אינני מכירה סדנא כזו. אך אני מכירה מספר מדריכות הורים עימן תוכלו להיפגש באופן פרטני. באם את מעוניינת פני אליי במסר אישי ואכתוב לך את המלצותיי.

מורחני שלום,

הפרעת קשב וריכוז - חוסר מנוחה כללית או פעלתנות יתר, קושי בביצוע משימות הדורשות ריכוז למשך זמן, שכחנות, אימפולסיביות וקושי בדחיית סיפוקים. מצבי רוח ולעתים שינה לא סדירה, קושי להתרכז בגירוי אחד ושימת לב לפרטים הקטנים, קשיים בארגון וסיום מטלות מורכבות, בזיכרון סדר פעולות, דיבור מהיר ותכוף לפעמים, קושי להתרכז בדבריו של האחר ועוד ועוד.

ישנם מגוון טיפולים שנמצאו כיעילים ביותר בטיפול בהפרעות קשב וריכוז. בין היתר טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול פסיכולוגי בשילוב ביופידבק וטיפול משפחתי במידת הצורך. תוכלי לבחון את השיטות השונות ולהתייעץ עם מומחים על מנת להחליט על השיטה הטובה ביותר עבורך ועבור בנך.

טיפול משפחתי נוגע ומתמודד באופן גלוי ופתוח בקשיים ובבעיות הקיימות, מתאפשרת התחלה של דיאלוג שונה, מכיל ומבין יותר של בני המשפחה. דיאלוג זה מניע את התהליך המוביל לרגיעה ברמת הלחץ ותקשורת נעימה ומפרה יותר. הטיפולים המשפחתיים הם בדרך כלל ממוקדים וקצרי מועד ושואפים להעלות לסדר היום בעיות ספציפיות ולהציע כלים שונים להתמודדות עם קשיים.

הטיפול בביופידבק מלמד כיצד לזהות ולהבין סימפטומים פיזיולוגיים, כמו כאבים כרוניים או מתח, חרדה ופחדים, במונחים סכמטיים-אלקטרוניים. המכשור הטכנולוגי בטיפול מתרגם את פעילויות הגוף למדדים נראים לעין, כך שלראשונה בחיינו אנחנו יכולים לראות על צג מחשב את הביטוי הציורי והמדויק מדעית לתגובות פיזיות שלנו לעולם. לילדים הטיפול בביופידבק מועבר בתיווך של משחקים, ועם מבוגרים יש יותר שימוש בדמיון מודרך והוראות כפשוטן.

בברכה,
צוות מכון חיבורים

iameden

New member
אני מכירה סדנאות הורים בהרצליה ובחולון

אחד מהם יכול להיות לך רלבנטי?

למעלה